Vallásos iskolába járok, és kb. az ördögként tekintenek rám?
Nos nem vagyok vallásos. Amikor odamentem az voltam, de már teljesen eltávolodtam ettől, ami nagy részben a suli hibája is. Nem reklámozom, de nem is titkolom, általában meg mondom a véleményem, ha olyanokról beszélnek, hogy csak a keresztény emberek a jók, vagy ha olyanért szólnak, hogy pl. nem dicsőítettük kellő hangossággal az Urat, vagy ilyesmi.
Nem vagyok a tökéletes mintagyerek, járok bulizni (mértékkel), néha cigizem, sminkelem magam, nem öltözködöm k*rvásan, de néha felhúzok kicsit kivágottabb ruhákat (amik szerintem normálisak, és mások szerint is, csak ez a suli szerint nem.) Sok barátom van, a tanári kar egy része nagyon szeret, a másik része viszont ki nem állhat.
Egyszerűen bármit csinálok, a jót soha nem látják. Pl. tavaly jött egy új lány, rengeteget segítettem neki, azt valahogy soha nem látták meg. A 'mintagyerekek' le se szarták, de ők lettek megdicsérve.. Amúgy tényleg ha bármi jót csinálok az el van felejtve, de ha kicsit hibázok az azonnal ki van emelve.. És mindig a vallással jönnek, hogy remélik hogy megtalálom az utam Istenhez...
Nem értem, azért mert nem vagyok vallásos, meg 'mintagyerek' attól miért ne lehetnék rendes ember? Soha nem ártottam senkinek a suliban, mindig próbálok segíteni, de egyszerűen mindent rosszként állítanak be..
Annyira elegem van, mit tehetnék?
"Nem értem, azért mert nem vagyok vallásos, meg 'mintagyerek' attól miért ne lehetnék rendes ember?"
Bizonyos teológia magyarázatok szerint nem lehetsz. lásd eredendő bűn [link]
"Annyira elegem van, mit tehetnék?"
Érvekkel és példamutatással megváltoztathatod a környezeted, hogy egyre kevesebben fogadják el ezeket a nézeteket.
Sajnos ott az iskolában nem sokat tehetsz.
Itt, a normális világban tehetsz azért, hogy ezek az emberek ne szerezzék vissza ismét a hatalmat.
Harcolhatsz az egyház és az állam szétválasztásáért, a kötelező hittan ellen, stb.
Meg azért is, hogy az egyház ne szólhasson bele az életedbe.
Amint látod, most beleszólhat.
Szóval nem bírod a dumájukat, a világnézetüket, a szabályaikat, de a szeretetükre mégis vágysz? Ez elég paradox.
Soha nem vágytam még olyan emberek megbecsülésére, akiket ki nem állhatok.
Ha azt akarod, hogy szeressenek, akkor be kell nyalnod a meleg szarig, a különcködőket nem szeretik egy közösségben sem.
Nem a szeretetükre vágyok, csak arra, hogy hagyjanak nyugodtan. Mert sok felesleges energia megy el erre az egészre..
Sulit semmiképp nem váltok, mert imádom az osztályom és rengeteg barátom jár oda.:)
Továbbtanulás szempontjából nagyon fontosak lesznek a jegyeid!!!
Iskolaváltás.Sürgősen.Ha 300%-ot teljesítesz,akkor is le fognak húzni addig,ameddig nem hajolsz meg a vallásos követelményeiknek.
Szerintem túldramatizálod a helyzetet. Más iskolában megint más lenne a probléma. Azt hiszed seki másnak nincsenek problémái? Bizony vannak és attól, hogy nem kedveled a vallásosakat (máskülönben nem írnál nyafogó levelet ide) még nem kellene általánosítani.
Ha nem érdekel a vallás, miért olyan iskolába jársz ami ennyire komolyan veszi a vallási nézeteket? Nem kell meglepődni, ha katona suliban meg a fegyelem és tisztelet az első. Ott meg azért menne a picsogás, mert túl kemények veled? Hidd el, a suli csak megedz és felkészít a keményebb életre. Aki nem elég kemény, nagyon könnyen bedarálja a rendszer. Nézd a jó oldalát a dolgoknak: jellemformáló iskolába járhatsz ahol megmutathatod, mennyire is vagy a magad ura és hogy te nem tartozol a bólogató birkák közé.(Itt nem a vallásosakat bírálom, hanem a tömegével egy irányba vonuló embereket akiknek fogalma sincs merre és miért mennek).
Írod, hogy sulit nem akarsz váltani, mert sok barátod van és a tanárok egy része is kedvel. Akkor nem értem mi itt a probléma. A barátok kiállnak egymás mellett és igazából nem is törődnek mások véleményével. Azzal, hogy nem akarsz sulit váltani, bevállalod azt ami ott van.
Végül pedig, hogy mit tehetnél? Lehetne kicsit több önbizalmad és kiállhatnál magadért, mert ez később sem lesz másképp. Nem fognak mögéd állni az emberek valahányszor csak akadályba ütközöl.
"de egyszerűen mindent rosszként állítanak be."
- Aki nem tett semmi rosszat azt nem lehet annak beállítani, szóval kerüld a bajt.
8-nak:
- Te milyen bolygóról jöttél? Az összeesküvés-elméleteiddel másokat riogass. A hozzászólásodból látszik, hogy nem igazán tartozol a műveltebb emberek közé, szóval a véleményed pont annyit ér mint amennyi ai IQ-d azaz Nulla. Mondon ezt, mint nem hívő ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!