Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római katolikusok ti mit...

Római katolikusok ti mit tennétek az én helyemben?

Figyelt kérdés
katolikus gimnáziumba jártam de sajnos most el kellett onnan jönnöm. kettő helyre mehetnék az egyik református gimnázium a másik művészeti szakközépiskola. a református gimnáziumban lehet választani katolikus hittan is azonban az értékrend református. járhat egy katolikus másvallásu iskolába? Lenne valami következménye? a művészeti iskolában meg nemhiszem hogy lenne hitoktatás de érdekel a szinészet. van valahol ahol tartanak iskolán kívül hittant? nekem az Úr a legfontosabb. hova menjek?

2016. jún. 19. 18:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Érdekel a színészet vagy tehetséged van hozzá?
2016. jún. 19. 18:26
 2/14 anonim ***** válasza:
Református suliban is pontosan ugyanabban az istenben hisznek, aki neked a legfontosabb, szóval ha fontos hogy vallásos suli legyen, akkor abba. Szerintem az iskolának amúgy semmi köze nincs az istennel való kapcsolatodhoz, tehát, én a helyedben az erősebb oktatást adót választanám, szabadidődben pedig ugyanúgy gyakorolhatod a hited mint eddig tetted.
2016. jún. 19. 18:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Hittanra a saját plébánián is járhatsz, vagy ha nálatok éppen nincs, meg tudják mondani, hogy hol van.

Ha a művészetek érdekelnek, akkor mindenképpen a művészeti sulit javasolnám. Azt a szaktudást, amit ott tanítanak más forrásból nehéz lesz pótolni. Az egyházi gimi meg csak egy sima gimi, plusz tudást a hittanon kívül nem ad, de azt sulin kívül is tanulhatsz bárhol.

2016. jún. 19. 18:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Mért ne járhatnál reformárus suliba? Ugyanabba hisznek ők is mint mi, katolikusok. Sőt nekem szimpibbek is, mert náluk nem ennyire fontosak a külsőségek.Egyébként ne érezd azt, hogy kötelező egyházi suliba menned, csak mert hívő vagy. Ha érdekel a színészet, válaszd a művészeti sulit. Én sem egyháziba járok. Nálatok az egyházközségben nincs ifi hittan?? Mert akkor oda eljárhatnál azért.
2016. jún. 19. 18:40
 5/14 A kérdező kommentje:
Érdekel a szinészet de nem tudom hogy van e hozzá tehetségem azért mennék a dráma szakra mert nehezen tudok beilleszkedni és gondoltam hogyha oda járnák akkor a szerepjátékok egy kicsit oldanák bennen a feszültséget. Hittant meg szeretnék tanulni.
2016. jún. 19. 19:06
 6/14 anonim válasza:
Én is római katolikus vagyok, és egy református gimibe járok. Még jobb is katolikus hittanra járni, mert sokkal lazább, mint a református. Szerintem mehetsz nyugodtan a reformátusba (ha akarsz).
2016. jún. 19. 19:06
 7/14 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Olvasva az 5-ös kommentedet méginkább azt tanácsolom, hogy válaszd a művészeti sulit, és mellette valamelyik plébánián keress egy ifis hittan-csoportot.

Hidd el, ez lesz az a helyzet, ami a leginkább a hasznodra válhat :)

2016. jún. 19. 19:16
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

menj művészetire

egyből rádöbbensz majd mire fecsérelted eddigi életed

nekem bejött

2016. jún. 19. 20:08
 9/14 anonim ***** válasza:

És van kedves játszani szerepet?

Ki mersz állni mások előtt?

Bennem a zene oldja a feszültséget.

https://www.youtube.com/watch?v=0B-nSgT21jo&t=11m24s

2016. jún. 19. 20:38
 10/14 anonim ***** válasza:
A V mint viktóriát ismered?
2016. jún. 19. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!