Ha pogány vagyok, és ankh keresztet viselek, ami tudtommal az élet jele, meggyalázok bármilyen vallást? Egyáltalán valamilyen valláshoz tartozik ez?
Én is pogány vagyok, és nekem is van Ankh keresztem.
Egyébként ha úgy vesszük, az ókori egyiptomi vallás is egyfajta pogány vallás volt.
értem.
Nem szeretnék olyan szimbólumot viselni, ami nem jellemző rám, illetve nem tartozom ahhoz a közösséghez.
Tudom, hogy sokan hordanak divatból keresztet, de nekem akkor is furcsa lenne.
Köszönöm a választ!
Semmivel nem gyalázol meg semmit, amíg nem hiszel benne. Én most március 15-én fel fogok tűzni egy kis fém kokárdát, ami a történelmi Magyarországot ábrázolja. Attól függetlenül, hogy pár megtévedett szélsőséges hülye ezt revizionista jelképpé tette, számomra nem az, és köpök rá, hogy náluk mit jelent. Attól, hogy a tömeg minek tart egy jelképet, attól még én hordhatom a saját elgondolásaim szerint.
Nincs olyan, hogy valamilyen jelképpel meggyalázol valamit, mert nincs olyan, hogy objektív jelentés. Egy jelkép nem csak egy valláshoz tartozhat. A keresztnek is van és volt millió jelentése már. A jelkép addig jelenti azt, amit, amíg az emberek azt gondolják róla. Belőlem nem váltja ki azt a horogkereszt, amit egy, a második világháborút megélt zsidóból. A kereszténységet akkor gyaláznád meg bármivel is, ha hinnél benne. A jóisten még senkire nem küldött villámot azért, mert más vallás jelképét vette fel. Engem például megkereszteltek, de mivel nem hiszek a kereszténységben, ezért nem érzem szükségét semmiféle "kikeresztelésnek", mivel számomra csak annyi történt, hogy egy hosszú ruhás bácsi megfürdetett egy kádban.
"Nem szeretnék olyan szimbólumot viselni, ami nem jellemző rám, illetve nem tartozom ahhoz a közösséghez. "
Hogy mi jellemző rád, azt te döntöd el. Attól még nem tartozol sehova, hogy valaminek a jelét hordod, egyszerűen csak tetszhet is neked úgy. Attól, hogy valami hülye kitalálja Amerikában, hogy mostantól neki vallása van, és az ő vallásának jelképe a fülbevaló, attól még valószínűleg az emberek nem kezdenék eldobálni a fülbevalóikat csak azért, hogy ne mondhassák rájuk, hogy ahhoz a valláshoz tartoznak:) Jogod van azt hordani, amit akarsz, nehogy már más miatt mondj le arról, ami neked tetszik, azért, mert ők úgy döntenek, hogy kisajátítják maguknak! Mi közük van hozzá, hogy te mit csinálsz?
Nem gyalázol vele egyetlen vallást sem.
Egyébként a kereszt nem az élet jele, hanem egy ókori kínzóeszköz. Akit hozzákötöztek vagy szegeltek, az iszonyatos kínok között halt meg.
Főleg a rómaiak használták, az így kivégzetteket a nyilvánosság elé állították példát statuálva vele, ezáltal elfojtva a lázadásokat.
A rabszolgafelkelő Spartacust és csapatának túlélőit is keresztre feszítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!