Mi a bizonyíték arra, hogy a Jehova tanúinak igazuk van? Ha kiderülne a tévedésük, belátnák, hogy sokakat megtévesztettek?
Azt sem lehet mondani, hogy amit a Biblia kijelent az igaz-valóságos.
Nem látnák be, egyszerűen már annyira nem érdekli őket, hogy elküldik őket, akár utálják őket, hogy ezt is pont leszarnák.
Szia!
Én alaposan utánanéztem annak idején az ie. 607-es dátumú próféciájuknak. 19 évet téved. Ezt itt a fórumon egy napfogyatkozásos példával meg is mutattam nekik. Sajnos nem hiszik el. Szerintük az egész világ téved. Hiába mondod el nekik, hogy maguk a zsidók is ie. 586-tól számolják a Jeruzsálem pusztulását, nekik ez valamiért csak ie. 607. Ez van.
Üdv. Péter
"Őszinte, emberi véleményekre, lennék kíváncsi, nem mások által előre gyártott válaszokra."
Mindenki saját, őszinte véleményt írt. Mi a baj?
Én meg elnézést de nem értem a kérdést!
Itt mindenki leírta a saját véleményét, de neked tisztelt kérdező ez nem elég mert "előregyártott, erőszakos meg ítélkező"!-tulajdonképpen, akkor mi is az ami érdekel téged?
Egyébként már 80 évvel ezelőtt kiderült,hogy mekkora hamis próféta az önjelölt társulat és azóta csak rosszabbodott a helyzet mert egyáltalán nem is akarnak tudni róla.
Matyi
Szervusz.
Jehova Tanúinak, nem teológiájuk van.
A Tanúk teokráciát tanulnak a Biblia alapján.
A Teológia, emberi filozófián alapuló vallás elmélet,
A Teokrácia, pedig Isten uralmat jelent, vagy is Isten királysága és annak erkölcsi alapelvei szerinti életet jelent, ami egyben Istennek bemutatott imádat is egyben.
Jézusnak igaza volt, az írások tanúskodtak róla, még sem fogadták el, és hibákat, ellenvetéseket felhozva gyilkos hajlamot táplálva megölték.
Az írásokban Jézus elmondta, hogy a világban, nem fog népszerűségnek örvendeni az igazság, ahogy az akkori időkben sem. S nem lesz világ megtérés, a kereszténeket mindig is "üldözni, bántani" fogják ilyen vagy olyan módon.
Sátán uralta világban, nem lehet hatalommal bíró sem, mert Krisztus királysága nem része ennek a világnak,
A királyság égi kormányzat, nem földi, így a követői, tanítványai bár itt élnek a világban, de szembetűnően nem avatkoznak bele semmibe, ami Jézus királyságához semmi köze.
S ezt az egész lakott földön élő tanítványokra vonatkozik, egységesen.
"A Teológia, emberi filozófián alapuló vallás elmélet,"
A teológia hittudomány. Nem elmélet hanem egy módszertan. Mely a logika gondolkodási szabályait alkalmazza. Mely vizsgálja a vallások kinyilatkoztatáson alapuló saját tanításait. Értelmezi a szentiratokat.
Ahol vallás van ott teológia is. Márpedig, Jehova Tanúi egy neoprotestáns keresztény irányzat. Fundamentalista teológiával. Sajátos, egyedi bibliaértelmezéssel.
Ugye az értelmezés is a teológia része, meg a saját tanítások vizsgálata is. A Tanúknál ezek tudtommal megvannak.
A kérdésre pedig, egzakt bizonyíték arra hogy igazuk van nincs. Ez hit kérdése.
És hogy belátnák e ha tévednének. Nyilván egyesek igen, mások pedig kevésbé. Személyfüggő erősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!