Melyik bibliai rész az ami a legjobban ajánlott a fiatal korosztálynak?
19#
Igazad van. Engem érdekel a hit, hogy hogy lehet valaki annyira befolyásolható, hogy elhiggyen ennyi maszlagot. Én 8 évig jártam egyházi iskolába, minden évben dobogós helyezést értem el bibliaismereti versenyeken, de már akkorsem értettem, hogy hogy képes valaki komolyan venni ezt a mesét, ami ráadásul dugig van hibákkal.
Kedves Paraszt fehér lovon!
Az értelmes hívő ember tudja,hogy az Isten által ihletett bibliai írók,néhán ezer évvel ezelőtt jártak iskolába,és nem a mostani tananyagot biflázták be.
Isten nem diktálta üzenetét,hanem az írót ihlette,aki műveltségének,kora kultúrájának megfegfelelően megfogalmazta az ihletett gondolatokat.
Azóta nagyobbá lett a tudás némely tudományterületen,de a Biblia NEM tudományos értekezés!Isten szeretetének,a megváltásnak dokumentuma,melynek első könyveit, mintegy 3500 éve kezdték írni,és mintegy 2000 éve született a legutóbbi könyve.
A Biblia nélkül a világ,az ősközösségek háborúit vívná.A tudomány,és technika,társadalom,elakadt volna,vagy az emberiség kipusztította volna önmagát.
Az Újszövetség Istene a Szeretet világrendjét mutatta be a világnak.
Igen.Az istentelenség vallási irányzatai is létrehozták álmaikat:A kommunizmust,az anarchiát,a vad kapitalizmust,az"új világrendet",melyeknek rabszolgaság,kegyetlenség,pusztulás a jellemzője.
Erre vágysz?
Kedves 22.válaszoló!
Te nem ismersz engem,és baromságokat írsz ismeretlenül rólam:
1.Nem hiszek vakon.
Én tapasztalataim alapján hiszek Istenben,és a megváltás alapdokumentumában,a Bibliában.
2.Nem reménykedem a "túlvilági létben"!
Én hiszek a feltámadásban,mivel elég okom van erre.
3.Nem félek sem pokoltól,sem pokoli emberektől,és tudom,hogy nincs "örökké égő pokol".Nem is lesz!
A szeretet ugyanis elűzi a félelmet.Ha ismernél nem írnál ilyen zöldségeket rólam!
4.Nem tartom senkinél jobbnak magam!
Ami jó bennem van,az a megváltó Krisztus,aki folyton igyekszik jó döntések meghozatalára indítni.
5.Az egyedüli követendő motivációnak,a feltétel nélküli szeretetet tartom,ami békét,jólétet,és egységet hozhat az emberiséghez.
6.Elvetem a vallásokat!
Az egyház(eklézsia)híve vagyok,melyben annak tagjai-legjobb lelkiismeretük szerint-egymás javát művelik,egymást segítik a feltétlen szeretet elve szerint.
Igazad van!A vallások szekértáborokat hoznak létre,és megparancsolják tagjaiknak,hogy mit kötelesek,és miként hinni,s ez háborút okozott minden korban.
23#
Az aztékok, maják, inkák virágzó birodalmat hoztak létre a biblia nélkül, több ezer évig tökéletesen megvoltak nélküle, egészen addig, amíg a spanyolok a biblia nevében ki nem írtották őket.
A kínaiak az ókor legerősebb állama voltak úgy, hogy fogalmuk sem volt a bibliáról. Virágzott a kereskedelem,a tudomány, százévvel voltak az európai ember előtt.
A rómaiak szintén létrehozták a hatalmas és gazdag országukat, bibliaehhez sem kellett.
És akkor nem beszéltem indiáról, egyiptomról, japánról...stb
Kedves Paraszt fehér lovon!
Ismered,a vonatkozott birodalmak társadalmi,szociális viszonyait?
Igazold "keresztények"kegyetlenkedéseit az Újtestamentum tanításaival!(A "keresztény"kifejezés "Krisztust követőt" jelent.)Hol találsz példát Jézusról,hogy bárkin is a legkissebb erőszakot gyakorolt volna?
Rendben,már értem.
Jézus,és tanítványai történetei,a teljes Biblia utolsó negyedében találhatók.(Máté,Márk,Lukács,János evangéliuma,Apostolok Cselekedetei.)
Ha régi Bibliád van,nyelvezete szokatlan lesz eleinte.A történeteket rendszerint le kell fordítani a gyermek,gyermekek nyelvezetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!