A Zsidók miért nem fogadják el Jézus Krisztust megváltójuknak?
nem olyat vártak, aki megbocsátásról, igazságról, útról, szeretetről beszél, hanem olyat, aki diadalittas vezér, és győzelemre viszi a népét. Nagy csalódásukban halálra kínozták az édes Jézust, a szelíd kegyes Krisztust. ezért ilyen a 8 boldogság ma is a világban, ahogy a Valaam szigeti szerzetesek én éneklik:
#1: Már aki egyáltalán hisz Messiásba. ;)
Én vallásos zsidó vagyok és egyáltalán nem hiszek Messiásba.
A TN"CH-Ba konkrétan sehol sincs szó olyanról ,hogy "Messiás" csak ezt sok korabeli bölcs/rabbi túl gondolta és így jött a "Másiákh min Bét Dávid" teória.
Jézusról:
Mivel (attól eltekintve ,hogy ő is zsidó volt) a tanításai -illetve az apostoloké- ellentétesek úgy a zsidó "lifestyle"-val.
Ettől függetlenül véleményem szerint -felteszem azt- egy zsidó származású keresztény tarthatja/tudja tartani az identitását (persze a hitet nem fogadja el).
Persze ez csak rajta múlik.
Üdv!
Katolikus vagyok, de Jézus csak egy átlagember volt, aki többet tudott mint kellett volna.
Inkább eltették láb alól.
"Inkább eltették láb alól","Nagy csalódásukban halálra kínozták"...stb
Már elnézést ,de ezek óriási tévhitek.
(4-es voltam)
Rengetegen elfogadták, és megtértek. Az esszénusok közössége például egy az egybe áttért, Jeruzsálem egykori keresztény negyedét is esszénus negyednek hívták.
Gyakorlatilag csak Júda törzse és a leviták egy része maradt meg a zsidó vallás mellett.
#7: Nem ,és te?
De tudod Pilátus sem volt zsidó és a római katonák sem. ;)
#8: Azért ez az arány eléggé elnagyolt (nagyon-nagyon elnagyolt).
# 9
Persze, elnagyolt, de ezzel együtt reális.
Izraeli történészek nem nagyon szívesen foglalkoznak ezzel a témával, de ha mégis, akkor ezt azért ha halkan dünnyögve is, de kénytelenek elismerni.
Például Áser törzse és Benjámin törzse még létezett Krisztus idejében, az Újszövetség ezt a kettőt meg is nevezi. Aztán hirtelen eltűntek. Vajon hova? Miközben azt senki nem vonja kétségbe, hogy a kereszténység rohamosan terjedt.
Kr. u. 35-ben, a farizeusok által indított első keresztényüldözési hullámban már több ezer vértanúja volt az egyháznak Jeruzsálemben és környékén, akkor el lehet képzelni, hogy mekkora lehetett a teljes keresztény közösség. És ők ekkor még szinte mindannyian megtért zsidók voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!