Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bálvány imádás-e ha egy...

Bálvány imádás-e ha egy sztárunk után rendkivül rajongunk, rászánjuk a szabadidönket, a ruháit, haját stb. viseletèt szorossan kövessük?

Figyelt kérdés

2016. júl. 20. 18:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Igen ,fiam!
2016. júl. 20. 19:11
 2/18 Roland G. ***** válasza:
97%

Bálványimádás az,amikor egy képet vagy szobrot illetünk Istennek járó tisztelettel!

Amit írtál azt inkább rajongásnak nevezném.

2016. júl. 20. 19:19
 3/18 anonim ***** válasza:
98%
Én is azt mondom, hogy ez gyermekded, kamaszos, kritikátlan rajongás
2016. júl. 20. 19:37
 4/18 anonim ***** válasza:
Bálványozzad. :D Nem ártasz vele senkinek. Csak tetszik a stílusa, és te is gondolom a magadénak érzed, és talán példaképed is. Csak ne azonosuljá vele, mert az már nem jó. Csak ne add fel önmagadat. Meg amúgyis, hát ha ez ilyen vallási dolog, hát a templomokban is vannak szobrok, szóval az már eleve ott egy ellentmondás. Ráadásul Isten nem is kézzel csinált templomokban, esetleg szobrokban, festményekben van, hanem bennünk ám, mindannyiunkban. Amúgy azokat hordjad, ami jól esik, nem tudom, akkor ez valószínűleg szándékos, hogy hasonlítani akarsz rá, de szerintem nem bűn. Lehet valakit nagyon szeretni, ezt már csak nem tilos. Meg amikor rácsodálkozol valamire, akkor esetleg ott is lehet csodálat, hogy pozitív jellegű, mert mondjuk valami olyat adott neked, ami nagy hatással volt rád, amit nagyra értékelsz, és ezért csodálod, nagyra tartod az adott illetőt. De hát alakítsad ki a saját vallásodat. Na, most ezt csak gondold végig, hogy ezzel tudsz-e azonosulni: Szerinted Isten tiltaná, hogy rajongj valakiért? Ha nem lenne szabad rajongani, akkor Isten, aki a mindenható, a teremtő, ő simán meg tudná akadályozni, hogy rajongj , kivenné az emberekből a rajongást. Ide azért jöttünk, hogy kipróbáljuk egyrészt, próbárategyük; és jól érezzük magunkat. A te életed rólad szól, és ezt valószínűleg Isten is úgy akarja. A rajongás nem bűn, mert akkor ennyi erővel a házasságon kívüli szeretkezés, amiből esetleg születik egy csodálatos kis lény, az is bűn lenne? De hát úgy volt, hogy "Sokasodj és szaporodj" szóval ne izguljál már ilyen miatt, a saját vallásodat alakítsd ki, de most komolyan, szerinted Isten haragudna, hogyha rajongassz valakiért? Miért tenné? Miért fájna ez bárkinek is? Semmi rosszat nem teszel vele. Nem bántasz vele senkit. Csak csíped az adott sztárt, meg a stílusát is, hát ennyi. Ettől még nem leszel úgymond "rossz" ember. Különben is, úgy tudom, Jézus azt mondta, hogy nincs is olyan, hogy rossz vagy gonosz ember, hanem olyan van, hogy tudatlan, akit pedig meg kell tanítani dolgokra, és nem szabad kirekeszteni; meg tán megbélyegezni se. Ne szomoríts el! Azt hordd , ami jól esik Isten is csak örül neki, ha jól érzed magad, ugyanis mi a gyermekei vagyunk, és örül, ha jókedvűnek lát bennünket, és kiegyensúlyozottnak. - Gondolom én. Szóval most ezért nem fog téged senki megbűntetni meg elszámoltatni. Ilyen amúgy úgy tudom, nincs is. Hallottam egy sztorit, hogy van valami mérleg, amire ráteszik a jó meg a rossz cselekedeteinket- amikor ártottunk másoknak- és akkor ha rosszból van több, akkor kötelező még visszaszületni, és kiegyenlíteni a számlát, de nem tudom, szerintem ott a srác talán lehet, hogy kicsit ki is színezte a történetet, én valószínűsítem, hogy igen. De ott is amikor végigpörgették előtte az életét, akkor annyi volt, hogy amikor nem bánt szépen mással, akkor lefujjogta, lehurrogta őt a tömeg, viszont a jócselekedeteknél hatalmas éljenzés tört ki. Na amúgy ezt a mérleges részt ezt én például nem gondolnám teljesen igaznak, szóval én úgy tudom, és úgy érzem, hogy odafönt nincsen semmiféle elszámoltatás, hanem ha rosszat teszel valakivel, csinálsz karmát, akkor azért idelent vezekelsz vagy mi; szóval azt még idelent a földi életedben kapod vissza; és nem odalent. Ja és a még az nem is kell oda, csak gondoltam, hogy te pl, Kérdező, nem hiszel a reinkarnációban, de ha idelent valamit nem sikerült törleszteni, és a kárvallottja nem bocsájtotta meg, akkor leszülethettek megint kiegyenlíteni. Szóval ilyen utólagos "isteni büntetés" ilyen szerintem nincsen, hát szeret minket, belőle vagyunk, úgyhogy miért büntette. Hát ilyennek hozott létre minket szándékosan, hogy megtapasztalhassuk a pozitív és a negatív dolgokat, a két pólust. De az öltözködés az karma szempontjából semleges cselekedet, szóval semmiképpen nem negatív és elítélendő, gondolom, nem valami morbid vagy rasszista dolgokat hordasz magadon, mert azt azért tényleg inkább ne. Hogy ilyen morbid képek vagy negatívumhoz kötött szimbólumok azért ne legyenek a ruhádon vagy rádtetoválva. Ilyenkor szóval mindig nézzél magadba, hogy szerinted ez rossz cselekedet-e, és te megbüntetnél -e valakit azért, de csak azért, mert egy adott sztárt másol. Isten nem haragszik ilyenek miatt. Ez, amit idelent megélünk, egy színdarab, amit lejöttünk lejátszani, és együtt terveztük meg mind a Mennyben; és élmény -meg tapasztalatszerzés, fejlődés volt a cél. A háborúk miatt sem haragszik Isten, mert a nehéz idők is a fejlődést tudják szolgálni, és van aki pl pont a szomorúságot szeretné most megtapasztalni, hogy milyen is az, mert még nem tudta. A háború viszont rossz dolog, de nem haragszik érte Isten. Csak talán figyeli, ahogy "játszunk", mert hát lehet pl, hogy kicsit unatkozott is, amikor csak ő egymaga volt, és akkor ezért teremtett meg minket. Meg mert lehet, hogy kíváncsi is volt, hogy mit hozunk ki ebből a dologból. Meg hát teremteni, létrehozni új lényeket biztos jó dolog az is, és talán szívmelengető érzés is lehet. Szóval te direkt ilyen vagy, amilyen. És tanulunk egymástól idelent, és tanítjuk is egymást. Ja de amúgy remélem, nem írtam senki számára bántót , mert azt nem akartam, szóval aki mégis úgy érzi, annak bocsi.
2016. júl. 20. 19:52
 5/18 anonim ***** válasza:
*Hogy olyan vagy, amilyen, azzal is tudsz tanítani. Szóval mások lehet, hogy rád nézve értenek meg majd valamit. Esetleg elég lehet az is, hogyha csak szembe mentek az utcán, és sohatöbbé nem találkoztok, de valamin elgondolkodtatod, amiről esetleg ő rájön valamire, és ettől bölcsebbé válik. Szóval azt hordd, ami jól esik.
2016. júl. 20. 19:54
 6/18 anonim ***** válasza:
És megjött az őrtorony esti kérdése. Mit mond a havi lapotok? Marci normális, neki még torta is jár, sőt az sem baj, ha a gyerekek rá akarnak hasonlítani, minden egyéb bűn. Eltaláltam?
2016. júl. 20. 21:13
 7/18 anonim ***** válasza:
#6: Marci anyukáját ,hogy hívják? Elvinném egy körre. 😉
2016. júl. 20. 21:14
 8/18 anonim ***** válasza:
Én nagyon kiakadtam, amikor megláttam a sok vigyorgó tanú között Marci tortáját, amivel a létrehozásának az évfordulóját ünnepelték (értsd:születésnapját), míg a valódi, Isten adta ajándékoktól, a saját gyermekektől ezt megvonják. Nagyon felháborító ez a mocskos képmutatás. Nekik többet ér egy rajzfilm figura.
2016. júl. 21. 07:19
 9/18 anonim ***** válasza:

8#.Aki az 52%-os vagy.Az egész oldalakon szerepelsz és a Jt.-val nem vagy kibékülve.

Te miért busulod a tanuk gyermekeit amikor megtudtam hogy alkoholizálsz és cigarettázol és nem tudod magad fentartani.

Én nem vagyok tanu de a szomszédomba vannak és tudom kik ök,és most azt is tudom ,te ki vagy.Pontosan az vagy amit rájuk olvasol csak ezt még hatványozod azzal a munkával amit nem csinálsz.Nemtudom a családod meddig birja de egy élősködő vagy,nem hiszem nem veszed észre magad.Vagy sokat foglalkozol mással és nem jut idő a családodra?

Másokon keresed azt a problémát amibe nyakig vagy?

Ha az oldalon sokat gunyolodsz ártatlan felhasználokkal a GYIK-től le foglak tiltatni.Ha kiközösített vagy te csináltad a tanu szomszédom szerint,nem ők a hibások.

2016. júl. 21. 09:01
 10/18 anonim ***** válasza:

Se nem alkoholizálok, se nem cigarettázok, és még keresetem is van. Mit meddig bír a családom? A békét? A szeretetet? Remélem örökké, mert ők ismerik.

Amiket írok, azok mind igazak, és mindig az őrtorony sátáni tanítását támadják és cáfolják, de ti valamiért azonosultok egy szervezettel és minden támadást magatokra vesztek.

Analízálunk? Ám legyen. Neked nem megy, mert buta vagy, talán ha elvégezted a szakmunkást. Napi nyolc órában gürcölsz olyan helyen, ami a megélhetésre alig elég, de ennél többre vágysz. Magasabb posztra, amit talán ebben a szervezetben el tudsz érni, ha keményen odarakod magad. Elismerésre vágysz és megbecsülésre, amit a világban nem kapsz meg, de ebben a zárt közösségben igen, ha a magadfajta előtt okosnak látszódol.

Istent előtte sem, most sem ismered, csak egy tanítást, ami megfogott, mert belül jól tudod, hogy létezik és jó a tudat, hogy azt ígérték megmenekülsz, ha csatlakozol. A Bibliát nem olvasod, maximum az aktuális őrtorony cikket, nagyon kicsi a tudásod.

Meséljek még rólad? Szeretnéd?

2016. júl. 21. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!