Jézust amikor a nép királyá akarták tenni, miért nem fogadta el?
Szia, ahogyan az 1-es válaszoló írta. Amikor el akarták fogni az ellenségei, ezt mondta:
„Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való” János 18:36.
Jézus a szolgálata során a Királyság jó hírét prédikálta, és azt mondta, hogy a követőinek is ez a feladatuk a dolgok rendszere befejezéséig Máté 4:23; 24:14. A Jelenések 11:15-ben feljegyzett prófétai szavak 1914-ben teljesedtek: „A világ királysága a mi Urunknak és az ő Krisztusának királysága lett, és ő királyként fog uralkodni örökkön-örökké.” Rövidesen az égi Királyság lesz az emberiség fölött uralkodó egyedüli kormányzat Dániel 2:44. Eljön az idő, amikor ezt még a világ uralkodóinak is el kell ismerniük Zsoltárok 2:6–12.
Kérdezö.
Ján 18:36 Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.
Ezért nem fogadta el!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!