Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindennek a végén, a vallás...

Mindennek a végén, a vallás mégis önérdek?

Figyelt kérdés

A kereszténység legvégső célja az egyén megváltása, a mennybe kerülés - ez a végső ok, amiért be kellene tartani Isten parancsait?

Valószínűleg félreértelmezem, de számomra ez önérdeknek hangzik. Azért nem vagyok házasságtörő, azért nem lopok és ölök, hogy a mennyországba kerüljek - önérdek.

Számomra ez így nem valamiféle "magasztosabb cél" vagy ideál. A jelenlegi minimális tudásommal ezt én csak önérdekként tudom értelmezni.

Segítene valaki?

2016. júl. 21. 14:47
1 2
 11/12 anonim válasza:
Üdvözletem! Lehet meg fogtok kövezni, pedig nem vért lázitok, de szerintem ez a legrébbi Kft a világon , aminek a nevében valahova mindìg pénz folyt be. Hatalmas giccses épületekben , gyermekgyalázó tanìtóktól, többször átfogalmazott , módosìtott korhű Bibliákból, olykor tüzzel, vassal szerzett követőket. Egykor haladó gondolkodásúakat legyilkoló , embereket kihasználó, ügyesen tervezett szemfényvesztés, aminél nagyobb önérdek nincs is talán számomra! Sajnos nekem ennyi látszik ebből az egész dologból! Nem bántani akarok ezzel senkit, sőt tisztelem aki hisz benne , inkább ebben mint sok más ártalmas dologban . Szóval szerintem , ha tiszta szìvből tudod hinni és tenni a jót és nem kell gondolkodnod azon hogy megfelelsz-e közben valakinek, valamiért , csak ebben az esetben nem vagy önérdekű! Az hogy az Istened felé ez hogy jön majd le, majd megtudod amikor értékeli tetteid ( ha Ìgy lesz). Szerintem kár ezen agyalni , ne más miatt cselekdj helyesen, magadban legyen jó helyen a mérce. Tanúlj, okúlj meg ne árts másnak, bár én soha nem voltam tagja semmilyen vallásnak és ez is csak egy vélemény. Ettől még tudhatod mikor vagy önző , bármiről is legyen szó! Üdv
2016. júl. 25. 05:11
 12/12 anonim ***** válasza:
"Szeretsd felebarátodat, mint magadat!" Ez azt jelenti, hogy a keresztény embernek nem kell saját érdekeit teljesen elfelejteni, csak ne helyezze a felebarátaié elé.
2016. júl. 28. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!