Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidó vallás engedi a házasság...

Zsidó vallás engedi a házasságtörést férfiak esetében?

Figyelt kérdés
Ha zsidó nő követ el házasságtörést akkor ha jól tudom halálbüntetés jár érte, de ha férfi követi el egy hajadon nővel akkor azért nem jár büntetés, sőt ha gyerek születik akkor törvényesnek tekintik.

2016. júl. 28. 12:00
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
Értem.
2016. júl. 31. 18:55
 32/49 BiTOPro97 ***** válasza:

De mi Mustafa Kemal Atatürk - beceneve, és közkézen forgó neve? Valamilyen apa. Azért van ott a "~"*2.

Mustafa Kemal Atatürk az tudtam régebben is, de nem úgy nevezi a nép. Valamilyen ... Apa - törökül.

2016. júl. 31. 18:58
 33/49 BiTOPro97 ***** válasza:
Egyébként a maszturbációt sem tiltja a tóra - Ónán bűne?
2016. júl. 31. 18:59
 34/49 anonim ***** válasza:

"Ónán bűne?"

Ha kicsit utánaolvasol: neki az volt a bűne, hogy nem akart megtermékenyíteni egy nőt, akit a szokásjog szerint kellett volna.

Más bűne NEM volt!

2016. júl. 31. 20:13
 35/49 anonim ***** válasza:

A 34-es teljesen jól írta. Ő vele lekellet volna feküdnie ,ehelyett a "földre ontotta magvait"... Szóval ez volt a bűne.

Ez olyan ,mint az evés. Ha valaki amúgy kóser ételt eszik nincs gond. De ha úgy eszik/iszik ,hogy amúgy böjt van és amúgy ő is tartja a böjtöket (és jelenpillanat "böjt képes") ,de csak azért is eszik ,akkor helytelen dolog...

(már ha érted a hasonlatomat)

Amúgy nem tudom Kemal Atatürk másik nevét ,de az "apa" szó törökül "baba" (bábá).

2016. júl. 31. 20:24
 36/49 BiTOPro97 ***** válasza:
Két nyelven olvastam a bibliát. Emlékszem Ónán sztorijára, minap itt fel is hoztam, vissza lehet keresni. A "magja a földre hullt"/hullott. - ezt aztán jó tágan értelmezik, talmud is.
2016. júl. 31. 20:44
 37/49 BiTOPro97 ***** válasza:

Ja igen de a Baba akkor az elején van.

A hindu baba, meg a sorvadásig és halálig éhező, diétán lévő szent ember.

És még annyi jelentése van a "baba"-'nak, mondjuk tuti kevesem mint a "papa"-'nak.

2016. júl. 31. 20:48
 38/49 A kérdező kommentje:

Kicsit eltértünk a témától :)

Akkor mi is a büntetése egy házas zsidó férfinek ha egy hajadonnal követ el házasságtörést?

2016. júl. 31. 22:02
 39/49 anonim ***** válasza:

Semmi ,de onnantól felesleg házasságba élnie ,érted...

Meg ha a közösség tudja ,akkor nem nézi jó szemmel ,egyértelműen. Mivel tórai tiltás.

2016. júl. 31. 22:05
 40/49 anonim ***** válasza:

Kérdezõ, igen, kicsit nagyon eltértek, úgylátszik van, aki a kérdést el sem olvassa. :)

Ha a pontos válasz érdekel, olvasd el # 21 07-29 19:12 válaszomat, mindent beleírtam, amit errõl a Tóra mond.

De egye fene, mégegyszer: mint ott is megírtam, ROSSZUL TUDTAD, az asszony SEM kap halálbüntit a házasságtörésért, "csak" nyilvános mexégyenítést.

Azt a férj is megkapja, arról a megcsalt feleség gondoskodik. Ezenfelül, amit a óra rendel, mint ott is megírtam: ha a csaj el volt jegyezve, a pasi büntije mindenképp halál, a csaj akkor ússza meg, ha mezõn történt ( nem városban ).

Ha a csaj nem volt eljegyezve, még súlyosabb ( :D ) 50 sékel a lány apjának, el kell vennie és NEM VÁLHAT EL ÉLETE VÉGÉEIG. ( Ne feledd: a többnejûséget csak isz 1000 körül tiltották meg a rabbik, addig volt, az ókorban általános volt, Jákobnak pl két felesége volt, plussz, miután eleinte nem sikerült szülniük, a feleségek szolgálónõi. )

Viszont a Szentély pusztulása ( isz 70 ) óta rabbinikus bíróság NEM HOZ HALÁLOS ítéletet.

2016. aug. 3. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!