Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bizonyíték arra, hogy a...

Mi a bizonyíték arra, hogy a Jehova tanúinak igazuk van? Ha kiderülne a tévedésük, belátnák, hogy sokakat megtévesztettek?

Figyelt kérdés
2016. jún. 14. 15:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Igen, én is pont erről beszélek. :) A 200-ból 199 ilyen tévút, nem csak a JT az.
2016. jún. 14. 15:55
 12/30 gnoomage ***** válasza:

Azt sem lehet mondani, hogy amit a Biblia kijelent az igaz-valóságos.

Nem látnák be, egyszerűen már annyira nem érdekli őket, hogy elküldik őket, akár utálják őket, hogy ezt is pont leszarnák.

2016. jún. 14. 16:01
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én alaposan utánanéztem annak idején az ie. 607-es dátumú próféciájuknak. 19 évet téved. Ezt itt a fórumon egy napfogyatkozásos példával meg is mutattam nekik. Sajnos nem hiszik el. Szerintük az egész világ téved. Hiába mondod el nekik, hogy maguk a zsidók is ie. 586-tól számolják a Jeruzsálem pusztulását, nekik ez valamiért csak ie. 607. Ez van.

Üdv. Péter

2016. jún. 14. 16:06
 14/30 anonim ***** válasza:

"Őszinte, emberi véleményekre, lennék kíváncsi, nem mások által előre gyártott válaszokra."

Mindenki saját, őszinte véleményt írt. Mi a baj?

2016. jún. 14. 17:13
 15/30 A kérdező kommentje:
Semmi baj, csak nem értem ezt a nagy magabiztosságot és az "erőszakos" térítést. Mi van ha tévedés áldozatai ők maguk is?
2016. jún. 14. 17:42
 16/30 anonim ***** válasza:

Én meg elnézést de nem értem a kérdést!

Itt mindenki leírta a saját véleményét, de neked tisztelt kérdező ez nem elég mert "előregyártott, erőszakos meg ítélkező"!-tulajdonképpen, akkor mi is az ami érdekel téged?

Egyébként már 80 évvel ezelőtt kiderült,hogy mekkora hamis próféta az önjelölt társulat és azóta csak rosszabbodott a helyzet mert egyáltalán nem is akarnak tudni róla.

Matyi

2016. jún. 14. 17:58
 17/30 anonim ***** válasza:
Senki sem térített erőszakosan. Én is leírtam azt, hogy hiába a Biblia cáfol meg borzasztó sok mindent, hiába látják, nem veszik tudomásul. És igen, áldozatok javarészt, de van, aki a szíve állapota miatt élvezi a hatalmat.
2016. jún. 14. 18:24
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Jehova Tanúinak, nem teológiájuk van.

A Tanúk teokráciát tanulnak a Biblia alapján.

A Teológia, emberi filozófián alapuló vallás elmélet,

A Teokrácia, pedig Isten uralmat jelent, vagy is Isten királysága és annak erkölcsi alapelvei szerinti életet jelent, ami egyben Istennek bemutatott imádat is egyben.

2016. jún. 14. 19:37
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Jézusnak igaza volt, az írások tanúskodtak róla, még sem fogadták el, és hibákat, ellenvetéseket felhozva gyilkos hajlamot táplálva megölték.

Az írásokban Jézus elmondta, hogy a világban, nem fog népszerűségnek örvendeni az igazság, ahogy az akkori időkben sem. S nem lesz világ megtérés, a kereszténeket mindig is "üldözni, bántani" fogják ilyen vagy olyan módon.

Sátán uralta világban, nem lehet hatalommal bíró sem, mert Krisztus királysága nem része ennek a világnak,

A királyság égi kormányzat, nem földi, így a követői, tanítványai bár itt élnek a világban, de szembetűnően nem avatkoznak bele semmibe, ami Jézus királyságához semmi köze.

S ezt az egész lakott földön élő tanítványokra vonatkozik, egységesen.

2016. jún. 14. 19:46
 20/30 anonim ***** válasza:

"A Teológia, emberi filozófián alapuló vallás elmélet,"

A teológia hittudomány. Nem elmélet hanem egy módszertan. Mely a logika gondolkodási szabályait alkalmazza. Mely vizsgálja a vallások kinyilatkoztatáson alapuló saját tanításait. Értelmezi a szentiratokat.

Ahol vallás van ott teológia is. Márpedig, Jehova Tanúi egy neoprotestáns keresztény irányzat. Fundamentalista teológiával. Sajátos, egyedi bibliaértelmezéssel.

Ugye az értelmezés is a teológia része, meg a saját tanítások vizsgálata is. A Tanúknál ezek tudtommal megvannak.

A kérdésre pedig, egzakt bizonyíték arra hogy igazuk van nincs. Ez hit kérdése.

És hogy belátnák e ha tévednének. Nyilván egyesek igen, mások pedig kevésbé. Személyfüggő erősen.

2016. jún. 14. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!