A Biblia valóban Istentől ihletett?
Szerintem igen.
De érdekelne mások véleménye is, főleg a hívő embereké :-)
" ez a mondatod csak akkor becsületes, ha leírod, mikor akartalak tégedet személyesen megtéríteni!!! "
Semmi kedvem olyat írni, amit egy jehovás becsületesnek vél. Sőt, kifejezetten szóljon rám valaki, ha olyan megnyilvánulásom lenne, ami legalább részben tetszik a hozzád hasonlóknak, akik szánt szándékkal emberek tízezreinek életét teszik tönkre. Ha rajtam múlna a nevetséges szektátok vezetői minimum rács mögött lennének (bár inkább lámpavason lógnának), a "híveket" meg pszichológusok kezelnék. És egy ugyan úgy vonatkozik az összes nevetséges hülyeségre, mint például a mormonok meg a szcientológusok.
21-es
Gondoltam, hogy valami hasonlóat írsz majd:-)
Szoktad olvasni a Bibliát? Találkoztál már ezzel? Hátha nem, bemásolom neked :
Jakab 4:11–2
11 Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvényt cselekvő vagy, hanem bíró. E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat?
Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)
"Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)"
Nem egyszerű feladat... tudsz valamit, ami ezt indokolná?
Pl. el tudsz valamit képzelni, ami hatására megváltoztatnád a véleményed bármiről, amit most hiszel?
Vagy tudsz mondani valamit, amiről ÉN úgy gondolom, hogy a javamat szolgálná, és TE megtennéd értem?
"11 Ne beszéljetek tovább egymás ellen, testvérek. Aki a testvére ellen beszél, vagy megítéli a testvérét, az törvény ellen beszél, és törvényt ítél meg. Mármost, ha törvényt ítélsz meg, akkor nem törvényt cselekvő vagy, hanem bíró. E g y van, aki törvényadó és bíró, az, aki képes megmenteni és elpusztítani. De te, ki vagy te, hogy megítéled a felebarátodat? "
Semmi értelme nincs nekem Bibliából bármit is idézni.
"Nem próbálnád meg felebarátként tekinteni rám? :-)"
Nem.
24-es
Köszönöm, hogy legalább megpróbálod....:-)
Mondok neked indokot miért:-)
Egy alkalommal egy törvénytudó zsidó megkérdezte Jézustól: „Ki valójában a felebarátom?” Jézus egy példázattal válaszolt, melyben egy szamáriai férfi meglát egy zsidót, akit megtámadtak és kiraboltak. Noha a zsidók általában megvetették a szamáriaiakat, ez a férfi ellátja a zsidó sebeit, és elviszi egy fogadóba, ahol biztonságban felgyógyulhat. Mi ebből a tanulság? Az, hogy a felebaráti szeretetet olyanok iránt is ki kell mutatnunk, akiknek más a nemzetiségük, a vallásuk vagy a bőrszínük.
Nos ezt a fajta szeretetet minden ember iránt igyekszem kimutatni, irántad is, ha úgy hozná a helyzet. Sőt, itt is bármilyen segítséget kérnél, minden tőlem telhetőt megtennék...
"Pl. el tudsz valamit képzelni, ami hatására megváltoztatnád a véleményed bármiről, amit most hiszel?" - fentiek alapján a felebaráti szeretet kimutatásához nem kell egyetértened velem a hitnézeteimben és forditva...
"Vagy tudsz mondani valamit, amiről ÉN úgy gondolom, hogy a javamat szolgálná, és TE megtennéd értem?" - én nem tudhatom azt, mi az amiről te úgy gondolod...
25-ös
neked is köszönöm őszinteségedet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!