A Biblia valóban Istentől ihletett?
Szerintem igen.
De érdekelne mások véleménye is, főleg a hívő embereké :-)
10-es a kérdés komoly.
Az általad felsorolt vallású embereknek biztosan meg van a véleményük arról, hogya ha igen, akkor miért igen, és ha nem, akkor miért nem?
Én kiirtam, hogy szerintem igen. És ha valaki kérné, ezt a válaszomat meg is tudom indokolni.
Talán ezt vártam mástól is, csak nem írtam ki? Lehet. Ha igy van elnézést....
"Az általad felsorolt vallású embereknek biztosan meg van a véleményük arról, hogya ha igen, akkor miért igen, és ha nem, akkor miért nem? "
Persze, meg tudná indokolni egy más vallású ember, hogy szerinte miért nem: mert másban hisz.
Egy ateista is meg tudná indokolni: nem hisz benne és hit nélkül szemlélve eléggé nagy képtelenségek vannak a Bibliában.
Na és akkor szerinted miért istentől ihletett? Mert eddig kétszer volt rá alkalmad, hogy kifejtsd és egyszer sem tetted.
(Ja amúgy most nézem, hogy te vagy a jehovás helyi térítő.)
Szia!
Nem. A klérustól ihletett, akik összeollózták egy könyvé.
Ha Istennél nincs változás vagy változásnak árnyéka, akkor, hogy a rossebbe került egy könyvbe isteni kijelentésként a kődobálás, mészárlás és a megbocsátás?
Zitus, Zitus... megvolt a mai kötelező kérdés?
Tudod, ha ez egy ihletett mű, akkor az istene bizony elég perverz, és nagyon rövid az emlékezete. Érdekes módon a Bibliában még az sincs benne, amit az AKKORI tudósok már tudtak (de az akkori halászok és adószedők még nem).
Szóval, ki ihlette?
7-es vagyok:
Egyébként elgondolkoztam és a Széfer Jehosuát (Jozsué könyve) is I-teni eredetűnek tartom.
Alapozva arra ,hogy evégre a rabbinikus (rabbinikus irányzathoz tartozok) és a karaita judaizmus a TN"CH-ot elfogadja teljes egészébe.
Viszont a szamaritánusok (ma ,2016/5776 kb. 777-en élnek) az ún."szamaritánus tóra" ,mellet a szamaritánus Jozsué könyvét is.
Illetve a hájmánot (etióp-zsidó) irányzatba a szent iratot Oritnak nevezik. Ez liturgikusan Ge'ez nyelven van (természetesen a közösség tagjai ,de legalábbis mindenféle képen "kesz"-ek értettek héberül is).
Az Orit egybe foglalja a Ge'ez nyelven a Tórát,Jozsué ,illetve Rút tekercsét is.
Más írat a tekintetben ,hogy "I-tentől ihletett" szerintem nem lehet.
Se a nevi'im ,se a ktuvim.
Nézzük példaként csak az Eszter tekercsét...
Ezt azért láttam jónnak kifejteni ,hogy ismertessem is a "miértjét".
Szóval én így látom.
erre van a bibliában egy igevers: "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. (II. Timóteus 3:16.17-ig)
És ami a bibliában van az minden szent és igaz!!
"(Ja amúgy most nézem, hogy te vagy a jehovás helyi térítő.)" - ez a mondatod csak akkor becsületes, ha leírod, mikor akartalak tégedet személyesen megtéríteni!!!
De jelentkezhet más is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!