Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az hogy amikor a...

Miért van az hogy amikor a keresztény egyház létrejött, Jézus földre jövetele óta, mindenféle más irányokba kezdték el a nézeteiket az emberek?

Figyelt kérdés

A katolikusok, a reformátusok, a Jehovák (akik igazából teljesen átírták az eredeti bibliát SZUBJEKTÍV véleményem szerint) stb. ezek mind egy helyről származnak, Jézus Krisztus egyházából.

De miért zavarják be az embereket?

Miért lett ilyen sokféle gyökere ahol vannak olyanok is, akik össze-vissza hazudnak már bocsánat, ha igazam van.

Hiszen az ember ilyenkor nem tudja kinek higgyen, melyik egyházban.

Miért "kavartak" be?

2016. máj. 6. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Magyarul: vannak a katolikusok, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mit és hogyan teszel. Nekik vannak szentségeik, és szerintük azok nélkül nincs üdvösség. Meg ugye ott van a Mária imádat, meg a sok szobor. Ugyanakkor tessék figyelembe venni, hogy van, akinek ez a tökéletes imádat. Nem vagyunk egyformák, Isten nem gépeket teremtett.

Aztán vannak a protestánsok (reformátusok, evangélikusok, baptisták, etc.) akik a Sola scriptura elvét vallják, tehát elsősorban a Szentírás a mérvadó, nem fogadnak el különböző emberi hagyományokat. Szerintük Isten kegyelme hitből fakad, nem pedig tettekből. A hitnek egyenes következménye a cselekedet, de nem a cselekedet az, ami üdvözít, hanem csak gyümölcse a hitnek.

2016. máj. 6. 16:09
 2/10 KZitus ***** válasza:
48%

Amióta a keresztény egyház létrejött, Sátán azóta tevékenykedik azon, hogy azt megrontsa. Erre többször is figyelmeztette Krisztus a tanítványait.

Persze Sátán ezt "rejtőzködve" teszi, hogy ne vegye észzre senki. De a Biblia leleplezi, amikor azt írja róla:

2Korintusz 11:14, 15

Nem is csoda, mert maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. Egyáltalán nem nagy dolog hát, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá. De a végük a cselekedeteik szerint lesz.

Sajnos ez az oka a sok féle keresztény irányzatnak. Pedig Krisztus csak egyféle tanítást hagyott itt a földön, és az első századi keresztények még egységesek voltak, ahogyan arról a Cselekedetek könyve beszámol.

2016. máj. 6. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:

Jézus valóban egy egyházat alapított. Véleményem szerint, nem egyházfüggő, hogy ki üdvözül, ki nem, tehát nem állítom, hogy csak a katolikusok jutnak a mennybe, soha nem is hallottam ilyet egy katolikus pap szájából sem. Luther is eleve katolikus szerzetes volt, csak néhány dolog nem tetszett neki, ezért kivált. (búcsúcédulák, stb.) Tény és való, hogy pl. a kat. egyház életében is voltak, vannak hullámvölgyek. Azonban soha nem az egyház földi követői miatt kell vallásosnak lenni, vagy éppen áttérni másikra, ha nem tetszik valami. Sokan azt mondják, nem megyek templomba, mert a pap is ugyanolyan vétkes, esetleg nem is szimpi. Ez nem vallásosság, hanem képmutatás. Az, hogy a katolikus egyházban Mária- és szoborimádat lenne, téves elképzelés. Máriát, mint Jézus anyját tiszteljük, ahogy a szobrokban is azokat tiszteljük, akiket ábrázolnak, de semmiképp nem imádjuk. Aztán vannak vallások, vagy szekták, akik tényleg kifordították a Bibliát, sok helyen félremagyarázzák, vagy a farizeusok hibájába esve, betű szerint akarják betartani azt. És hát, ahogy előttem is rták, biztos a gonosz lélek félrevezető eszméi is benne vannak a dologban. Egy a lényeg, hogy (vallásosként) Krisztus tanítását követve, Istent minden felett imádva, embertársainkat testvérként szeretve éljünk ezen a földön.

Ja , és ne egyházban higgyünk, hanem csakis Krisztusban. Ő ugyanis biztosan nem okoz nekünk csalódást soha.

2016. máj. 6. 17:18
 4/10 anonim ***** válasza:
A második egy jehovista propaganda volt, őket szándékosan nem vettem bele a keresztények közé.
2016. máj. 6. 17:54
 5/10 anonim ***** válasza:

# 1

"Magyarul: vannak a katolikusok, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mit és hogyan teszel. Nekik vannak szentségeik, és szerintük azok nélkül nincs üdvösség."

Ne beszélj hülyeséget légyszíves. A katolikus tanítás szerint ez egyáltalán nem így van.

Tudod: hazudni bűn. ;)

2016. máj. 6. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem hazudok, te viszont rágalmazol. Akkor ne vegyél a hét szentségből, meddig fogod magad biztonságban érezni? Van egyáltalán üdvtudatod? Vagy azt tanítja neked az egyházad, hogy ki kell érdemelni és a legfontosabb dolgok a hagyomány megtartása, ami még a Bibliánál is fontosabb?
2016. máj. 6. 18:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Légyszíves ne ITT kezdjetek konfliktust kezdeni!

De köszönöm a válaszokat!

Én eléggé próbálok hinni Istenben, szóval remélem ő majd megmutatja kik a csalók és kik nem.

De figyelembe veszem ha véleményeteket is, hisz én kérdeztem.

2016. máj. 6. 19:55
 8/10 A kérdező kommentje:
*a véleményeteket
2016. máj. 6. 19:55
 9/10 Inkviziciós detektív ***** válasza:

A dia-bolosz (satan) jelentese: szét-vet, szét-dob. :)

Ne egyhazban higgyj! Eloszor ismerkedj a szentirassal! Ne is olvasgass egyhazi ertelmezeseket, hanem hagyjad, hogy az Iget megertesse veled a Lelek. Az udvosseghez vezeto legfontosabb lepes, hogy Isten Szelleme mutassa be neked Krisztust. Ezt test es ver nem tudja atadni neked. Foleg nem egy olyan szervezet aki eleve hazugasagot hirdet rola, vagy felmagasztal mas szemelyeket is abba a pozicioba.

2016. máj. 7. 13:12
 10/10 KZitus ***** válasza:

Most vettem észre a kérdésedet: "De miért zavarják be az embereket? "

Már elnézésedet kérem, de bezavarni, félrevezetni, elhitetni csak azt az embert lehet, aki hagyja magát - már vallási téren.

Krisztus nem vezetett félre senkit, a tanítása le van írva 4 evangéliumban. Nincsen "vallásilag" megnevezve a tanítása. Krisztusi tanítás van, ami mindig egységes, csak azt kell tenni, amit kér tőled. Ha valaki ezt teszi, nincsen magára hagyva pl-l az értelmezésben, mert Isten szelleme minden tanítást segít megérteni - ahogy azt Krisztus megígérte:

János 14:16, 17

"... én pedig kérni fogom az Atyát, és másik segítőt ad nektek, hogy az örökre veletek legyen, az igazság szellemét, melyet a világ nem kaphat meg, mert nem is látja, és nem is ismeri. Ti ismeritek, mivel nálatok marad, és bennetek van."

János 16:7

" De az igazságot mondom nektek: hasznotokra van, hogy elmegyek. Mert ha nem megyek el, semmiképpen nem jön el hozzátok a segítő; ám ha elmegyek, elküldöm őt hozzátok."

2016. máj. 7. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!