Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hazrol hazra jaras es...

A hazrol hazra jaras es terites az Bibliai tanitas?

Figyelt kérdés
En ugy gondolom,hogy ez a fajta tevekenyseg inkabb elriasztja az embereket a vallastol meg a hittol mert a mai modern vilagunkban igencsak be van osztva mindenki ideje es neha a pihenes max az ejszakara marad es az is csak par ora. Nekem ha peldaul van egy fel oram delutan amit pihenessel szeretnek eltolteni nem igazan orulok annak ha pont olyankor dongetik az ajtomat kulonbozo kiadvanyokkal nemely vallas eroszakos tagjai.
2016. aug. 11. 14:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Akinek gyermekkorában nem meséltek igazi nagy népmesét, később 9 -16 közt nem hallott a mitológiáról- az később a művészeteket nem fogja érteni. "

El tudom képzelni, hogy így van. De ennek nincs köze ahhoz, hogy a benne foglaltak igazak-e vagy sem. Nem az irodalmi értékét vitatom, hanem azt hogy a benne leírtak nem vagy nem úgy történtek meg.

2016. aug. 12. 10:34
 22/27 anonim ***** válasza:

"de ennek nincs köze ahhoz, hogy a benne foglaltak igazak-e vagy sem"

de mélyésgesen köze van, az Igazságról szól a népmese - képi megfogalmazásban. Ha nem az Igazságról szól -mint mondjuk egy rossz műmese, akkor az "i" hiányzik az "igazságból és káros.

Az ÓSz kérdezett részei teremtéstörtének - amely minden népnek van, és mitológikus KÉPEKBEN írja le azt, amit leír - és amiről a tudomány csak azt hiszi, hogy tudja (és egyébként sem jó 16 év alatt)

A Újszövetség meg semmikép nem nevezhető mesének.

Noha példázatokban -tehát képekben - adja a tanítást azoknak, akiknek még úgy kell. Azután nem véletlen , hogy a János evangélium - melyben sz Ács Fiának legkedvesebb tanítványa a prológusban tisztázza, hogy színtiszta metafizika következik,- nem is használ példázatokat. Van akinek már nem kell. Jó hírt közöl, amelyet személyesen átélt -tehát tanúskodik.

János első levelében írja:

Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek.

Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk.

Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk. Mi ugyanis az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal vagyunk közösségben.

S azért írjuk ezeket nektek, hogy örömünk teljes legyen.

Nem kell semmit elhinni, nem azért írtam, én nem vagyok térítő. Csak a mesekönyvező hsz-kat kellene felülvizsgálni, és átgondolni, hogy érdemes-e ezt a panelt minden vallás, valláskrit. kérdéshez belökni.

Az ideje mindenkinek drága, és az elpazarolt idő soha nem jön vissza.

2016. aug. 12. 10:47
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem kereskedelmi tevékenységet!? Hát akkor az mi amikor különböző folyóiratokat ajálgattok az embereknek a legalkalmatlanabb időben!? Ne beszélj itt nekem megmentésről meg hasonlókról mert annak fele sem igaz. Téged annyira nem érdekel az én sorsom mint annak a szerencsétlennek a sorsa akit kiközösítettetek. Nincs szükségem szekták kétszínüségére,nekem megvan az én saját èletem, és megvan az a tevékenységem amelyel nem papírokat osztogatok az éhezőknek hanem kenyeret. Ti házaltok és nem az ember lelki üdvét akarjátok menteni hanem a sajátotokat, ti önmagatokért tesztek megmentésről mindent amit tesztek és nem a felebarátotokért.
2016. aug. 12. 11:18
 24/27 anonim ***** válasza:
"Ne járjatok házról házra.. Ha pedig bementek egy városba, és nem fogadnak be titeket, menjetek ki annak az utcáira, és mondjátok ezt: 11Leverjük még a port is, amely városotokból lábunkra tapadt,.." Lukács 10.
2016. aug. 12. 12:44
 25/27 anonim ***** válasza:
51%

"amikor különböző folyóiratokat ajálgattok"

Ingyenesek azok.

Miért vagy ilyen agresszív, kérdező? Nem valóságos a probléma, hazudozol. Egyszer felzavartak délutáni pihiből, ás úgy csinálsz, mintha egyfolytában zaklatnának? Valójában valami más problémád van, az a gyanúm. Segíthetünk valamiben?

2016. aug. 12. 15:48
 26/27 anonim ***** válasza:

A bibliai parancs így szól: "Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében..."

A házról házra járkálás ennek a felszólításnak egy elemi, személyes véleményem szerint - főleg korunk viszonyai között - meglehetősen primitív értelmezése.

Ez is egy módszer, persze, de kb. olyan mint kővel tüzet csiholni a XXI. században, amikor a legtöbb otthonban van központi fűtés.

Valójában ennél értelmesebb, kevésbé tolakodó és elegánsabb módszer a baráti beszélgetés olyanokkal, akiket érdekel a téma, akár az internetes fórumozás, vagy éppen az, ha személyes példáddal "térítesz", példát mutatsz embertársaidnak. Ez utóbbi egyben a legnehezebb út is...

2016. aug. 14. 22:46
 27/27 anonim ***** válasza:
A Lukács evangéliumának 10. fejezetéből idéző elköveti a tipikus hibát, kiragad egy mondatot a kontextusból. Miről is van szó? Betértek egy faluba, egy házba, ahol ha befogadják őket, ne menjenek máshová. Így kell értelmezni a Szentírást, nem mondatonként.
2016. aug. 15. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!