#9: Ez azért butaság.
Van állam ,de minden gondodat nem hárítod rá.
Ez van I-tennel is ,de Ő azért "másabb".
Ettől függetlenül az embernek a minden gondját I-tenre való hárítása valóban nevetséges.
Emberi problémák ,emberi megoldások...
"Segíts magadon ,I-ten is megsegít..."
Ahogy tartja a magyar mondás. ;)
Ezért vagyok deista gondolkodású.
Üdv!
Le lehet pontozni, attól még nevetséges az akaratgyenge jelző. Ilyenkor mindig beugrik Teréz anya, Böjte Csaba, Szenczy Sándor, a lelkipásztorom, és tucatnyi ember, akiknek a kőkemény akarata kellett ahhoz, hogy kitartsanak abban, amivel Isten megbízta őket. Aki tudja kikről beszélek, azok tudják miket tesznek, tettek.
Akaratgyenge az, aki otthon a fotelból köpköd azokra, két semmittevés között, akik önmagukat nem kímélve segítenek az éhezőn, a nyomorulton, a gyengén és aztán hőbörögve döngetik a mellüket egy sörös üveggel a kezükben a kiadós szex után, hogy őket aztán senki ne nevezze bűnösnek.
Így leírva mondjuk semmi röhögnivaló nincs ebben. A szánalom kapott el.
"akik önmagukat nem kímélve segítenek az éhezőn, a nyomorulton, a gyengén"
Te segíteni szoktál?
"Ilyenkor mindig beugrik Teréz anya, Böjte Csaba, Szenczy Sándor, a lelkipásztorom, és tucatnyi ember, akiknek a kőkemény akarata kellett ahhoz, hogy kitartsanak abban, amivel Isten megbízta őket."
Olvasd el Christopher Hitchens: The Missionary Position : Mother Teresa in Theory and Practice c. könyvét. Lehet másként tekintenél rá. Egy példa megtagadta a betegektől a fájdalomcsillapítót, mivel Krisztus is szenvedett ezért szenvedhetnek ők is. Hát ilyen ember inkább ne segítsen.
Például én is hiszek Istenben és nem azért mert "akaratgyenge" vagyok hanem meggyőződésből!
Napjainkban igazán senki sem panaszkodhat, hogy nincs akiben vagy amiben hinnie. Szabadságod van hinni akár a spagetti szörnyben, akár a csillagok háborújában, akár a Star trek ben mert senki nem fog lehurrogni ezért. De mikor már azt mondod, hogy te hiszel a Biblia Istenében néha úgy néznek rád mintha te lennél a világ legostobább embere.
Vagy egyszerűen azt is megteheted, hogy nem hiszel semmiben csak a tudományban és minden ok.
-Sokmindent lehet mondani egy keresztény hívőre, lehet mondani rá, hogy gyáva mert ugye nem üti meg a felebarátját néha még önvédelemből sem, lehet mondani rá, hogy alamuszi mert amikor mindenki más lop a környezetében ő inkább félre áll és nem tesz semmit, lehet mondani rá, hogy áruló mert ha úgy adódik képes még az ellenségeiért is imádkozni meg segíteni. DE azt, hogy akaratgyenge azt már nem lehet rá mondani!
-Az aki azt mondja, hogy egy keresztény hívő akaratgyenge az még nem próbálta ki, hogy milyen és mivel jár kereszténynek lenni.
A kereszténység nem csupán arról szól, hogy "Hiszek Istenben" hanem sok sok felelősséggel és visszatartással.
Nem azt kell nézni, hogy az emberek Vasárnaponként öltönyösen templomba mennek mert nem azzal bizonyítod,hogy keresztény vagy amikor bemész a templomba hanem akkor amikor kijössz a templomból és példát mutatsz az életeddel. Az még nem hívő aki csak azért hívő mert heti egy alkalommal beül a templom padjai közé pihenni egy órát, óriási a különbség egyik a másik között.
Tudnák mesélni arról,hogy mennyit szenvedtem én "akaratgyenge" korszakomba.
Matyi
"Nem azt akartad kifejezni, hogy a cselekedet haszontalan, hanem hogy van amit nem lehet vele kitörölni."
Cselekedet által senki sem fog üdvözülni, de ha nem látni a cselekedetet,hogy Isten egyik teremtménye szereti tettekkel és akár saját kényelmetlenség, fájdalom vagy önfeláldozás árán a másikat, akkor mit ér vajon az a hit? Sosem mondtam, hogy nem fontos megmutatni, hogy ki lakik bennünk és kinek a segítségvel csináljuk azt, amivel Isten megbízott.
Ugyanakkor ha egy hívő ember nyomorék és ágyhoz kötött, akkor neki nincs reménye? Dehogyisnem, pedig ő biztos nem fog kimenni az utcára szolgálni, mert imaharcos is lehet. Őket en például nagyon becsülöm, néha irigykedem is. Nálunk is vannak kifejezetten imaszolgálatok és szoktam kérni támogatást tőlük, mikor érzem, hogy az enyém nem elég. Persze az egymásért való imádkozásnak sokkal mélyebb és komolyabb céljai vannak, de az most nem ide tartozik.
Én fizikális szolgáló vagyok az emberek felé, más pedig lelki. Egyik sem alacsonyabb rendű a másiknál.
De azt nem tudom elképzelni, hogy valaki tényleg semmit se tegyen a másik emberért rá úgy állítsa azt, hogy ő hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!