Ezekkel megsértem a vallásomat?
Keresztény családban élek, katolikus vagyok és szinte minden héten járok templomba a szüleimmel(persze nem köteleznek, csak akkor szoktam velük menni ha én is akarok, nincs nálunk kötelező templomba járás).
Nemrég olvastam hogy az álomcsapda Isten ellenes, az ördöggel áll kapcsolatban és az, hogy kirakom az ágyam fölé azt jelenti hogy nem bízom Istenben.
Teljesen meglepődtem ezen, nekem kiskorom óta tetszettek az álomcsapdák, régen kiskoromban egy minimális szinten hittem bennük, de ahogy nőttem rájöttem hogy csak dísznek jók.Viszont mivel mindig is tetszett, egy barátnőm vett nekem egy ilyen álomcsapdát 2 éve ami azóta az ágyam fölött van, de egyáltalán nem hiszek benne csak szerintem jól néz ki,és illetlenség lenne ha nem raknám ki, ha már egyszer ajándékba kaptam.Meg sem fordult a fejemben hogy egy ilyen álomcsapda Isten ellenes lehet.
A másik pedig, hogy mostanában megtetszett a jóga, fizikai és lelki fajtája is, és előre is bocsánat ha hülyeséget mondok, nem vagyok valami tájékozott ilyen téren de mintha keleten, vagy a buddhistáknál lenne szokás ez a "belső harmónia" meg jógázás.(Tényleg sajnálom ha értelmetlen amit írtam).És nem tudom hogy akkor nekem "lehet"-e szeretnem az ilyesmi dolgokat.
Megsértem bármelyikkel is Istent, a vallásomat?
16/l
Szerintem nem szabad erre ennyire rágörcsölnöd.
Azért nem tudom ez az "Isten ellenes" dolog icipicit túlzás. Egy ember nem tökéletes, de nem attól leszel rossz mert jógázol ami mondjuk megnyugtat téged, vagy felteszel vmit az ágyad fölé ami meg tetszik neked.
Hasonló példa erre a templom is én távolról kerülöm, mert azt hiszi a bent lévők 90%-a hogy attól lesz több Isten előtt mert bement, pedig hatalmas tévedés. Attól leszel te több hogy teszel másokért, hogy nem akarsz más alá tenni.
Ahelyett hogy bemegy valaki a templomba inkább elmehetne önkéntes munkára, mert az ténylegesen segítés, nem pedig a kicsi lelked megnyugtatása hogy huhh kipipáltuk a heti templomot is, most már hithű katolikus lettem.
Az álomcsapda nem Isten-ellenes, úgy ahogyan te használod, úgy egész biztosan nem. :)
Jógázni meg jógázhatsz, csak ne hívd annak, mert akkor frászt kapnak a szentefazekak. Mond azt, hogy aktívan pihensz, rekreálódsz, vagy relaxálsz. Sőt, mond azt, hogy te így szoktál imádkozni. :) Egyébként ez még nem is lenne hazugság.
Köszönöm!!:D
Lehet hogy erre tényleg túlságosan rágörcsöltem><
az álomcsapda ha csak úgy tetszik nyugodtan tedd ki, csak dísztárgy, ilyen alapon kirakhat valaki lefordított pentagrammot ism ert "milyen jól néz már ki" ha ne mtudja h amúgy sátánista jelkép :D
a jógát meg ha mint sportot csinálod akkor nyugodtan, de ha a szellemi oldalát is hozzá veszed az már neccesebb, mert azzal el kell fogadnod sokféle elemet a távolkeleti vallásokból amik nagyon mások, sőt sok esetben ellentétesek mint a kereszténység
de még ez lenne a kisebb baj, mert nálunk még egy tisztességes jóga sincs, csak a csilivili ezotérikus, vásári utánzata, az idioták akiknek mindent el eleht adni amire rákasztasz egy "böncsesség" feliratot, meg elég gyakoriak az összeesküvéselméletek ,h pl tagadd meg a kötelező oltásokat, és egyebek
tehát szerintem ha jógázni akarszakkor nézz körül több helyen ahol lehet jógázni, és oda menj ahol ez csak sport
Szia.:)
Az álomfogóval szerintem nincs baj, a jógával én azért vigyáznék.
17/L (szintén katolikus)
Rendben, vigyázni fogok ezzel:)
Egyébként a jógának jobban érdekel a fizikai oldala mint a szellemi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!