Miért erőltetik, hogy Jézus zsidó volt és miért akarják összemosni az Újszövetséget az Ószövetséggel?
20/20 Valóban nem ez a mondanivalója. Én is írtam, hogy egyik nép sem sajátíthatja ki.
A Bibliát több ezerszer módosították, de a lényege az Újszövetségnek maradt.
Az Ószövetség nélkül is értelmezhető az Újszövetség.
Aki annyira ragaszkodik az Ószövetséghez, aki annyira kardoskodik, hogy Jézus Zsidó volt, az judeo-keresztény, vagyis sült jég, fából vaskarika. Inkább járjon a hitgyülibe, legalább tisztulunk nélküle.
Ajánlom a következő cikkecskét elolvasásra kedves Kérdező :)
Gondolom mindegyikre van cáfolatod, te őskeresztény :D
A teljes írás Istentől ihletett.
Vagy is nincs következmény előzmény nélkül.
Az Héber iratok a kezdeteket írja le, a keresztény görög iratok pedig a folytatását, és a befejezését.
Nos, ha annyira ragaszkodtok Jézus zsidó származásához, akkor azt mondjátok meg, miért végeztették ki őt a zsidók, valamint arra is kérek választ, miért tekintik magukat kiválasztott népnek ?
Az egyetemes Isten egyik népet sem helyezi a másik fölé !
Kérdező... olvasd el a kérdésed, amit #26-ban írtál.
Ezek után kérdezd meg magad: ezt értelmes ember írta? Nem kell ideírni, csak gondolkozz el rajta.
Ha nem tudod miért "végeztették ki" a zsidók Jézust az azt jelenti, hogy nagyon gyér ismereteid vannak a saját hiteddel és annak forrásává kapcsolatban. Nem akarom neked lelőni poént, olvass bele a Bibliába (az a vastag, poros könyv az a felső polcon), nem fog megártani. Arra azért szeretném felhívni a figyelmedet, hogy Jézus könyörgött az Atyának, hogy bocsásson meg gyilkosainak.
Isten eredetileg a zsidóság Istene volt, egészen Jézus Krisztusig ők voltak a választott nép. Értem én, hogy akkor a antiszemita vagy, mint a ház, de ezek tények, próbálj valahogy felülkerekedni a gyűlöleteden, lehet nem mondták még, de nem a legnagyobb keresztény erény.
Igazából továbbra se hoztál fel semmit igazad mellett, semmi logika nincs az érveidben. Attól, hogy Jézus halálában szerepe volt a zsidóknak attól még zsidó marad...ha engem megöl a szomszéd Bözsi néni megszűnök magyarnak lenni? Nem látod milyen hülyeségeket beszélsz?:D
Vallásod szent könyve, hited forrása állítja, hogy Jézus zsidó volt. Ha ezt nem fogadod el akkor nem vagy igaz keresztény.
Próbáld meg végig meghallgatni Szántai Lajossal készült műsort a témában, vele egyetértek.
Youtube Szántai Lajos, Jézus származása a téma. Több felvétel is van. Miután meghallgattad az érveit, folytathatjuk a beszélgetést, te nagykorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!