Hogy működik a karma?
Valami ilyesmit, én is hallottam már erről, mert nekem is van egy ismerősöm, aki elég komolyan nyomja.
Aztán mondta, h igen, ez így van,de le lehet dolgozni, szal sok jót kell tenni:D
karma, karman (szanszkritül 'cselekedet'): 1. a hinduizmus erkölcsi alaptörvénye, mely szerint a jó, ill. rossz cselekedetek eredményeként lép az ember a lélekvándorlás során magasabb vagy alacsonyabb létrendbe. Valójában a megfizető igazságosság elve. - 2. a dzsainizmusban: a lélekben mintegy predestinálóan működő erő, mely a lelket szenvedő, tudatlan, nyugtalan lénnyé alakítja; természetes tulajdonságait (mindentudó, erkölcsileg tökéletes, boldog) korlátozhatja, testtel veheti körül és a szamszárába (mulandóság, végesség, szenvedés) viheti.
Bemásolgatni nekem is megy!
A macska karma nem olyan mint a mi körmünk,ideg fut benne.
Nemcsak fegyver, nélkülözhetetlen szerszám is a macska borotvaéles karma. Fára mászik, fog vele. A gazda legnagyobb bánatára, a cica karma íróeszközként is szolgál, amellyel bizony otthagyhatja névjegyét a lakás bútorzatán.
A karmok élesítése: A macskák éles karmukkal ölik meg az áldozatot, és karmaikat használják a mászás során is. A karom mindig éles marad, külső burkát időnként levetik. A macskák gyakran kaparják a fák kérgét vagy más kemény felületet, hogy segítsenek eltávolítani a külső burkot.
Karmaik és talppárnáik durva felszíne segítségével kapaszkodnak.
A legtöbb macskának 5 karma van a mellső lábán és 4 vagy 5 a hátsón.
:DDDD
♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!