Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért erőltetik, hogy Jézus...

Miért erőltetik, hogy Jézus zsidó volt és miért akarják összemosni az Újszövetséget az Ószövetséggel?

Figyelt kérdés
Jézus egy új szövetséget hozott létre. Ő nem Jehova, vagy Adonáj fia, hanem minden ember Istenének megnyilvánulása, megváltója.

2016. júl. 28. 08:12
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

20/20 Valóban nem ez a mondanivalója. Én is írtam, hogy egyik nép sem sajátíthatja ki.

A Bibliát több ezerszer módosították, de a lényege az Újszövetségnek maradt.

Az Ószövetség nélkül is értelmezhető az Újszövetség.

Aki annyira ragaszkodik az Ószövetséghez, aki annyira kardoskodik, hogy Jézus Zsidó volt, az judeo-keresztény, vagyis sült jég, fából vaskarika. Inkább járjon a hitgyülibe, legalább tisztulunk nélküle.

2016. júl. 28. 18:26
 22/40 anonim ***** válasza:

Ajánlom a következő cikkecskét elolvasásra kedves Kérdező :)

Gondolom mindegyikre van cáfolatod, te őskeresztény :D

[link]

2016. júl. 28. 18:56
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy tévedésben vagy kérdező. A megváltás nyilván mindenkinek szól, de a kereszténység Istene eredetileg a zsidóság Istene volt, aki Jézus Krisztustól, az Újszövetségtől kezdve mindenki Istenévé lett. Jézus egy zsidó ember volt, Betlehemben született, anyja, Mária zsidó asszony. Mindezeket leírja a Biblia, a keresztény hit forrása. Ha te ezt nem fogadod el, akkor nem vagy keresztény. maximum szektás.
2016. júl. 28. 18:58
 24/40 anonim ***** válasza:

A teljes írás Istentől ihletett.

Vagy is nincs következmény előzmény nélkül.

Az Héber iratok a kezdeteket írja le, a keresztény görög iratok pedig a folytatását, és a befejezését.

2016. júl. 28. 23:40
 25/40 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva: szerintem azért, mert Jézus zsidó volt, az Ószövetség és az Újszövetség összetartozik, a Jehova és az Adonáj pedig minden ember közös Istenének a neve. Más okát nem látom. :-))
2016. júl. 29. 02:16
 26/40 A kérdező kommentje:

Nos, ha annyira ragaszkodtok Jézus zsidó származásához, akkor azt mondjátok meg, miért végeztették ki őt a zsidók, valamint arra is kérek választ, miért tekintik magukat kiválasztott népnek ?

Az egyetemes Isten egyik népet sem helyezi a másik fölé !

2016. júl. 29. 12:07
 27/40 anonim ***** válasza:

Kérdező... olvasd el a kérdésed, amit #26-ban írtál.

Ezek után kérdezd meg magad: ezt értelmes ember írta? Nem kell ideírni, csak gondolkozz el rajta.

2016. júl. 29. 12:15
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudod miért "végeztették ki" a zsidók Jézust az azt jelenti, hogy nagyon gyér ismereteid vannak a saját hiteddel és annak forrásává kapcsolatban. Nem akarom neked lelőni poént, olvass bele a Bibliába (az a vastag, poros könyv az a felső polcon), nem fog megártani. Arra azért szeretném felhívni a figyelmedet, hogy Jézus könyörgött az Atyának, hogy bocsásson meg gyilkosainak.

Isten eredetileg a zsidóság Istene volt, egészen Jézus Krisztusig ők voltak a választott nép. Értem én, hogy akkor a antiszemita vagy, mint a ház, de ezek tények, próbálj valahogy felülkerekedni a gyűlöleteden, lehet nem mondták még, de nem a legnagyobb keresztény erény.

Igazából továbbra se hoztál fel semmit igazad mellett, semmi logika nincs az érveidben. Attól, hogy Jézus halálában szerepe volt a zsidóknak attól még zsidó marad...ha engem megöl a szomszéd Bözsi néni megszűnök magyarnak lenni? Nem látod milyen hülyeségeket beszélsz?:D

Vallásod szent könyve, hited forrása állítja, hogy Jézus zsidó volt. Ha ezt nem fogadod el akkor nem vagy igaz keresztény.

2016. júl. 29. 12:21
 29/40 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg végiggondolhatnád, hogy mennyire semmi értelme nincs annak, amit beszélsz...érveid alapján komolyan nem mondanálak 14 évesnél többnek.:D
2016. júl. 29. 12:23
 30/40 A kérdező kommentje:

Próbáld meg végig meghallgatni Szántai Lajossal készült műsort a témában, vele egyetértek.

Youtube Szántai Lajos, Jézus származása a téma. Több felvétel is van. Miután meghallgattad az érveit, folytathatjuk a beszélgetést, te nagykorú...

2016. júl. 29. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!