Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk! A ti gyerekeiteknek...

Tanúk! A ti gyerekeiteknek nem rossz, hogy ti nem tartotok ünnepeket? Főleg a karácsonyra gondolok.

Figyelt kérdés

Nem látjátok a szomorúságot a szemükben??

Igazából lehetetlen az, hogy decemberben ne vegyék észre a karácsonyi forgatagot, nem rossz nekik, hogy ebben nem vehetnek részt??

Mindenféle rosszindulat nélkül, kíváncsiságból kérdezem.

2016. jún. 28. 13:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Na végre egy tanú, aki válaszolt. Ne haragudj, KZitus, hogy megkérdem, de te egyszerű emberként honnan tudod, hogy Istennek nem kedves a Karácsony? Hiszen az ő egyszülött fiának születéséről emlékezünk meg. Senki sem tudja biztosan megállapítani, mi kedves előtte.

Egyébként, most teljesen őszintén válaszolj kérlek:soha nem is hiányzott? Még egy kicsit sem?

2016. jún. 29. 14:09
 12/31 KZitus ***** válasza:
17%

10-es

Te annyirra elvakult vagy az előítéletedtől, hogy nem látod a kiirt kérdést. Hol van ott szó az általad feszegetett témáról.??!

Ettól függetlenül az általam idézett Jeremiás részlet az Istentől ihletett Bibliából van idézve.

A fától az erdőt??? :-)

2016. jún. 30. 20:43
 13/31 KZitus ***** válasza:
15%

Attól, hogy privátban mocskolódik valaki, az én véleményem nem változzik.

"Mindenféle rosszindulat nélkül," csak remélem nem te voltál :-)

2016. jún. 30. 20:45
 14/31 KZitus ***** válasza:
14%

A kommentedre:

" de te egyszerű emberként honnan tudod, hogy Istennek nem kedves a Karácsony?" - a Bibliából. A karácsony eredete, és szokása olyan gyökerekből származik, amiről tudom mi Isten véleménye.

Szeretem Istent, és soha nem tennék olyat amivel szándékosan megbántnám. Ez persze az én döntésem, de egyébként mint tudod is, mindenki azt tesz amit akar.

Nem tudom milyen kapcsolatban vagy az édesanyáddal. Ha nagyon-nagyon szereted, megbántanád szándékosan? nem hiszem

" Hiszen az ő egyszülött fiának születéséről emlékezünk meg." - Jézusnak semmi köze a karácsonyhoz. De attól az emberek annak nevezik, illetve azt kötnek ahhoz a dátumhoz, amit akarnak.

" Senki sem tudja biztosan megállapítani, mi kedves előtte." - csak az nem tudja, aki nem akarja, illetve nem veszi a fáradságot, és egyedül nem keresi meg a Bibliában mi az ami kedves, és mi az ami undorító, úttálatos Isten előtt. Tudok íírni neked mindkettőre!! :-)

"Egyébként, most teljesen őszintén válaszolj kérlek:soha nem is hiányzott? Még egy kicsit sem?" - amit útál az ember, az soha nem hiányzik neki :-)

2016. jún. 30. 21:03
 15/31 A kérdező kommentje:

Én nem írtam neked privátot.

"Jézusnak semmi köze a karácsonyhoz". Dehogynem. Elvégre az ő születésnapját ünnepeljük. Oké, tudom, nem dec. 24.-én született, de mivel nincs pontos adat a születéséről, a pogány ünnep helyére tették. Jézus Krisztus születéséről már az első keresztények is megemlékeztek, persze nem a mai módon, fenyőfával, és ajándékokkal. Kb. 2000 éve megünnepeljük a Karácsonyt, és a ti kb. 130 éves gyülekezetetek mégis mást állít. Hát nem érdekes?

2016. júl. 5. 16:02
 16/31 anonim ***** válasza:
"Elvégre az ő születésnapját ünnepeljük" - mivel a Tanúk szerint a születésnap is pogány dolog, ezzel nem tudod őket meggyőzni. :)
2016. júl. 5. 16:04
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

"Te annyirra elvakult vagy az előítéletedtől, hogy nem látod a kiirt kérdést. Hol van ott szó az általad feszegetett témáról.??!

Ettól függetlenül az általam idézett Jeremiás részlet az Istentől ihletett Bibliából van idézve.

A fától az erdőt??? :-)

"

Akkor karácsony, de nevezzük annak, hogy Jézus, a kegyelem és remény emberré születésének emléke. Nem édes mindegy, hogy melyik ünnepet hozom fel, amit ti tiltotok? És egyáltalán nem támasztja alá az őrtorony tanítását, és nem először látom, hogy fogalmatok sincs a versekről, igékről,bemásoltok egyet, amit az őrtorony honlapján találtok és azt hiszitek az úgy jól is van. Az említett igében bálványimádás van. Áruld el nekem, hogy Jézus talán bálvány? A születés bálvány? Dehogy. Isten adta ajándék. De nektek jobb az őrtorony szívtelen és kegyetlen világa, hasonló hozzátok.

2016. júl. 10. 17:59
 18/31 anonim ***** válasza:
9%

Vidiripi

Kérdező!

Szeretném kiemelni hogy én nem vagyok Jehova tanúja! Ennek ellenére reagálnék néhány dologra!

"Senki sem tudja biztosan megállapítani, mi kedves előtte."

Ó dehogynem! Olvasd csak el az evangéliumokat! Pl. Máté evangéliumának 11. részét. Nem írom le hogy pontosan melyik versben is találod meg. Olvasd el az egészet!

Vagy a János evangéliumának 8. részét! Vagy a Róma-beliekhez írott levél 14. részét! De ez csak néhány példa természetesen még nagyon sok van!

A Karácsonyról!

Ami tény és lehet tudni a Bibliából! Egyszer sem olvashatod sehol a Bibliában hogy Jézus születésnapját ünnepelték volna a tanítványai! Ismétlem, a tanítványai!

Aztán az is tény hogy Jézus nem decemberben született! Ha leegyszerűsítjük a dolgot akkor ugye ez egy születésnapi ünnepség! Maga a karácsony! Szóval a kérdés az hogy mit kap az ünnepelt? Milyen ajándékot kap Jézus?

Meg ott van az a kérdés is hogy Jézus tanított olyat hogy ezen alkalomból az emberek költekezzenek akár úgy is hogy hitelt vesznek fel? Tehát adósságot halmozzanak fel?

Vagy hogy hazudjanak az emberek a gyermekeiknek hogy a Jézuska hozza az ajándékot? (Isten gyűlöli a hazugságot)

S még írhatnék tényeket a karácsonnyal kapcsolatosan. De a lényeg az hogy a karácsony az nem egy keresztény ünnep. Bár azt akarnak belőle csinálni de attól még nem az. Mert ha az lenne akkor az emberek nem azzal foglalkoznának hogy milyen ajándékot vegyenek vagy hogy karácsonyfát állítsanak. Hanem azzal hogy Istennek valóban tetsző életet éljenek. De abban biztos vagyok hogy a korábban említett cselekedetek nem tetszőek Istennek. S biztosan megtudom neked állapítani azt hogy Istennek kedves az ha az emberek szeretetben és békében élnek egymással és egymás mellett! S ez egy évben ne csak 1 vagy 2 napot tegyen ki hanem 365 napot. Biztos vagyok benne hogy ez is kedves Isten előtt!

S hogy miről is illetve pontosabban kiről is kell megemlékezni az meg le van írva a Bibliában. S az meg nem decemberre esik! "...ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."

Viszont ha valaki megakarja tartani a karácsonyt mint ünnepet megteheti. Hogy mi alapján hozza meg a döntését az meg már ő maga tudja!

2016. júl. 10. 21:58
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Egyhelyre sorolom a karácsonyt a Jehovista vallással mindkettő hamis. Megjegyzés:A biblia a mérleg
2016. júl. 10. 22:28
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
#19: Hát oszt' te nagyon megmondtad.
2016. júl. 11. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!