A kereszténység monoteista vallás?
A szenteket és Szűz Máriát úgy imádják, mint istent magát.
Ráadásul csodákat is képesek végrehajtani szerintük.
II. János Pál pápa azt mondta a merénylet után: "Anyai kéz vezette a golyó pályáját." De szerintem a 6 órás műtétet végző orvosoknak is lehetett köze, ahhoz hogy felépült.
# Lady Levender
"Ok,nem imádják a katolikusok. Akkor miért imádkoznak hozzá,:üdvözlégy Mária....?"
A tisztelet meg az imádat nem ugyanaz, ezt már írták előttem.
Az üdvözlégy szövege pedig a Bibliából való: "Üdvözlégy, malaszttal teljes, az Úr teveled (Lk 1,28) Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! (Lk 1,42)"
A Bibliából csak szabad idézni :))))
# Kérdezőnek (10.)
"Ha ez nem imádás akkor mi?"
Ez egy közbenjárást kérő ima. Az ima (proszeükhé) és az imádat (latria) nem ugyanaz, és nem azonos az imádat (latria) és tisztelet (dulia) sem.
Valóban kell ehhez egy kevés alaptájékozottság, de azért nem olyan nehéz értelmezni a különbségeket. Gyerekeknek sem okoz gondot :)
# Lady Lavender
Elhiszem, hogy mindenáron kötekedni akarsz, de sajnos nem érek rá. (Különben sem vagyok katolikus.)
Imádkozzál Jézushoz, hogy adjon neked egy ráérő vitapartnert :)
Hát kedves akárki,ki a neved sem írod ki:
Nem kötekszem.
Teljesen távol áll az ilyesmi tőlem. Hiszek Istenben. Nem vagyok semmiféle vallás tgja.
Gondolkodni szoktam
11: tisztelem Édesapám,tisztelem Édesanyám,sőt tisztelem a főnököm is,mert olyanok,hogy megérdemlik. De egyikhez sem imádkozom. Nincs róluk táblaképem sem.
Szerintem pont ugyanaz,amit Istennel,Jézussal,Máriával,meg az egy€b szentjeitekkel tesztek.
Az hogy Gábriel, Máriának a találkozásakor mit mondott, az nem ima,
Az angyal üzenetet hozott Máriának, hogy Isten abban a kiváltságban részesíti, hogy mint Dávid leszármazottja, Ő fogja a fiát emberként világra hozni.
De ezzel nem adott neki sem rangot, sem közben járói szerepet, mert a közben járó Isten és emberek között, a megváltó, Jézus.
S maga Jézus sem emelte piedesztára az Édesanyját, soha égi Atyjával megosztva.
Mária nem Isten anyja, mert Istennek nincs Anyja. soha nem volt kezdete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!