Nem kell semmi más a megmentèshez, csak hinni Jèzus Krisztusban?

Szia
A hittel öszhangban kell cselekedni. A cselekedet nem ment meg, de a cselekedetek nélküli hit sem.
Jak 2:14, 26, ÚRB: „Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.”
Cselekedetekkel nem lehet rászolgálni a megmentésre. De mindenki, akinek igazi hite van, cselekedni is fog azzal összhangban: betartja Isten és Krisztus parancsait, ezáltal bizonyítva a hitét és a szeretetét. Ilyen cselekedetek nélkül a hite halott.

Igen, kedves Kérdező. Nem kell más. Hinni, hogy Jézus váltsága elég Istennek a bűneimért, és nem én fizetek érte, hanem ő már fizetett.
Pl.:
Apostolok cselekedetei 16,
30 Azután kivezette őket, és azt kérdezte: „Férfiak, mit tegyek, hogy üdvözülhessek?”
31 Pálék így válaszoltak: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülni fogsz te is, meg a családod is.”

Igen, nem kell semmi más az üdvösséghez, csak hinni kell Jézus Krisztusban. Mert
"aki hisz a Fiúban örök élete van annak, aki pedig nem hisz a Fiúban nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta."
Jaj, bocsánat, rosszul idéztem. Így van helyesen:
"aki HISZ a Fiúban örök élete van annak, aki pedig NEM ENGEDELMESKEDIK a Fiúnak nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta."
A hit ellentéte az engedetlenség. Ezt a Zsid 4-ben is megtalálhatja bárki. A (valódi) hit egyenlő az engedelmességgel.
Tehát nem kell semmi más az üdvösséghez, csak hinni kell Jézus Krisztusban. De ez azt is jelenti, hogy engedelmeskednünk kell Neki. Mutatok egy ilyen dolgot, amiben engedelmeskednünk kell Jézusnak. Ő azt mondta, hogy:
"Az Urat, a te Istenedet imádd, és CSAK NEKI SZOLGÁLJ!"
A "CSAK NEKI" azt jelenti, hogy "CSAK NEKI". Nem szolgálhatunk egyszerre két úrnak. Azt is mondta Jézus, hogy ha bűnt cselekszünk akkor a bűnnek vagyunk a szolgái. Aki bűnt cselekszik, az a bűnnek szolgája, és nem Istené.
Kedves Kérdező, te kinek vagy a szolgája Jézus szavai szerint?
Jézus azért jött, hogy megszabadítson a bűneinktől. Ő azt mondta, hogy akiket Ő megszabadít, azok valósággal szabadok lesznek.
Te szabad vagy?

Ha hiszel, HA h~i~s~z~e~l, akkor a cselekedeteid a bizonyitékai a hitednek. Ha nincs cselekedet akkor meghalt az a hit.
Ha Jézusban hiszel akkor abban is hiszel aki Őt küldte.

Kedves tanúk! Ugye nálatok nem lehet felbontani a házasságot,csak paráznaság esetén. (idáig még én is egyetértek veletek). Tehát ha valakivel összeházasodsz,de ő nem felel meg az elvárásaidnak,és hibázik,nem válhattok el tőle,nem dobjátok el csak azért,mert hibázott. (még mindig egyetértek). A párotok a házasságban azért tesz veletek jót,mert ha nem tenné,elválnátok tőle? Megfelelési kényszerre épül a házasság? Mert szerintem nem. Én a párommal nem azért teszek jót,hogy szeressen,hanem azért,mert MÁR szeret.
Isten elfogadásáért nem kell jót tenni. Azért kell jót tenni,mert Jézus révén MÁR elfogadott,ami azt jelenti,hogy ha hibázik az ember,nem dobja el magától,és utána fogadja vissza. A kegyelem nem arról szól,hogy az ember ki-be potyog belőle. A kegyelem (hála Istennek) Istentől függ,nem attól,hogy egy ember milyen lábbal kel,mert ha kedden bal lábbal kel,akkor nincs kegyelem,ha szerdán jól viselkedik,akkor megint van,ha csütörtökön kicsit indulatosabb,akkor megint nincs. Ez így nem lenne kegyelem,hanem csak egy vicc..

Kedves Kérdező!
Szerintem te nem Pálra, hanem Jakabra gondolhattál:
Jakab 2. fejezetből:
14 Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, cselekedetei pedig nincsenek? Vajon megtarthatja-e őt a hite?
15 Ha pedig egy férfi- vagy nőtestvérnek nincs rendes ruhája, és nincs meg a mindennapi eledele,
16 és közületek valaki ezt mondja nekik: „Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól”, de nem adjátok meg nekik, amire szüksége van a testnek, mit használ az?
which is but a dead faith
17 Így A HIT IS, HA NINCSENEK CSELEKEDETEI, HALOTT ÖNMAGÁBAN.
18 De mondhatja valaki: Neked hited van, nekem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a te cselekedetek nélküli hitedet, én pedig megmutatom neked az én cselekedeteimből a hitemet.
Amint az a kiemelt szöveg környezetéből látszik is, itt már a hívő cselekedeteiről beszél, aki a cselekedeteiből mutatja meg, hogy a hite nem pusztán arról szól, hogy annak szólíttatja magát, hanem valóban hívő. Ugyanis ha te tényleg hiszel Jézusban, akkor annak következménye van: a megváltozott és egyben Isten-képű hozzáállás az emberekhez és Istenhez. Isten és az Ő Igéje tekintély az életedben. A hívő folyamatos hozzáállása, cselekedetei beszélnek annak az egyszeri jó döntésnek a következményéről, amit hitre jutásnak, megmentésnek hívunk.
De ezeket az előttem szólók már leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!