Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia valóban Istentől...

KZitus kérdése:

A Biblia valóban Istentől ihletett?

Figyelt kérdés

Szerintem igen.

De érdekelne mások véleménye is, főleg a hívő embereké :-)

2016. jún. 29. 16:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

" ez a mondatod csak akkor becsületes, ha leírod, mikor akartalak tégedet személyesen megtéríteni!!! "

Semmi kedvem olyat írni, amit egy jehovás becsületesnek vél. Sőt, kifejezetten szóljon rám valaki, ha olyan megnyilvánulásom lenne, ami legalább részben tetszik a hozzád hasonlóknak, akik szánt szándékkal emberek tízezreinek életét teszik tönkre. Ha rajtam múlna a nevetséges szektátok vezetői minimum rács mögött lennének (bár inkább lámpavason lógnának), a "híveket" meg pszichológusok kezelnék. És egy ugyan úgy vonatkozik az összes nevetséges hülyeségre, mint például a mormonok meg a szcientológusok.

2016. júl. 1. 02:02
 22/27 anonim válasza:

Figyelmedbe ajánlom:

[link]

2016. júl. 1. 19:54
 23/27 A kérdező kommentje:

21-es

Gondoltam, hogy valami hasonlóat írsz majd:-)

Szoktad olvasni a Bibliát? Találkoztál már ezzel? Hátha nem, bemásolom neked :

Jakab 4:11–2

11 Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvényt cselekvő vagy, hanem bíró. E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat?

Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)

2016. júl. 2. 13:10
 24/27 anonim ***** válasza:

"Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)"

Nem egyszerű feladat... tudsz valamit, ami ezt indokolná?

Pl. el tudsz valamit képzelni, ami hatására megváltoztatnád a véleményed bármiről, amit most hiszel?

Vagy tudsz mondani valamit, amiről ÉN úgy gondolom, hogy a javamat szolgálná, és TE megtennéd értem?

2016. júl. 2. 14:27
 25/27 anonim ***** válasza:

"11 Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvényt cselekvő vagy, hanem bíró. E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat? "

Semmi értelme nincs nekem Bibliából bármit is idézni.

"Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)"

Nem.

2016. júl. 2. 14:34
 26/27 A kérdező kommentje:

24-es

Köszönöm, hogy legalább megpróbálod....:-)

Mondok neked indokot miért:-)

Egy alkalommal egy törvénytudó zsidó megkérdezte Jézustól: „Ki valójában a felebarátom?” Jézus egy példázattal válaszolt, melyben egy szamáriai férfi meglát egy zsidót, akit megtámadtak és kiraboltak. Noha a zsidók általában megvetették a szamáriaiakat, ez a férfi ellátja a zsidó sebeit, és elviszi egy fogadóba, ahol biztonságban felgyógyulhat. Mi ebből a tanulság? Az, hogy a felebaráti szeretetet olyanok iránt is ki kell mutatnunk, akiknek más a nemzetiségük, a vallásuk vagy a bőrszínük.

Nos ezt a fajta szeretetet minden ember iránt igyekszem kimutatni, irántad is, ha úgy hozná a helyzet. Sőt, itt is bármilyen segítséget kérnél, minden tőlem telhetőt megtennék...

"Pl. el tudsz valamit képzelni, ami hatására megváltoztatnád a véleményed bármiről, amit most hiszel?" - fentiek alapján a felebaráti szeretet kimutatásához nem kell egyetértened velem a hitnézeteimben és forditva...

"Vagy tudsz mondani valamit, amiről ÉN úgy gondolom, hogy a javamat szolgálná, és TE megtennéd értem?" - én nem tudhatom azt, mi az amiről te úgy gondolod...

25-ös

neked is köszönöm őszinteségedet :-)

2016. júl. 9. 14:50
 27/27 anonim ***** válasza:
Ez a mások iránti szeretet nagyon szép dolog, csak a bökkenő az, hogy kistrillió másik vallás vagy valláshoz nem köthető filozófia kitalálta ezt már a kereszténység előtt évszázadokkal. Ez nem bizonyít semmiféle isteni ihletettséget, nem is tudom minek hoztad fel.
2016. júl. 9. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!