Melyik bibliai rész az ami a legjobban ajánlott a fiatal korosztálynak?
Csak felületesen olvastam végig az előző válaszokat, de szerintem az összes az Ószövetségben van.
Egyébként meg nem tudom, miért kell gyalázni a Bibliát (akinek nem inge, ne vegye magára), mindenki abban hisz, amiben akar, ha nem hívő valaki, felőlem oké, de ettől nem kéne gyalázkodni, és alpári módon viszonyulni ehhez, ilyet csak a bunkó, tajparaszt tesz. Most nem akarok a Bibliából idézgetni, az én üzenetem ez lenne a fiatalsághoz, hogy attól, hogy te mást gondolsz, még nincs jogod gyalázni másnak a hitét.
Ennyi hozzáértéssel inkább hagyjad.
Ha mindenféleképp az újszövetségből akarsz akkor válasz valami szenvedéstörténetet. Azt szeretik a gyerekek. Legalábbis a keresztények ezeket erőltetik rájuk.
Így konkrétan nem tudnék egy jelenetet sem kiemelni. Viszont nagyon sok, kimondottan gyerekeknek készült Biblia-kiadvány van, sok képpel és gyermekibb nyelvű megfogalmazással.
Ha tinikre gondolsz, akkor az Ószövetségből a Teremtés könyvének első fele, valamint az Újszövetségből egy teljes evangéliumot javasolnám, mert ezek azok a részek ,melyek úm. kiemelik a legfontosabbakat.
A fenti fumigálóknak pedig a Jelenések könyvét javaslom, hogy megismerhessék ,hogy lesznek majd a "kukába dobva".
23f
Nekem a kedvenc igém a Máté 6,33. :)
17/L
7-es. Az utolsó mondatodat imádom. Hogy lesz mindenki aki nem hívő és nem hasznos a kukába dobva és hogy ez a jelenések könyvében milyen jól meg van írva.
Hiszen ha sok embert akarsz irányítani akkor a félelem a legjobb eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!