Csak én vagyok így a Harry Potter könyvekkel?
Az a véleményem, hogy amelyik vallásos tiltja azon művek élvezetét, amiben varázsolnak, egy begyöpösödött idióta. Van a családban is ilyen, sikítva elkapcsolta a gyerekeim elől a Bibi és Tina című rajzfilmet a Minimaxon. -_-
A saját gyerekeibe szépenbelénevelte, a kiskamasznak ajánlgattam, hogy kölcsönadom, mir azt mndta, ő ilyet nem olvas, és senkinek nem lenne szabad. Mert azt hiszik a gyerekek tőle, hogy varázslással megoldhatják a problémáikat, ahelyett, hogy nekiállnának megoldani őket. Hát, egy esős novemberi reggelen emlékszem, hogy eszembe jutott, hogy mennyivel jobb lenne már, ha be tudnék hoppanálni a suliba, de amúgy azt hiszem, normális vagyok. 3:)
Ami miatt nem fogom engedni az enyémeknek, hogy túl korán elolvassák az az, hogy a 4. kötettől túl komor,súlyos problémákkal teli, nem mesekönyv.
1. Válaszolónak: persze hogy nem sétrodök meg, ezzel eln is tisztában vagyok. :D
2. Válaszolónak: veled is teljesen egyetértek, én sem engedném a gyerekeimnek olyan korán
Az elfogult keresztények véleményével ne foglalkozz, ők talán még az Iliászt sem olvassák jó szemmel, hiszen abban "pogány istenek" vannak - noha a világirodalom egyik leghatalmasabb alkotásáról van szó.
Azt már persze észre sem veszik, hogy a Biblia kifejezetten káros hatással tud lenni azokra, akik nem tudják hogy kell használni. Sajnos a kis szekták vezetői ilyenek, és ami ebben még tragikus, hogy az ostobaságaikkal más befolyásolható embereket is elhitetnek. A Biblia helytelen használata miatt sok tragikus eset történt már, a Harry Potter ilyen értelemben senki sincs káros hatással, mert minden értelmes ember annak kezeli, ami: mesekönyv.
Dante
A szüleid ezzel maximum azt fogják elérni, hogy elfordulsz Istentől pont az ilyen bigott világnézet miatt. Nyugodtan olvasd el a könyveket, esélyes, hogy tetszeni fognak és semmi olyan nincs benne, ami káros hatással lenne a hitedre.
Szüleidtől meg kérdezd már meg, hogy mégis milyen bibliai vers alapján tiltanak el a könyvektől...
Milyen felekezethez tartozol egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!