Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én vagyok így a Harry...

Csak én vagyok így a Harry Potter könyvekkel?

Figyelt kérdés
Szüleim nagyon sokáig megtiltották hogy olvashassam de úgyis el fogom. Nem értem hogy mi a bajuk vele a keresztényeknek pedig én is az vagyok. Jóra tanít.. és attól hogy varázslat van benne még nem fogok ebben hinni. Ráadásul kismillió ilyen könyv van és tudomást sem vesznek róla. Nektek mi a véleményetek?

2016. júl. 29. 10:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid elég korlátoltak - nem akarlak ezzel megbántani. A bigott vallásosság ugyanolyan rossz, mint a gátlástalanság. Nyugodtan olvasd el a sorozatot, nem fog benned több erkölcsi "kárt" tenni, mint a mindennapi élet.
2016. júl. 29. 10:53
 2/25 anonim ***** válasza:
96%

Az a véleményem, hogy amelyik vallásos tiltja azon művek élvezetét, amiben varázsolnak, egy begyöpösödött idióta. Van a családban is ilyen, sikítva elkapcsolta a gyerekeim elől a Bibi és Tina című rajzfilmet a Minimaxon. -_-

A saját gyerekeibe szépenbelénevelte, a kiskamasznak ajánlgattam, hogy kölcsönadom, mir azt mndta, ő ilyet nem olvas, és senkinek nem lenne szabad. Mert azt hiszik a gyerekek tőle, hogy varázslással megoldhatják a problémáikat, ahelyett, hogy nekiállnának megoldani őket. Hát, egy esős novemberi reggelen emlékszem, hogy eszembe jutott, hogy mennyivel jobb lenne már, ha be tudnék hoppanálni a suliba, de amúgy azt hiszem, normális vagyok. 3:)

Ami miatt nem fogom engedni az enyémeknek, hogy túl korán elolvassák az az, hogy a 4. kötettől túl komor,súlyos problémákkal teli, nem mesekönyv.

2016. júl. 29. 10:54
 3/25 A kérdező kommentje:

1. Válaszolónak: persze hogy nem sétrodök meg, ezzel eln is tisztában vagyok. :D

2. Válaszolónak: veled is teljesen egyetértek, én sem engedném a gyerekeimnek olyan korán

2016. júl. 29. 11:15
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Az elfogult keresztények véleményével ne foglalkozz, ők talán még az Iliászt sem olvassák jó szemmel, hiszen abban "pogány istenek" vannak - noha a világirodalom egyik leghatalmasabb alkotásáról van szó.

Azt már persze észre sem veszik, hogy a Biblia kifejezetten káros hatással tud lenni azokra, akik nem tudják hogy kell használni. Sajnos a kis szekták vezetői ilyenek, és ami ebben még tragikus, hogy az ostobaságaikkal más befolyásolható embereket is elhitetnek. A Biblia helytelen használata miatt sok tragikus eset történt már, a Harry Potter ilyen értelemben senki sincs káros hatással, mert minden értelmes ember annak kezeli, ami: mesekönyv.

Dante

2016. júl. 29. 12:26
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid ezzel maximum azt fogják elérni, hogy elfordulsz Istentől pont az ilyen bigott világnézet miatt. Nyugodtan olvasd el a könyveket, esélyes, hogy tetszeni fognak és semmi olyan nincs benne, ami káros hatással lenne a hitedre.

Szüleidtől meg kérdezd már meg, hogy mégis milyen bibliai vers alapján tiltanak el a könyvektől...

Milyen felekezethez tartozol egyébként?

2016. júl. 29. 12:31
 6/25 anonim ***** válasza:
86%
Valláskárosultak... ennél találóbb szó nem létezik erre.
2016. júl. 29. 12:57
 7/25 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem egyáltalán nem vallásellenes, sőt, még keresztény motívumok is találhatóak benne. Kíváncsi lennék, hogy ebből kiindulva megtiltják- e a szüleid, hogy megnézd/ elolvasd a Gyűrűk urát.
2016. júl. 29. 13:28
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem értem, miért tudnak ennyit ugrálni a Harry Potter körül. Amit abban a könyvben, meg amit az Ószövetség idejében "mágia/varázslás" név alatt űztek, az teljesen két külön fogalom. Sőt, a mai szeánszok/varázslások se annyiból állnak, hogy csapnak kettőt a pálcájukkal, várva, hogy történjen bármi. Szóval abszurd. De ami abszolút ki szokta verni a biztosítékot, az az, mikor a Gyűrűk Urát nevezik sátánistának, holott az hitvédelmi mű...
2016. júl. 29. 13:46
 9/25 anonim ***** válasza:
75%
Ott a pont ^^
2016. júl. 29. 14:04
 10/25 A kérdező kommentje:
Na akkor nem csak én vagyok így... Majd megkérdezem a gyurük urát :D
2016. júl. 29. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!