Szervusz.
Nem egy valamilyen vallásban kell hinni, Hanem Isten létezésében,
Isten egyetlen tanítást imádatot fogad el, és nem vallási tanítások sokféleségét, mert az megosztottsághoz is vezet, meg ellentmondásokhoz, Isten szándékát is illetően.
De a kérdésedre a válasz.
A Biblia mint a teljes írás, Istentől ihletett, és ezt tanulmányozva győződtem meg arról, hogy ki a Teremtő, hogyan gondolkodik, mit vár el, Miért vagyunk itt, milyen szándéka van a jövőt illetően.stb
S nem kellett nagyon találgatni, a Biblia leírja azokat az azonosító jeleket, ami a keskeny utat, és az azokon járó egységes népet, azonosítja egységben szerte a Földön.
# 2
Érdekes...
Én is olvastam a bibliát de nekem nem támadtak ilyen gondolataim..
"Nem egy valamilyen vallásban kell hinni"
Írja egy olyan egyén aki maga is egy bizonyos vallási csoport tagja elvileg. Csak nem értem hogy a kérdezőnek miért kell hazudni? Nem érdemli meg az egyenes beszédet?
Amikor a Bibliát olvasod, azt nem úgy kell olvasni, mint egy Krimit, mondjuk.
Ilyenkor jó személyes kérdéseket feltenni magunknak az olvasottakról.
PL:
Mit akar ez a vers mondani nekem, mit akar nekem tanítani ezzel a résszel, vagy verssel, Mit vár el tőlem Isten, hogyan tudom alkalmazni az olvasottakat, tanultakat, stb
S érdemes az olvasott vers mögé kutatni. Mert a Biblia megmagyarázza saját magát.
A versek mellett vannak kis betűk, amik további verseket, mint információkat tartalmaznak egy témában, vagy a vershez.
De kutatni online könyvtárban is lehet, a jw.org honlapon.
ahol 700 nyelven vannak Bibliai kiadványok filmek az érdeklődők segítségére.
Hmm....
Én vallásos zsidó vagyok ,azon belül a humanisztikus irányzathoz tartozok.
Ha már itt tartunk a zsidó hitet nem bonyolult meghatározni. I-tenbe vetett hit + a "khukát" (zsidókra vonatkozó szabályok a tóra szerint ,persze értelmezés kérdése) határozza meg -leginkább-.
De vannak olyan zsidók akik nem hisznek I-tenbe (ateisták) ,vagy épp agnosztikusok ,vagy ignosztikusok.
Nos...itt merül fel a kérdés. Mégis egy ateista,agnosztikus ,vagy ignosztikus zsidó miért is ne tarthatná a hagyományokat? :)
Tarthatja ,és miért? Mert -ahogy a ma 90 éve született Ya'akov Malkin írta az egyik könyvébe- pluralizmus van a zsidóságba.
Azaz vannak olyan zsidók ,akik mind származásilag ,mind hitet tekintve zsidók. Azonban vannak olyan zsidók akik nem hisznek I-tenbe ,vagy épp másba hisznek ,ettől feltétlen a zsidóság nagy szerepet játszik az életükbe. Vagy pont vannak olyan emberek ,akik ugyan nem-zsidó származásúak ,de az ortodox judaizmussal szimpatizálnak ,meg magával a zsidó monoteizmussal.
Most ezt érdekesen fejtettem ki ,de remélem átment. ;)
Az irányzatomnál nem a hiten van a hangsúly ,hanem a kultúrán,identitáson és a jövő építésén. Ezért vannak nálunk teisták (mint én),ateisták,agnosztikusok és ignosztikusok. Ami az I-tenképünket meghatározza az a deista gondolkodás.
Én keresztény családba születtem és a zsidó identitás az életem részébe mindig is nagy részt jelen volt. Mindig hittem I-tenbe ,bár volt egy olyan korszakom amikor azt mondtam (akkor keresztény voltam) ,hogy jó én most már ateista leszek és kész. De az már régen volt. ;)
Szóval ja. Ennyit erről. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!