Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az amit Jézus teremtett,...

Mi az amit Jézus teremtett, és mi az amit nem Ő teremtett?

Figyelt kérdés

És ha kérhetem fel lehetne sorolni nagy vonalakban azokat a teremtményeket amelyeket úgy gondoljátok, hogy Ő teremtett?

Persze azt nem várom el senkitől, hogy minden rovart,állatot, halat külön külön megnevezzen :D hanem úgy nagyvonalakban. :)

Köszönöm!

2016. jún. 17. 18:40
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"A gyermek soha nem lesz egyenlő velem, sem korban, sem képességben. "

Ez alapján kezdem sajnálni a gyerekeidet, ha vannak...

Nem tudom hogy gondolkodhatsz ennyire kitekert módon, de így nem csoda ha eltévedsz a Biblia értelmezésében is.

2016. jún. 18. 21:03
 32/38 A kérdező kommentje:

Kedves Gabriel :) végig olvastam itt a beszélgetéseteket és csak mosolyogni tudok a tisztelt tanú válaszain.

Gondolom te is észrevetted, hogy a Teremtőt a Mindenhatót a Magasságos Istent milyen korlátok közé teszi. :)

-Isten "nem tudja" ott hagyni a mennyet!-hát mit képzelünk mi!?

Ez pont olyan mintha azt mondanánk, hogy egy kórház Vezérigazgatója nem tud elmenni egy konferenciára mert akkor minden betege meghalna. :)

Egyszerűen azt nem értem, hogy lehet felnőtt embereket így beetetni ilyen abszurd hazugságokkal?

Ennyire béna istenük van nekik aki ott ül a trónján és nem mozdul onnan sehova az örökkévalóságig...mert nem tud!

Tehát elnézést,de én csak figyelek mert egyszerűen nincs mit írjak ennek az embernek már.

2016. jún. 18. 22:14
 33/38 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hát, nehéz esetek sajnos. De a remény általában ott van, hátha végre valamelyikük belátja a szervezet nyilvánvaló tévedéseit, hál'Istennek sokan tértek már meg végül :)

2016. jún. 18. 23:02
 34/38 anonim ***** válasza:

Bármilyen furcsa Isten nem hagyhatja el mennyet, hiszen Ő egy hatalmas energia forrás, ezért küldi el a követeit.

Ember nem láthatja élve Őt,

Ő soha nem jött le az emberek közé, bár jól lehet egy picit megmutatott a hatalmából sokaknak, Mint Pl Mózesnek, akinek annyira fénylett az arca, hogy lekellett takarni.

Így az angyalai, vagy a fia voltak azok akik közvetítették az emberek felé kéréseit gondolatait.

A mindenhatósága nem azt jelenti, hogy bármit megtehet, az emberi kigondolás szerint.

Ellenben a Fizikai, és egyéb törvényeket amit hozott és nem változtat, megszegné.

2016. jún. 19. 10:45
 35/38 anonim ***** válasza:

Jujj... eddig azt hittem a Tanúk csak Jézusról alkottak maguknak tévképeket, csak mert mindenáron külön akarjátok kezelni Istentől, de hogy tulajdonképpen az Úrról is tévedésben éltek...

Az, hogy Isten megmutatkozik, ha akar, vagy sem, nem cáfolja hogy Ő egyszerre van ott mindig és mindenütt!

Jeremiás 23:23-24 "Csak a közelben vagyok-é én Isten? azt mondja az Úr, és nem vagyok-é Isten a messzeségben is?

Vajjon elrejtőzhetik-é valaki a rejtekhelyeken, hogy én ne lássam őt? azt mondja az Úr, vajjon nem töltöm-é én be a mennyet és a földet? azt mondja az Úr."

"A mindenhatósága nem azt jelenti, hogy bármit megtehet, az emberi kigondolás szerint.

Ellenben a Fizikai, és egyéb törvényeket amit hozott és nem változtat, megszegné."

Mondd, te olvastad a Bibliát? Vagy csak az Őrtorony félre félremagyarázásokat?

Hányszor szegte már meg az Úr a világ törvényeit? Amelyeket ugye Ő alkotott, tehát felettük áll, Őt értelemszerűen nem köti egyik sem.

Még Krisztusként, emberi testében is képes volt áthágni a fizika korlátait, például a felületi feszültség működését, amikor vízen járt.

Bár tudom, ti nem vagytok képesek elfogadni, hogy Krisztus is maga Isten, viszont akkor ebből a levezetésből állítod, hogy Jézus képes volt olyasmikre, amikre az Atya nem?

Hisz azt állítod hogy Isten nem képes bármit megtenni, azért mert megszegné a világunk törvényeit. Ellenben Jézus Krisztust jól láthatóan nem kötötték eme törvények.

2016. jún. 19. 14:09
 36/38 anonim ***** válasza:

Így van, mivel Ő Teremtmény.

Ahogy Sátán is, Ő is angyal csak gonosz,

És képesek az angyalok emberi testet ölteni, ahogy sajnos meg is tették a lázadó Démonok

Isten a Fia életét ültette át Mária méhébe, és nem a sajátját, és amikor meghalt, fel támasztotta,

Jézus nem saját magát támasztotta fel.

Jézus nem rendelkezik saját isteni hatalommal, hanem kapta ezt a képességet.S amit Isten ad, azt el is veheti.

Jézus mindig is kijelentette, hogy minden amivel rendelkezik az Atyától való, saját kezdeményezése nincs, hanem úgy tesz mindent ahogy Tanította Őt az apukája.

Sátán is sok hatalmas dolgokat tud tenni, akkor most Ő is Teremtő Isten? Mert ha megengedné neki, akkor bizony most olyan dolgokat tenne, amire azt hinnéd Istentől van.

S ha Jézus kapta az isteni hatalmat, illetve képességet, soha nem használta saját célra, vagy hogy Istennel egyenlővé tegye magát.

2016. jún. 19. 15:09
 37/38 anonim ***** válasza:

Ez mostmár teljes katyvasz, már bocsi. Ez már nem csak a Bibliával, de minden logikával és józan ésszel is ellenkezik, hogy épp a Teremtő ne tudná felülírni a saját szabályait, de bezzeg a törvény által szabályozott világ részei, na ők igen...

Bocsi, de én azt hiszem itt fejeztem be, mert már követhetetlen a gondolatmeneted.

2016. jún. 19. 15:33
 38/38 anonim ***** válasza:

Jézus semmit nem teremtett, legfeljebb azonosult a teremtővel, ahogyan te is azonosulhatsz.

Jézus egy jelkép, a Tiferet.

2016. nov. 15. 23:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!