Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi hogyan tekintenek...

Jehova Tanúi hogyan tekintenek más gyülekezetekre, egyházakra?

Figyelt kérdés

1. Tévelygőnek tekintik őket, akiket a Sátán megvezetett, és távol tart az igazságtól?

2. Olyan emberek akik őszintén keresik Isten, de még nem találták meg, csak azt hiszik, hiszen az igaz imádatot csak a Tanúk mutatják be?

3. Hitehagyottak, kétség sem fér hozzá, de esélyük lehet még az ezer éves földi királyságban az egyetlen és igaz Istent Jehovához megtérni?

4. A fentebb említett mind a három egyszerre?

2016. jún. 23. 19:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mind a három egyszerre.
2016. jún. 23. 20:15
 2/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Úgy tekintjük a más vallásban élő embeereket, ahogyan Jehova tekinti őket. Ezért a 4 lehetőséggel igazán nem tudok mit kezdeni.

Mert azt tudom, hogy Jehova minden emberért feláldozta a Fiát, mert megelőlegezte őket hatalmas szeretetével: akkor én is így tekintek rájuk.

Olyan embereknek tekintem őket, aki keresik Istent.....hiszen én is ezt tettem, teszem ma is.

A többi kategorizálás (csoportosítás)amit felsoroltál, nem az én tisztem, hogy meghatározzam, mert nem adott Jehova erre jogot az embernek. Nem mutatna felebaráti szeretetre, ha másokat így "beskatulyáznánk".

2016. jún. 23. 21:00
 3/12 A kérdező kommentje:

"Úgy tekintjük a más vallásban élő embeereket, ahogyan Jehova tekinti őket."

Üdv, nagyon érdekes, kérlek fejtsd ki, Ő hogyan tekint rájuk és hogyan rátok ?

2016. jún. 23. 21:34
 4/12 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Úgy tekintjük az embertársainkat - tartozzanak bármely felekezethez, gyülekezethez, vagy egyházhoz - mint Isten. Ez így nagyképű? Nem. Ez a helyes. Mert azzal, hogy Isten szemléletmódja szerint igyekszünk gondolkodni, még nem válunk Istenné, ellenben Isten utánzóivá igen - és az pedig kívánatos dolog.

Hogyan gondolkodik Isten az emberekről? Ezt nem mi fogjuk neked megfogalmazni, mert már élt nagyon régen egy bölcs ember, aki Istentől sugallmazva ezt oly tökéletesen megfogalmazta, hogy attól jobban nem lehet. János, Jézus apostola: "Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon." (János 3:16)

Persze mi nem fogjuk gyermekeinket halálra adni, de erre nincs is szükség, mert ezt Jehova Isten egyszer és mindenkorra megtette az összes emberért. Krisztus mindenkiért meghalt. Ha isten hajlandó volt erre az óriási áldozatra önként - merthiszen ki kényszeríthette volna rá - akkor nekünk is szeretnünk és tisztelnünk kell embertársainkat. Ez a második legnagyobb parancsolat Jézus szerint.

Én is kérdezek tőled. Miért nem csak a kérdést tetted fel, miért szedtél pontokba dolgokat?

2016. jún. 25. 00:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira szeretnètek az ember társaitokat, akkor nem közösìtenétek ki senkit. Ha igazán ismernétek Istent, akkor nem itélkeznétek a kiközösìtettek felett. Mert az ìtélet egyedül csak Istennél van.
2016. jún. 26. 02:18
 6/12 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy szentírási alap van rá. Ha nem tennénk meg, szembe mennénk a Bibliában leírtakkal, azaz Isten akaratával.

Akivel pedig nem teszik meg, annak lehetőséget sem adunk arra, hogy gondolja át újra és újra, amit tett vagy tesz, majd tegyen is azért, hogy újra a gyülekezet tagja legyen. Röviden, bánja meg a bűnét Isten előtt, bizonyítson.

Íme a "szentírási példa a kiközösítésre. A korintuszi gyülekezet megtűrt egy ’olyan paráznaságot, amilyen még a nemzetek között sem volt, hogy tudniillik egy bizonyos férfinak olyasvalakije volt, aki az apjának a felesége’. Pál felszólította a korintusziakat, hogy ’adják át az ilyet Sátánnak a test pusztulására, hogy a szellem megmenekülhessen’ (1Korintusz 5:1–5). Amikor a bűnöst kiközösítették, és ezáltal át lett adva Sátánnak, újra az Ördög világának részévé vált (1János 5:19). Az eltávolítása megszüntetett egy gonosz testi befolyást a gyülekezetben, és megőrizte a gyülekezet ’szellemét’, vagyis uralkodó tulajdonságát, amely Isten szemléletmódját tükrözi vissza (2Timóteusz 4:22; 1Korintusz 5:11–13).

Nem sokkal ezután Pál arra buzdította a korintuszi keresztényeket, hogy fogadják vissza a helytelenül cselekvőt. Miért? Azért, hogy az apostol szavai szerint ’túl ne járjon az eszükön Sátán’. A vétkes nyilvánvalóan megbánta tettét, és megtisztította az életét (2Korintusz 2:8–11). Ha a korintusziak nem fogadták volna vissza a bűnbánó férfit, Sátán túljárt volna az eszükön abban az értelemben, hogy olyan kemények és könyörtelenek lettek volna, amilyennek az Ördög akarta volna látni őket. Nagyon valószínű, hogy hamarosan ’megbocsátottak’ a bűnbánó férfinak, és ’megvigasztalták’ őt (2Korintusz 2:5–7)."

2016. jún. 26. 06:26
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Még egyik sem adott választ, csak kikerülték a kérdést. :)))) De ne csodálkozzunk, hisz ezt TANÍTJÁK nekik.
2016. jún. 26. 13:36
 8/12 anonim ***** válasza:
87%

Én megkaptam a választ, ezt írja:

"Én nem vagyok hülye gyerek, hogy bevegyem azt amit állítasz!

Te beszélgetsz a Sátánnal és nem én mert te vagy hitehagyott és nem én!

Jehova keményen meg fogja adni neked amit érdemelsz!

Te rosszabb vagy a pogányoknál mert tagadod a Teremtőd nevét és bálvány imádó vagy!!

De nyugodj meg mert fogsz te még szenvedni ezért..

Kérdésem felé: Nem csak az a hitehagyott, aki valamikor jt volt?

Válasza: Szerinted? Mit jelent "hitehagyott egyházak" te is oda tartozol! vagy nem?

Tehát ezt tanítják neki.

2016. jún. 26. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Friss infó tőle: a Károli nem jó fordítás. Ezek után ezeket kérdeztem tőle:

Tehát akkor az sok, magát kiválasztottnak mondott ember tévedett, akik azt hitték, hogy ők a 144ezerhez tartoznak? Szerinted a Károli nem megfelelő az igazság meg ismeréséhez, ezt írtad. Ők pedig csak azt ismerték. Vagy amíg csak az volt, addig homályban éltek és jelenleg van világosabb? De hát akkor már megint csak tévesen tanultak, hibás dolgokat. Így valószínűleg rengeteg szabad hely van az égi választottaknak. De ők hogy hogy nem tudták, hogy rosszat tanulnak? Vagy Isten hazudott, amikor azt mondta, hogy benne bölcs változás?

Reakció: a sátáné vagyok. :) szóltam neki, hogy ha nem tudja a valaszt, az nem baj, be lehet vallani, de állítása szerint én nem kérdeztem, hanem csak állítottam.

Elég nehéz úgy kommunikálni, hogy minden második levél fröcsög a gyűlölettől, a kérdésre nem ad választ és muszáj újra feltenni. Gondolom ennyi idő kell, míg az öregebb jt-k válaszolnak neki privát, hogy míg feleljen, mert önmagától csak a vak gyűlöletre futja, ő még nem tanulta meg a képmutatást és pont ezért szimpatikus, mert nem játssza meg magát.

2016. jún. 26. 23:34
 10/12 KZitus ***** válasza:

9-es

"Még egyik sem adott választ," - és te? Ismered a szálka és a gerenda példázatot?

Talán keresztényibb lenne, ha saját megunkat vizsgálnánk meg, mielőtt másokat....:-)

2016. jún. 27. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!