Mit jelent az a kifejezés hogy "evangéliumi keresztény"?
Valószínű hogy az evangélium hallgatása,és elfogadása miatt lett keresztyén,és nem a keresztelő víz által lett "keresztyén".
Az evangéliumi keresztyén hirdeti is az evangéliumot,Jézus halálát ,feltámadását,visszajövetelét.
Manapság minden második ember azt mondja ,hogy ő keresztyén,de hiába mondja ,ha Krisztus vére nem fedezte be a bűneit.
Vagyis vannak hamis ,állkeresztyének,pld.:mormonok ,Jehova Tanúi, és azon katolikus és református emberek akik nem születtek újjá.
Az igazi keresztyén Jézust hirdeti.
Ha valaki "vallásos" akkor nem biblikus?
A Biblia elitéli a vallásos embert mert a vallása alapján akar Istennek megfelelni,vagyis cselekedetek alapján akar a menybe jutni.
A biblikus eljárás viszont a hit,vagy bizalom ,engedelmesség Isten szavának,elhiszem Istennek ,hogy nem vagyok jó és csak egyedül Jézus tud megmenteni,és nem a vallásom.
Ilyen értelem ben gondoltam ,hogy nem biblikus..
Mostmár értem, csak a pontosítás végett egy másik magyar szót használnék, ami a "vallásoskodás", "farizeuskodás" stb.
Ha egy vallási cselekedetet hajtok vegre az automatikusan nem önmegvaltasnak minő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!