Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk, mért kell a...

Kedves Tanúk, mért kell a Vénekre hallgatnotok?

Figyelt kérdés
Ugye tudom, hogy ez nálatok afféle előírás, de engem az érdekelne, hogy mért. Tehát, mért kell ezt így például, vagy ha megnéztek valamit a Bibliátokban, és valamit nem értetek -tegyük fel- akkor mért őket veszitek elő, mért nem imádkoztok és hallgattok a Istenre? Sok kérdést tettem fel, elég sokra hiszitek azt, hogy provokatív. Nos, ez sem az, egyszerűen érdekel, mivel nem értem. Köszönöm, az ÉRTELMES válaszokat. :)

2016. júl. 21. 08:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Látod, most is azt mondod, hogy abban az esetben követem a Bibliát, ha gyülekezetbe járok. Pedig Jézus teljesen mást mondott.
2016. júl. 28. 23:38
 22/31 anonim ***** válasza:

Èn ilyet nem mondtam. Azt teszel amit akarsz,ès ugyan ugy mindenki.

A gyülekezet mintája annak aki követi Jèzus tanitványait:

Jelenèsek.1:4.__Jelenèsek.2:1.__Jelenèsek__Jelenèsek.2:8__Jelenèsek.2:19.__Jelenèsek.2:18.

Itt csak ez a nehány biblia vers is gyülekezetekhez szoll Jèzus Krisztustòl.De nem csak ez hanem az egèsz bibliának a felèpitèsènek 1/3 rèsze a gyülekezetekröl beszèl,hogy te hogy álsz hozzá az a te dolgod.

2016. júl. 29. 07:22
 23/31 anonim ***** válasza:

A jelenések könyvének gyülekezetekhez szóló része koroknak a megszólítása. Ha gondolod kifejtem. Elég érdekes látásmód a Bibliáról, ha a gyülekezetek jogalapját a Jelenések könyvéből próbálod erősíteni. Amúgy, ha tudatlanul, a Jelenések könyvének megértése nélkül is írsz ilyet, feltűnhet, hogy Jézus nem a Jehova Tanúikhoz, nem az adventistákhoz, nema katolikusokhoz, nem a szombatistákhoz, nem a több ezer egyéni néven keresztelt gyülekezetekhez, hanem a településeken lévő csoportokhoz szólt. Filedalphiaiakhoz, Laodiciaiakhoz, stb.

"Nem tudom hová akarsz kijukadni de hát 8miliárd ember nem alakithat 8 milliárd gyülekezetet. "

Nem is kell. 8 milliárd ember jelenleg sok ezerszer ezer gyülekezetet alapított. Mi a különbség?

Sok ezer néven és sok ezer felfogásban. Akik egytől egyik mereven meg vannak győződve, hogy az övék az igazi.

"Most èn nemtudok mit mondani ès mit akarsz,a biblia a kezedbe van ,ha akarod követed ha nem ,nem zavar senkit."

Ezzel azt mondod, hogy a Biblia alapján a Te látásmódod helyes, és a gyülekezetben való részvétel kötelező. Ezt sugalltad most is, az utóbbi válaszodban, mikor bibliai idézetekkel próbáltad alátámasztani ezt. Holott Jézus sem nem ajánlott, sem kötelezővé nem tette, sőt, felhívta a tanítványok figyelmét, hogy bárki, aki nem követi a tanítványokat, és nincsen ellenük, teljes joggal cselekszi mindazokat, amiket a tanítványok. Jézus tanítása és látásmódja nagy mértékben eltér az apostoloktól, főleg Pálétól, aki egész életét egy szűk látásmódú, merev közösségben élte le, mielőtt megjelent neki Jézus. De utána ha megfigyeled, nem tartozott egyetlen közösséghez sem. Noha látszólag ő alapított egy néhányat, nem volt tagja egynek sem. Az, hogy kétszer elment oda, és két levelet írt nekik, ez nem egy aktív részvétel.

2016. júl. 29. 08:34
 24/31 anonim ***** válasza:
Akkor most,hogy álsz van gyülekezeted vagy nincs?
2016. júl. 29. 19:22
 25/31 anonim ***** válasza:
Nem gondoltam volna, hogy nem lehet kiolvasni a válaszaimból...
2016. júl. 29. 21:05
 26/31 anonim ***** válasza:

Drága barátom gyülekezetek voltak és lesznek,ahol nincs ott vannak magányos farkasok.

Külömben te egyedül vagy vallásilag?

És ha igen az milyen?

Hogy hivják a vallásodat?

Magány vallás?

Egyszemélyes vallást(gyülekezetet)nem hallottam,de ahogy elnézem körülötted minden megtörténhet.

Korda Györgytől már hallottad azt a dalt"Ketten egyedül".Gyurikát kérdezd meg az olyan milyen.

2016. júl. 29. 21:44
 27/31 anonim ***** válasza:

Hogy hívják a vallásomat????

Korintusban vagy Philadelphiában, vagy Laodiceában, vagy Effézusban, vagy Thessalonikában, vagy Kolossében, vagy Rómában, vagy Filippiben mi volt a nevük??? Mesélj!

2016. júl. 29. 23:03
 28/31 anonim ***** válasza:

27#.Attól még gyülekezetek voltak.

Látom nagyon küzdesz a gyülekezetek létezése ellen,de azért még van és lessz.Kivancsi vagyok milyen gyermekded dologgal álsz elő.

Pld.megnevezel egy tagból álló gyülekezetet,emi nyelvtanilag és fizikailag is baromság.

De azért kérdezd meg a Katolikusokat,ortodoxokat,reformátusokat,miért jönnek össze .Miért nem mennek szerre a templomba,amikor egyik jön ki int a másiknak mehetsz be,és nem is köszönnek?

2016. júl. 30. 07:05
 29/31 anonim ***** válasza:
Tévedsz, nem a gyülekezetek ellen vagyok, hanem a megítélés ellen. Aki nincs gyülekezetben, az nem keresztény, az nem tudja gyakorolni a kereszténységet. Az ilyen kijelentések és megítélések ellen vagyok, ami ellene megy Jézus tanításának. Amikor gyülekezetek a Biblia alapján teszik ezeket az ítéleteket, az ellen vagyok. Látod, Te magad is cinikussá, és lekezelővé váltál, holott nem bántottalak. Kirekesztő és megítélő az ilyen hozzáállás, ami ellen vagyok. A margóra kérdezném, hogy a legtöbb gyülekezeti tag miért is megy a gyülekezetbe?
2016. júl. 30. 09:37
 30/31 anonim ***** válasza:

29#.Kedves fórum társam én ezt az üresjáratot feladom.Én ugy látom a személyiségünk van célbavéve és nem a gyülekezetek.Az ilyen viták pedig nem az én kenyeremhez tartozik.

Békeséget kivánok.

2016. júl. 30. 18:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!