Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mostani pápa az élő bizonyít...

A mostani pápa az élő bizonyíték, hogy a pápák a történelem során mindig az aktuális hatalom bábjai voltak?

Figyelt kérdés

Én is katolikus vagyok,de mindig kritikus voltam az egyházzal.

Sohasem értettem egyet ezzel a hierarchikus centralizált rendszerrel.

A katolikus egyház velejéig romlott, megfertőzte őket is a pénzimádat.De, nem most, hanem már századokkal ezelőtt.

A pápák mindig az aktuális hatalom bábjai voltak, ideológiailag is próbáltak simulni a domináns vonalhoz.Mi sem jobb példa erre a mostani pápánál.

Támogatja az iszlám betelepülését Európába.Milyen pápa ez?

Isten embere, ennyi terrortámadás meg a keresztény európaiakat ért támadás után, reconquistát hirdetne.

A középkorban is ugyanígy, királyok lefizették a pápákat, magas egyházi személyeket cserébe azok "ideológiai" terelést végeztek.

A királyok ezt úgy hálálták meg, hogy fizettek nekik, így a pápák úgy élhettek, akár a hercegek.

2016. júl. 23. 15:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A pápákra általában igaz, amit írsz, de Ferenc pápa pont kivétel ezalól. Európában, főleg a hithű katolikusok közt, most hódít a gyűlölködés és az idegenutálat. Politikailag is előretör a szélsőjobb és a gyűlölködés.

Ferenc pápa ritka kivétel: nem nyal be a hatalomnak, nem válik a politika bábjává, nem alkuszik, hanem azt tanítja, amit az EVANGÉLIUM diktál.

Pont azért furcsa sok katolikusnak, mert azon kevés pápa egyike, aki nem a saját és az egyház érdekei szerint próbálja kiforgatni, meghamisítani az Evangéliumot, hanem azt mondja, amit az tanít, még ha ezzel népszerűtlen is.

2016. júl. 30. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!