Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő Keresztény Emberek!...

Hívő Keresztény Emberek! Szerintetek mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok, 22 éves egyetemista srác. A családom vallásos, én is az vagyok. A legfontosabb mindig az volt, hogy hagyjam Isten kezében az életem és soha nem vontam kétségbe azt, hogy ez a helyes út. Annyira természetes volt mindez, hogy amikor beleszerettem abba a lányba, akiért most is mindent odaadnék, eszembe sem jutott, hogy a hit illetve a hitetlenség lehet az, ami közénk állhat. Félre értés ne essék: Nem azt gondoltam, hogy ő biztosan vallásos. Egyáltalán nem gondoltam bele a vallási kérdésbe. Aztán koppantam nagyot. Itt van ez az igazán kedves, jó lelkű, természetes és kiegyensúlyozott lány és van rengeteg közös pontunk, de ő soha nem fogja szeretni Istent. Az én szavam kevés hozzá, hogy elhiggye, hogy valaki odafent csak arra vár, hogy kapcsolatba kerülhessen vele... próbáltam már mindenhogy megfogalmazni neki, de kő kemény falat állított maga köré a témával szemben. Velem szemben viszont nem. Továbbra is nyitott felém, de ez hosszú távon hogyan működhetne jól?
2016. jún. 28. 21:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pál levelében arról beszél, hogy ha a férj vagy a feleség hitetlen, azért ne váljanak el. Ez azt jelenti, hogy akik hitetlenül házasodtak össze, majd az egyik fél megtért, utána ne hagyja el a másikat. A kérdező esetében másról van szó. A felemás igába nem szabad belelépni.
2016. jún. 30. 14:26
 12/15 anonim ***** válasza:

"felemás igába nem szabad belelépni" -kivéve, ha szeretik egymást!

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,

A szeretet nem féltékeny,

Nem kérkedik, nem gőgösködik,

Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,

Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,

Nem örül a gonoszságnak,

De együtt örül az igazsággal.

Mindent eltűr, mindent elhisz,

Mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet soha el nem múlik.

[link]

2016. jún. 30. 14:33
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
Minden félresikerült kapcsolat eredetileg úgy indult, hogy szerették egymást. Az a baj, hogy egy hívő és egy hitetlen nem ugyanazt érti szeretet alatt. A türelemről annyit, hogy Jézus se tűrte el a kufárokat a templomban, hanem kiűzte őket.
2016. jún. 30. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy egy hívő és egy hitetlen nem ugyanazt érti szeretet alatt. " -ez nem igaz. Nem is kell "érteni alatta semmit" - csak szeretni.

Nem kell kicsiny hitűnek lenni - persze úgy indul, és sok tönkremegy. Akkor? Meg sem kellene születnünk, hisz egyszer úgyis - valószínű, mert sokaknál úgy látjuk -meghalunk.

Búsuljunk együtt:

Látod, édesanyám, kedves édesanyám, mért szültél a világra.

Inkább dobtál volna, bárcsak dobtál volna a zavaros Tiszába.

Tisza vize vitt volna a jeges Dunába,

Hogy ne lettem volna, bár ne lettem volna senki megunt babája.

2016. jún. 30. 17:30
 15/15 anonim ***** válasza:
A felületes hívők közül is sokan nincsenek tisztában a saját érzéseikkel. Nem ismerik a szeretet 3 fajtáját. A testi vonzódásukat összekeverik a szeretettel. A valakihez tartozni akarást a szeretettel. A házasság komoly dolog, szilárd alapra kell helyezni. Pár hónap alatt elronthatja az ember az egész hátra levő életét, ha pl. egy gyerek megszületik, miközben a viszony elmérgesedik. Nagyon fontos egy családban az azonos világnézet, és értékrend, különben széthúzás lesz!
2016. júl. 1. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!