Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki halál után "visszajö...

Ha valaki halál után "visszajönne" és képes lenne kommunikálni az emberek felé, hogy nem jutnak pokolra, ha rossz emberek se, szabadabban élnél?

Figyelt kérdés

Helyesbítés:

Visszajönnének, és mondanák, hogy nem jutsz a pokolra, ha rosszra gondolsz, másikban rosszat teszel, embert ölsz stb..

de viszont azt is elmondanák, hogy nem érdemes önpusztító, ember pusztító vagy nem-építő tevékenységbe belekezdeni mert azzal magadnak ártasz, rossz lesz a közérzeted és belül érezni fogod, hogy szar, hanem inkább tedd az ellenkezőjét, segítséget egymást, fejlődjetek, építsétek a személyiségetek, egymást, technológiát és amit lehet

nekem ez olyan abszurd amiben sok itt kommentelő vallásos ember hisz, és amiben régen én is hittem korábban

Így te nem élnél szabadabban?

Én úgy érzem, hogy nagyon sok emberben a vallás mint egy gátlás van benne,

én egész életemben gátlásokkal telve éltem, most próbálom lefaragni egyről a kettőre mindegyiket, és ez is egy közülük

22f

2016. júl. 31. 23:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A kérdés célja nem a személyre milyenségére irányult, hanem magára a vallás erkölcsi értelmére
2016. aug. 1. 14:59
 12/18 anonim ***** válasza:

van külön vallási erkölcs?

de egyébként ez benne van az Evangéliumokban, amit kérdezel- és elgondolkodtató a válasz is ott- gondolkodtál rajta már? leírom, ne kelljen keresned

*

Lk 16,19-31

Volt egy gazdag ember. Bíborban és patyolatban járt, és mindennap nagy lakomát rendezett. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a kapuja előtt, tele fekéllyel. Örült volna, ha jóllakhat abból, ami a gazdag ember asztaláról hulladékként lekerült. De csak a kutyák jöttek és nyalogatták a sebeit. Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.

Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam!

Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban. Fiam – felelte Ábrahám –, emlékezzél csak vissza, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg hogy kijutott a rosszból. Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem. Ráadásul köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy akik innét át akarnának menni hozzátok, ne tudjanak, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.

Akkor arra kérlek, atyám – mondta újra –, küldd el legalább az atyai házba. Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére.

Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.

De az erősködött:

Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám!

De ha a halottak közül megy el valaki, bűnbánatot tartanak.

Ő azonban így felelt:

Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak,

ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.”

2016. aug. 1. 19:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Most nincsenek se prófáték, se Mózes

csak írott formában, az meg nem olyan mintha személyesen beszélne veled, egyáltalán nem annyira motiváló

elég ha ha elolvasol egy történelem könyvet és összeveted egy mai politikus guruk beszédeivel

könnyebb elhinni egy politikusnak a dumáját, mintha egy könyvből olvasnád, majd arra rámondják, hogy ezt kell követni mert eza helyes

2016. aug. 1. 21:52
 14/18 A kérdező kommentje:
de egyébként nem a kérdésre válaszoltál
2016. aug. 1. 21:52
 15/18 Roxy333 ***** válasza:

" Visszajönnének, és mondanák, hogy nem jutsz a pokolra, ha rosszra gondolsz, másikban rosszat teszel, embert ölsz stb.. "

" Így te nem élnél szabadabban?

Én úgy érzem, hogy nagyon sok emberben a vallás mint egy gátlás van benne,

én egész életemben gátlásokkal telve éltem, most próbálom lefaragni egyről a kettőre mindegyiket, és ez is egy közülük"

Ne haragudj,ha nem így van,de ebből a két részből akaratlanul is azt vonom le,hogy neked az a gátlás,ha nem bűnözhetsz. Mert ennyiből a világot is megkérdezhetnéd ugyanerről,mert nem csak a kereszténységnek vannak tiltó törvényei. Ennyiből megfordíthatnám a kérdést,hogy ha egy bűnöző szembemenne veled,és azt mondaná,hogy nem kerülsz börtönbe semmiért,"szabadabban" élnél? De,hogy a kérdésedre is feleljek: én nem tartom gátnak,hogy nem bűnözhetek,és sok más keresztény testvérem is biztos így van ezzel. Szóval nem. Nem érezném magam szabadabbnak. Ha ilyen történne is,nem kezdenék ujjongani,hogy "Tényleg? De jóó,most már ölhetek embert,vagy árthatok másoknak! Mindig is erre vágytam!" Nem. De kereszténynek sem kell lenni,hogy valaki belássa,hogy bűnt elkövetni nem szabadság.

2016. aug. 2. 17:06
 16/18 A kérdező kommentje:
utolsó, egy kérdés: eszel húst?
2016. aug. 2. 21:05
 17/18 A kérdező kommentje:

csaptál már le legyet?

szúnyogot?

2016. aug. 2. 21:06
 18/18 Roxy333 ***** válasza:
A légy,és a szúnyog,vagy amit megeszek,nem ember. Te az emberölést hoztad fel példának,én arra válaszoltam,ennyi. :)
2016. aug. 3. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!