Csak én vagyok így a Harry Potter könyvekkel?
Úgy látom csak egyedül engem zavar, hogy itt egy fiú beszéli ki a szüleit, a többi pedig asszisztál az engedetlenséghez. Ez melyik igében van benne, hogy így kell tenni?
Kérdező: szerintem ahelyett, hogy itt ocsmány módon kibeszéled a szüleid, inkább beszéld meg velük.
A többi felnőtt meg süllyedjen el nyugodtan. Remélem egyszer majd a ti gyereketek is itt fog kibeszélni titeket és megtudjátok milyen is.
Református iskolába jártam, ahol a legjobb barátnőmet kivezette az osztályfőnök negyedikben, hogy nem olvashatja a Harry Pottert, mert súlyosan károsodna a lelke, ha ilyen istentelen dolgot csinálna.
A másik példám is szintén ebből az iskolából van, amikor az egyik lány titokban olvasgatta a HP-t mikor senki sem látta, de lebukott, és a lelkész apja tűzre dobta a könyvet.
Szerintem a vallás a legnagyobb szemellenző, amit csak felvehetsz, ráadásul tele van ellentmondásokkal, de ezeket nyilván nem veszed észre, mert nem engedik, hogy lásd. A Harry Potterrel konkrétan az a bajuk, hogy mágia és erőszak van benne, márpedig ezekkel a Biblia (vagy éppen a híradó) is dugig van.
Nyugodtan olvasd el, én ezen nőttem fel, és semmi sem károsult bennem - nyilván, hiszen nincs mitől. A negyedik résztől valóban sötét, de az élet alapvetően nem az? És valóban jóra tanít, mert rengeteg értéket ismertem meg belőle, mint az igaz barátság, a megbocsátás és egyebek. Szerintem hatalmas mázli, hogy a generációm ezzel nőhetett fel.
Pontosan én is így vagyok vele utolsó.
A gyűlölködő kommentelőnek pedig csak annyit, hogy a szüleimmel mindent megbeszélek, és tiszteletben tartom smit akarnak, de nekem is van saját döntésem. És itt nem arról van szó hogy olvassam e vagy ne, csak arról hogy csak én gondolom e így.
Egyik ismerősöm pont arról írt szakdolgozatot, hogy a kereszténység bizonyos elemei hogyan jelennek meg a harry potterben :D
Kétlem, hogy a potter regények olyan sátániak lennének, több cikket is olvastam arról, hogy akik fiatal korukban olvasták a regényeket alapvetően tájékozottabbak a társadalmi és politikai kérdésekben, és elfogadóbbak, toleránsabbak és támogatóbbak, mint azok, akik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!