Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Zsidók miért nem fogadják...

A Zsidók miért nem fogadják el Jézus Krisztust megváltójuknak?

Figyelt kérdés

2016. jún. 23. 19:46
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
66%
Mert nem felel meg a messiásról alkotott képüknek.
2016. jún. 23. 19:54
 2/32 anonim ***** válasza:
31%

nem olyat vártak, aki megbocsátásról, igazságról, útról, szeretetről beszél, hanem olyat, aki diadalittas vezér, és győzelemre viszi a népét. Nagy csalódásukban halálra kínozták az édes Jézust, a szelíd kegyes Krisztust. ezért ilyen a 8 boldogság ma is a világban, ahogy a Valaam szigeti szerzetesek én éneklik:

https://www.youtube.com/watch?v=6D1bzmGPlyw

2016. jún. 23. 20:00
 3/32 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert az ő megváltójukat valós személyként képzelik el nem egy kitalált mesefiguraként.
2016. jún. 23. 20:00
 4/32 anonim ***** válasza:

#1: Már aki egyáltalán hisz Messiásba. ;)

Én vallásos zsidó vagyok és egyáltalán nem hiszek Messiásba.

A TN"CH-Ba konkrétan sehol sincs szó olyanról ,hogy "Messiás" csak ezt sok korabeli bölcs/rabbi túl gondolta és így jött a "Másiákh min Bét Dávid" teória.

Jézusról:

Mivel (attól eltekintve ,hogy ő is zsidó volt) a tanításai -illetve az apostoloké- ellentétesek úgy a zsidó "lifestyle"-val.

Ettől függetlenül véleményem szerint -felteszem azt- egy zsidó származású keresztény tarthatja/tudja tartani az identitását (persze a hitet nem fogadja el).

Persze ez csak rajta múlik.

Üdv!

2016. jún. 23. 20:04
 5/32 anonim ***** válasza:
6%

Katolikus vagyok, de Jézus csak egy átlagember volt, aki többet tudott mint kellett volna.

Inkább eltették láb alól.

2016. jún. 23. 20:04
 6/32 anonim ***** válasza:
49%

"Inkább eltették láb alól","Nagy csalódásukban halálra kínozták"...stb

Már elnézést ,de ezek óriási tévhitek.

(4-es voltam)

2016. jún. 23. 20:08
 7/32 anonim ***** válasza:
6%
Ott voltál, hogy szerinted tévhit?
2016. jún. 23. 20:15
 8/32 anonim ***** válasza:
27%

Rengetegen elfogadták, és megtértek. Az esszénusok közössége például egy az egybe áttért, Jeruzsálem egykori keresztény negyedét is esszénus negyednek hívták.

Gyakorlatilag csak Júda törzse és a leviták egy része maradt meg a zsidó vallás mellett.

2016. jún. 23. 20:17
 9/32 anonim ***** válasza:
46%

#7: Nem ,és te?

De tudod Pilátus sem volt zsidó és a római katonák sem. ;)

#8: Azért ez az arány eléggé elnagyolt (nagyon-nagyon elnagyolt).

2016. jún. 23. 20:31
 10/32 anonim ***** válasza:
66%

# 9

Persze, elnagyolt, de ezzel együtt reális.

Izraeli történészek nem nagyon szívesen foglalkoznak ezzel a témával, de ha mégis, akkor ezt azért ha halkan dünnyögve is, de kénytelenek elismerni.

Például Áser törzse és Benjámin törzse még létezett Krisztus idejében, az Újszövetség ezt a kettőt meg is nevezi. Aztán hirtelen eltűntek. Vajon hova? Miközben azt senki nem vonja kétségbe, hogy a kereszténység rohamosan terjedt.

Kr. u. 35-ben, a farizeusok által indított első keresztényüldözési hullámban már több ezer vértanúja volt az egyháznak Jeruzsálemben és környékén, akkor el lehet képzelni, hogy mekkora lehetett a teljes keresztény közösség. És ők ekkor még szinte mindannyian megtért zsidók voltak.

2016. jún. 23. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!