Római katolikusok ti mit tennétek az én helyemben?
Figyelt kérdés
katolikus gimnáziumba jártam de sajnos most el kellett onnan jönnöm. kettő helyre mehetnék az egyik református gimnázium a másik művészeti szakközépiskola. a református gimnáziumban lehet választani katolikus hittan is azonban az értékrend református. járhat egy katolikus másvallásu iskolába? Lenne valami következménye? a művészeti iskolában meg nemhiszem hogy lenne hitoktatás de érdekel a szinészet. van valahol ahol tartanak iskolán kívül hittant? nekem az Úr a legfontosabb. hova menjek?
Református suliban is pontosan ugyanabban az istenben hisznek, aki neked a legfontosabb, szóval ha fontos hogy vallásos suli legyen, akkor abba. Szerintem az iskolának amúgy semmi köze nincs az istennel való kapcsolatodhoz, tehát, én a helyedben az erősebb oktatást adót választanám, szabadidődben pedig ugyanúgy gyakorolhatod a hited mint eddig tetted.
2016. jún. 19. 18:27
3/14 anonim válasza:
Hittanra a saját plébánián is járhatsz, vagy ha nálatok éppen nincs, meg tudják mondani, hogy hol van.
Ha a művészetek érdekelnek, akkor mindenképpen a művészeti sulit javasolnám. Azt a szaktudást, amit ott tanítanak más forrásból nehéz lesz pótolni. Az egyházi gimi meg csak egy sima gimi, plusz tudást a hittanon kívül nem ad, de azt sulin kívül is tanulhatsz bárhol.
2016. jún. 19. 18:35
4/14 anonim válasza:
Mért ne járhatnál reformárus suliba? Ugyanabba hisznek ők is mint mi, katolikusok. Sőt nekem szimpibbek is, mert náluk nem ennyire fontosak a külsőségek.Egyébként ne érezd azt, hogy kötelező egyházi suliba menned, csak mert hívő vagy. Ha érdekel a színészet, válaszd a művészeti sulit. Én sem egyháziba járok. Nálatok az egyházközségben nincs ifi hittan?? Mert akkor oda eljárhatnál azért.
2016. jún. 19. 18:40
5/14 A kérdező kommentje:
Érdekel a szinészet de nem tudom hogy van e hozzá tehetségem azért mennék a dráma szakra mert nehezen tudok beilleszkedni és gondoltam hogyha oda járnák akkor a szerepjátékok egy kicsit oldanák bennen a feszültséget. Hittant meg szeretnék tanulni.
2016. jún. 19. 19:06
6/14 anonim válasza:
Én is római katolikus vagyok, és egy református gimibe járok. Még jobb is katolikus hittanra járni, mert sokkal lazább, mint a református. Szerintem mehetsz nyugodtan a reformátusba (ha akarsz).
2016. jún. 19. 19:06
7/14 anonim válasza:
3-as vagyok. Olvasva az 5-ös kommentedet méginkább azt tanácsolom, hogy válaszd a művészeti sulit, és mellette valamelyik plébánián keress egy ifis hittan-csoportot.
Hidd el, ez lesz az a helyzet, ami a leginkább a hasznodra válhat :)
2016. jún. 19. 19:16
8/14 anonim válasza:
menj művészetire
egyből rádöbbensz majd mire fecsérelted eddigi életed
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!