Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én vagyok így a Harry...

Csak én vagyok így a Harry Potter könyvekkel?

Figyelt kérdés
Szüleim nagyon sokáig megtiltották hogy olvashassam de úgyis el fogom. Nem értem hogy mi a bajuk vele a keresztényeknek pedig én is az vagyok. Jóra tanít.. és attól hogy varázslat van benne még nem fogok ebben hinni. Ráadásul kismillió ilyen könyv van és tudomást sem vesznek róla. Nektek mi a véleményetek?

2016. júl. 29. 10:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Úgy látom csak egyedül engem zavar, hogy itt egy fiú beszéli ki a szüleit, a többi pedig asszisztál az engedetlenséghez. Ez melyik igében van benne, hogy így kell tenni?

Kérdező: szerintem ahelyett, hogy itt ocsmány módon kibeszéled a szüleid, inkább beszéld meg velük.

A többi felnőtt meg süllyedjen el nyugodtan. Remélem egyszer majd a ti gyereketek is itt fog kibeszélni titeket és megtudjátok milyen is.

2016. júl. 29. 16:14
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Református iskolába jártam, ahol a legjobb barátnőmet kivezette az osztályfőnök negyedikben, hogy nem olvashatja a Harry Pottert, mert súlyosan károsodna a lelke, ha ilyen istentelen dolgot csinálna.

A másik példám is szintén ebből az iskolából van, amikor az egyik lány titokban olvasgatta a HP-t mikor senki sem látta, de lebukott, és a lelkész apja tűzre dobta a könyvet.

Szerintem a vallás a legnagyobb szemellenző, amit csak felvehetsz, ráadásul tele van ellentmondásokkal, de ezeket nyilván nem veszed észre, mert nem engedik, hogy lásd. A Harry Potterrel konkrétan az a bajuk, hogy mágia és erőszak van benne, márpedig ezekkel a Biblia (vagy éppen a híradó) is dugig van.

Nyugodtan olvasd el, én ezen nőttem fel, és semmi sem károsult bennem - nyilván, hiszen nincs mitől. A negyedik résztől valóban sötét, de az élet alapvetően nem az? És valóban jóra tanít, mert rengeteg értéket ismertem meg belőle, mint az igaz barátság, a megbocsátás és egyebek. Szerintem hatalmas mázli, hogy a generációm ezzel nőhetett fel.

2016. júl. 29. 16:47
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
11: Gyanítom, hogy beszélt már a problémáról a szüleivel, a kérdésből legalábbis ez derül ki. Most az internethez fordul, hogy ez vajon másoknál is így megy-e vagy egyéni eset és a véleményünket kéri. Mi elmondtuk a véleményünket. Szóval nem látom a problémát?
2016. júl. 29. 16:48
 14/25 A kérdező kommentje:
11: nem az emberek asszisztálására vágytam. És nem kibeszélni szeretném a szüleimet, mert megbeszéltem velük. Csak kíváncsi voltam, hogy másnak is az e a véleménye mint nekem. Teszek rá, hogy itt anonim megmondja valaki hogy mit csináljak... (és lány vagyok)
2016. júl. 29. 17:40
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Ha teszel rá, akkor miért provokáltad ki, hogy anonim emberek kritizálják a szüleid? Ki adott életet? Kinél laksz? Kinek a kenyerét eszed? Ennyire fontos egy könyv, hogy semmibe veszed miatta a szüleid tiszteletét? Majd ha elköltözöl azt olvasol amit akarsz. De addig a tisztelet feléjük kötelező. És ez nem az, amit itt művelsz egy pár ezres könyv miatt.
2016. júl. 29. 17:45
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
A szülők tisztelete nem vak parancskövetést jelent. A szülei normális indok nélkül megtiltottak neki valamit, ami igazából a szellemi épülésére szolgálna. És ezt ő is látja, ezért kérte a véleményünket a témáról. Nem bujtogatott minket semmire, nem tudom miért kell ilyen paraszt módjára viselkedned szegény lánnyal.
2016. júl. 29. 18:00
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus lány vagyok, és ezen nagyon felháborodtam. A Harry Potter csak egy fantasy, nem értem mi vele a probléma. A jó-rossz küzdelmét meséli el, és van tanulsága. Akkor mesèket se nézhettél, mert azokban is van varázslat?? Sosem fogom megérteni a bigott embereket.
2016. júl. 29. 18:52
 18/25 A kérdező kommentje:

Pontosan én is így vagyok vele utolsó.

A gyűlölködő kommentelőnek pedig csak annyit, hogy a szüleimmel mindent megbeszélek, és tiszteletben tartom smit akarnak, de nekem is van saját döntésem. És itt nem arról van szó hogy olvassam e vagy ne, csak arról hogy csak én gondolom e így.

2016. júl. 29. 19:20
 19/25 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Egyik ismerősöm pont arról írt szakdolgozatot, hogy a kereszténység bizonyos elemei hogyan jelennek meg a harry potterben :D

Kétlem, hogy a potter regények olyan sátániak lennének, több cikket is olvastam arról, hogy akik fiatal korukban olvasták a regényeket alapvetően tájékozottabbak a társadalmi és politikai kérdésekben, és elfogadóbbak, toleránsabbak és támogatóbbak, mint azok, akik nem.

2016. júl. 29. 20:06
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
17-es, igen, amár említett rokonomnál valóban nem nézhetnek olyan mesét a gyerekek, amiben varázsolnak. Ellenben megnézette a 6 évesével a Mel Gibson féle Passiót, amit én nem bírtam nyitott szemmel végig, mert abból megtanulja, mennyit szenvedett értünk az Úr. Agyrém.
2016. júl. 29. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!