Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk, mért kell a...

Kedves Tanúk, mért kell a Vénekre hallgatnotok?

Figyelt kérdés
Ugye tudom, hogy ez nálatok afféle előírás, de engem az érdekelne, hogy mért. Tehát, mért kell ezt így például, vagy ha megnéztek valamit a Bibliátokban, és valamit nem értetek -tegyük fel- akkor mért őket veszitek elő, mért nem imádkoztok és hallgattok a Istenre? Sok kérdést tettem fel, elég sokra hiszitek azt, hogy provokatív. Nos, ez sem az, egyszerűen érdekel, mivel nem értem. Köszönöm, az ÉRTELMES válaszokat. :)

2016. júl. 21. 08:34
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Kedves Judit, napi szinten olvasom a Bibliát és pásztorokat, prófétákat illetve Isten által kiválasztott embereket látok. :) Természetesen a "Vének" gondolom a pásztorok, csak ti "Véneknek" hívjátok őket. Ezzel tulajdonképp nincs semmi gond. A gond ott kezdődik, hogy mivel ti teljesen ellentmondtok a Szentháromságnak, illetve tagadjátok is azt (ha te nem akkor nem vagy Jehova tanúja, ez esetben nagyon köszönöm válaszod, de nem hozzád szólt a kérdésem). Tehát, ez azért ellentmondás egy Tanú szájából, mert ha nincs ott a Szent szellem (nem, nem Isten tevékeny erejéről beszélek, hanem Istenről magáról!) akkor nincs Jó pásztor! Ugyanis a Biblia azt írja, hogy: A Lélek által jelenti ki Isten az igazat! (tő mondatban) Tehát, aki nem fogadja a Szentháromságot, az tagadja a Szent Szellemet is. Ezt csak azért írom így, mivel a Pásztoraitok (olvasván a honlapotokat) nem fogadják el ezt, így nincs is jó tanítótok...Sajnos... :\ A másik az, hogy ha szigorúan a szentírást vennék alapul tudnák, hogy a Bibliát kell olvasni, nem pedig egy olyan írást, amit teljesen elvon Istentől (Pl.: az Őrtorony). Charles Taze Russell, (akiről nyílván tudsz) azt mondta, hogy ha valaki sokáig olvassa a Bibliát teljesen eltávolodik a Jehova tanúi nézettől! Ez az egyik, a másik meg az, hogy ő teljességgel tagadta Jézus Istenségét és Jézust Mihály arkangyalnak titulálta amit a Biblia TAGAD rengeteg helyen! :) És most egy kicsit OFF-olok (EZÉRT ELNÉZÉST MINDENKITŐL), mert igényli itt sok ember. Aki írni szeretne ide (ez főképp Juditnak szól) az ide írjon, NE privátba, mert nem fog rá választ kapni! Köszönöm a megértést.
2016. júl. 24. 21:56
 12/31 A kérdező kommentje:

Az előző kommentem, erre volt válasz:

"Kedves Kérdező!

Ha olvasod a Bibliát, akkor tudod, hogy az I.századi gyülekezetekben is voltak 'vének' kinevezve. Ezek az egyének segitették a gyülekezet dolgait intézni. Segitettek a hivőtársaknak erősiteni a hitüket. A mindenható Istennek megvan egy teokratikus elrendezése. Ebbe beletartoznak a vének kinevezése is. De ezek nem lehetnek akárkik. A Biblia szigoruan meghagyta, hogy kiket lehet kinevezni 'vénnek'.Erről ir a Péter I. 5:1-4, és a Titus l:6-9-es versei.

A véneknek nagy felelősségük van a gyülekezet vezetésében. Mivel Jézus nincs jelen 'személyesen', igy 'véneket' neveznek ki, de kimondottan a "Szent Szellem" vezetésével.

Ők azok akik gondoskodnak a gyülekezet vezetéséről, a szellemi eledel kiosztásáról, a tanitásról és sok minden másról. Ha valakinek szellemi értelemben gondja akad, hozzájuk fordulhat segitségért. Mert ők nem a maguk gondolatait közlik, hanem szigoruan a Szentirásból adnak tanácsot.

Remélem tudtam választ adni neked? Ha bármi kérdésed van, nagyon szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!"

2016. júl. 24. 23:32
 13/31 anonim ***** válasza:
Kedves kèrdezö:Mièrt kell a vallásvezetöidre halgass?
2016. júl. 26. 20:53
 14/31 A kérdező kommentje:
Kedves Judit, én nem hallgatok vallásivezetőkre, sőt egyetlen emberre sem hallgatok, míg megnem győződőm teljes mértékig a helyességéről. Én csak a Fiú, az Atyára és a Szent Szellemre hallgatok. Így nem tudok erre másképp válaszolni. :)
2016. júl. 26. 23:31
 15/31 A kérdező kommentje:
Kedves Judit helyett, kedves utolsó. :)
2016. júl. 26. 23:34
 16/31 anonim ***** válasza:

Kedves kèrdezö ,ugy èrtem nem tartasz senkivel kapcsolatot.De hát egy vallás közössèg szellemi testvèrekböl all.Most a gyülekezetben senki se lenne felvigyázò vagy mindenki magának az legyen,ez zürzavar lenne .Ezèrt van az elsö századi mintán felèpitve a gyülekezet.

Az apostol azt mondja Timoteusnak,hogy viselyen gondot a gyülekezetre.Ezt mi is követjük.

A szentszellem jelenlètèt megemlited:Mivel a biblia szent szellem által van megirva igy èrtelemszerüen ha tanulmányozzuk általa èrtsük is meg igy mi nem mellözzük ,hanem ragaszkodunk hozzá,anèlkül,hogy istennek neveznènk.

2016. júl. 27. 09:06
 17/31 anonim ***** válasza:

Jézus miért nem erőltette a gyülekezetet?

Jézus miért mondta, hogy lesz idő, amikor a gyülekezetekből kizárnak titeket...

Miért mondta arra az emberre, akit Péterék eltiltottak, hogy aki nincs ellenünk, velünk van?

Miért van az, hogy az apostolok több helyen tévedtek, sőt, bűnbe keveredtek a szent szellem kiáradása után? Miért hallgatnék olyan emberek írásaira, akik nem voltak tévedhetetlenek, és sok esetben ellene is szóltak JÉzus tanításainak?

"De hát egy vallás közössèg szellemi testvèrekböl all."

Jézus nem kultiválta az ilyen vallási közösségeket szerintem. A tanítványokat teljesen szétszéledve, összetartás nélkül bocsátotta el. Már az a próféciája, hogy lesz idő, amikor az igaz keresztényeket minden (!) gyülekezetből kizárják, eleve megkérdőjelezi az autonómia igaz voltát.

2016. júl. 27. 09:23
 18/31 anonim ***** válasza:

17#.Jèzusnak is megvolt a 12 tagbol állò kis gyülekezete,ès utána szaporodott csak 70 tanitványt küldött ki prèdikálni.

Az apostolok idejèben Pál ès társai látogatták a gyülekezeteket.Söt a Jèzus tanitványait ami folytatodott az apostolokkal, kizárták a judaisták a gyülekezetükböl vagy önkènt ott hagyták.

2016. júl. 28. 15:59
 19/31 anonim ***** válasza:
A 12 tanítvány majd a 70 nem gyülekezeti tag volt. Sőt, ha megfigyeled, a legkevésbé sem volt a 12 együtt Jézussal. Nagyon ritka alkalmakkor voltak együtt a bő 3 év alatt. Nem biblikus nemes egyszerűséggel azért kötelezővé tenni a gyülekezeti hovatartozást, mert Jézusnak volt 12 tanítványa. De ahogy említettem is már, Jézus két megnyilvánulása is ellent mond ennek. Nem vagyok a gyülekezetek ellen, de nem mindenki tűri az a tömény kamuzást, rossz tanítást, hamis beszédeket, persze a sok igaz beszéd mellett, mint a jelenlegi gyülekezeti tagok.
2016. júl. 28. 16:11
 20/31 anonim ***** válasza:

19#Nem tudom hová akarsz kijukadni de hát 8miliárd ember nem alakithat 8 milliárd gyülekezetet.

Vagy ha van egy elved az a tièd senki nem bánt èrte,senkinek semmi nem kötelezö a vallásra,bibliára vonatkozoan.Isten senkit nem kötelez igy vagy ugy,neki van a szava azáltal nevel tanit.

Most èn nemtudok mit mondani ès mit akarsz,a biblia a kezedbe van ,ha akarod követed ha nem ,nem zavar senkit.

2016. júl. 28. 16:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!