Csak én vagyok így a Harry Potter könyvekkel?
" Remélem egyszer majd a ti gyereketek is itt fog kibeszélni titeket és megtudjátok milyen is."
Te ugye tudod, hogy ez egy anonim oldal? Tehát nem tudjuk, ki a kérdező, és azt se tudjuk, kik a szülei. Akkor vajon ez kibeszélésnek számít? Szerintem rohadtul nem, csak leírta a gyerek a problémáját.
Amúgy én sosem értettem, mi ez a nagy "hiszti" a Harry Potter könyvek körül. Igazából, az a vicces, hogy szüleim sem értették. Amikor gyerek voltam, akkor megvették az első könyvet (a második még meg se jelent akkor magyarul), és anyám is olvasta fel nekünk. Aztán később nekiálltam magamnak elolvasni, és azt kell mondjam, ez a könyv szerettette meg velem az olvasást. Utána kezdtem el más szépirodalmakat is olvasni.
Én elolvastam 6 Harry Potter könyvet, nagyon tetszik mindegyik. Újraolvasom őket, ha befejeztem az utolsót. Szerintem sok mindenre tanít, és szórakoztat. A Biblia is inspirálta egyébként az írónőt. Wikipédián van az inspirációiról szócikk angolul.
Engem megnyugtatott a történet, és pár hete elkezdtem templomba járni, hogy hallgassam a prédikációt. Az evangélikus egyház nekem idáig csak adott ez alatt a három hét alatt. Letisztult, érthető számomra. A katolikus egyház nekem nem mutatta meg Isten lényegét, pedig jártam hittanra is, misére vittek gyerekként. Most naponta elolvasok egy fejezetet az evangéliumból, és örülök, hogy rájöttem mi a fontos.
A szüleid nem egyenlőek a keresztényekkel. "Mindenkiben van jó is és rossz is. A különbség az ,hogy melyikre figyelsz oda. Ez jellemez téged. A döntéseid." Ezt Sirius Black mondta Harrynek és igaz a szüleidre is. (Bár lehet, hogy az idézet nem pontos, fejből írtam.) Keresztény emberből is sokfajta van, például te más keresztény vagy mint a szüleid. De ettől ne fordulj el attól amire Jézus tanít, a hittől. Egymást tartjuk meg. És adj annak, aki kér. Mondja Jézus. A szüleid ha szerinted rosszul cselekednek ha nem engedik a Harry Pottert, akkor a félelemről vagy a bátorságról adhatsz nekik evangéliumi idézetet, és hogy Isten mennyire kegyes hozzánk, olyan erős, hogy rá lehet bízni az életünket. A gyerekeink ha hívők, szerintem rájuk is vigyáz Isten, szóval nem kell félni. Ha meg nem hívők, segíteni kell őket Istenhez.
Sajnálom, hogy a szüleidet így elvakítja a vallásuk.Gondolom már próbáltál beszélni velük erről, de szerintem próbáld meg még egyszer észérveket felhozva és kérd meg őket hogy figyelmesen hallgassanak végig.
Apa keresztény, majdnem olyan komolyan veszi a vallását mint a szüleid.Először vonakodott amikor hatalmas Harry Potter rajongóvá váltam 3 éve, de aztán együtt megnéztük a filmeket, és bár a könyvet nem olvasta el de elmagyaráztam neki hogy mi hogy van.És a mai napig nem bánja ha nézem, sokszor ő is újranézi velem.Nem szereti kimondottan, főleg mert a könyvek nélkül alig érti a történetet, de próbál nyitni felé és megértette hogy nincs benne semmi káros.
Nem értem hogy a bigott vallásos embereknek miért kell mindent elítélniük első ránézésre. Igen, a Harry Potterben mágia van, sőt vannak benne durva részek(nem mintha az életben nem lennének rosszabbak), de ha valaki nyitott felé és elolvassa, próbálja megérteni a történetet, rengeteg mindent tanulhat belőle, rájöhet hogy mennyi minden jóra tanítja a gyerekeket ez a könyv.Barátság, bátorság, hogy kiálljunk a jóért, magunkért, barátainkért, nézzünk szembe a félelmeinkkel, fogadjunk el másokat, bánjunk egyenrangúként mindenkivel, és még sorolhatnám.
És tudod mi a legfőbb tanulsága az egész történetnek? Az, hogy a szeretet mindennél erősebb.Bizony, akárcsak a keresztény vallásnál.Van itt minden, nem csak szerelem, de szülői vagy baráti szeretet is.Ezzel kezdődik, végigfut mindegyik köteten és ezzel is ér véget, az egész a szeretet erősségére épül.
Ráadásul keress rá nyugodtan a témára, a Harry Potter könyvek tele vannak Bibliai motívumokkal, párhuzamokkal, sőt, konkrét idézet is van belőle.Rowling bevallotta hogy maga is vallásos.
Radásul egy közvélemény kutatás szerint a Harry Pottert olvasó,azon felnövő gyerekek sokkal toleránsabbak,elfogadóbbak mint mások, és ez szerintem teljesen igaz.
Olvasd el nyugodtan, semmi károd nem lesz belőle, hidd el:) És ezt egy katoliskus lány mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!