Hol találok olyan (bármely keresztény felekezethez tartozó) lelkészt (papot), akivel beszélgethetnék a melegségemről?
szerintem is beleférsz a katolicizmusba, egyszerűen keres más papot, vannak meleg keresztények, és vannak meleg katolikus-keresztények is
szerintem kifejezetten bűn valakit a melegségéért rossznak itélni, a papotoknak pedig egyszer erre majd válaszolnia kell Krisztus előtt, hisz nem provokáltál vagy ilyesmi
el tudom képzelni, hogy ő meg öngyűlölő meleg, aki magának sem vallja be, heterók még ha utálják is a melegeket nem szoktak ilyenek lenni
A melegség egy megváltoztathatatlan, vele született állapot, míg a vallásosság csak és kizárólag nevelés és döntés kérdése.
20 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtanám az összes papot, legyen az bármilyen vallású, aki gyermekek gondolkodását vallási tanokkal fertőzi meg.
A világ összes baja nekik köszönhető, lásd iszlám radikalizmus például.
Kedves KÉrdező!
A Biblia így ír:1 Korintusz 6:9 "Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát."
Károli "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők, 10 Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.
Gondolom a szeplőtlen szűzmária elnevezésről számodra is egyértelmű, hogy itt a homoszekszualitásról van szó.
Ha ezt az utat továbbra is gyakorlod, és Istent is szereted, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem jó úton akarsz maradni.
Lehet pa, lelkész vagy akárki, ha ezt másképpen magyarázza, akkor szembe megy az isteni akarattal. A nemiszerveket azért adta Isten, hogy azt a parancsot betöltse az ember, hogy "töltsétek be a Földet...." Öröm forrása is egyben, ami külön kedvesség Isten részéről. Azonban aki ezt másra használja, tehát nem gyereknemzésre, vagy férfi-nő közötti örömszerzésre, az visszaél az ajándékkal, amit Isten adott. Addig, amíg ő álljt nem parancsol.
Tudjuk, hogy közel van már Isten Újvilága, és jobb lépni amíg még lehet.
Nem született állapot, hanem tanult állapot a homoszexualitás. Sajnos kezdünk a felé menni, hogy elfogadjuk normálisnak, csak úgy mint a házasságon kívüli szexet. Látod hova lyukadtunk i: tizenéves anyák, kiábrándultság, nemibetegségek halmaza.
Meg kell tanulni uralkodni a gondolatinkon: önuralom nem azt jelenti, hogy eős akarattal megteszek amit csak akarok, hanem az, hogy ha jön egy olyan gondolat, amit nem akarom, hogy befolyással legyen rám, azt el tudjam nyomni, küldeni, vagy mondd ahogyan szeretnéd.
Bocs az őszinteségemért!
Isten szeret,ha meleg vagy,ha nem.
Ő teremtett mindent és mindenkit,ő veled van,nem ellened.
Bíznod kell benne,ha rád adta ezt a "kabátot",akkor viselned kell.
Az,hogy beszélni akarsz róla,felesleges.
Próbáld meg valakivel megélni a meleg oldaladat.
Egy társ,egy párkapcsolat.
A valódi boldogságot Isten nem férfiben és nőben méri.
Ha jó lelkű ember vagy,boldog leszel,meg fogja neked adni a boldogságot.Szívemből kívánom,hogy boldog legyél!Sok Szerencsét!
Szerintem nyugodtan keresd meg a másik település papját, akihez mondjuk 1 nap alatt el lehet "zarándokolni". Őszintén milyen pap már ez érted gyónáskor bejön a bárány:
-jajhh mán megin megcshaltam
-jóólvan 40 miatyánk
PIPA!
MÁSNAP:
bejön a melegbárány
-atyám meleg vagyok
-miva.. hagyjukhagyjuk nem vállalom hagyjuk
Pap hazamegy elgondolkodik:
-nem gyóntattam meg normálisan, vajon akkor vétkeztem-e súlyosan... nem hát az lehetetlen, nem én vagyok a hibás, hanem ő, hiszen ő a meleg, én meg egy pap vagyok, há hogy a bánatba ronthattam volna el én, a pap, szemben ővele, a meleggel... úgyhogy most nem fogok vele kezet és fintorgok rá, hhmmmm...
Nekem az a véleményem, hogy a kereszténységnél az a minimum, hogy akkor ha a bocsánatot "kérik", empatikus lesz, és legalább ilyenkor megadja. Én na pap lennék méltányolnám ezt, sokkal inkább, mint hogy valami nagy gyerek módjára viselkedjek. Nem éppen egy olyan tipikus bölcs, melegszívű pap figura.
Javaslom az Iványi Gábor féle metodista gyülekezetet, ők elég toleránsak, és szerintem tudnak neked utat mutatni abban, hogy melegként hogy tudsz jó keresztényként élni.
Mellesleg, ne ülj fel annak a maszlagnak, hogy melegként nem lehetsz jó keresztény - Jézus egy rohadt szót sem mondott soha a melegekről, egyedül Pál apostol ír róla, de ő is inkább csak Szodomát és Gomorrát hozza fel példaként arra, hogy hogy járnak az istentelenek. Illetve, szeretném azt is megjegyezni, hogy az eredeti Biblia nem részletezi pontosan, hogy mi volt Szodoma és Gomorra bűne, csak az istentelenség jelzőt használja rá - ez pedig lehet bármi.
Az egyetlen egzakt utalás a homoszexualitásra a Leviták könyvében (18:22) esik. Ott "gyalázatos" dolognak írják azt, ha valaki úgy hál férfival, mint asszonnyal szokás, de azért a Leviták könyvében rengeteg olyan dolog van, ami elég erős. Pl. 11:10-nél azt írja, hogy tilos pikkely nélküli vízi állatot enni, de azért a hívők szoktak rákot, kagylót, polipot, tintahalat vagy osztrigát enni. Plusz, emlékeim szerint a Leviták könyve az Ószövetség, így ez sokkal inkább a zsidókra vonatkozna, mint a keresztényekre, de ők is kritikával állnak az egész könyvhöz, és tudják, hogy ami 3000 évvel ezelőtt volt aktuális, az nem biztos, hogy 2016-ban is pontosan úgy van.
Úgyhogy nyugalom, nem kell küzdened magaddal - inkább élj melegként és jó keresztényként, mintsem legyél gyűlölködő homofób, aki a "szeretet vallása" nevében kiirtana minden meleget. Mellesleg, ajánlom neked Ferenc pápa nyilatkozatait - neki a melegekkel kapcsolatban meglepően progresszív gondolatai vannak. De ha lenne még kérdésed, vagy dumálni akarsz valakivel erről, írj rám privátban. (Én ugyan ateista vagyok, de filozófiát végeztem és a vallásfilozófiában, és a legtöbb vallásban eléggé otthonosan mozgok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!