Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység monoteista...

A kereszténység monoteista vallás?

Figyelt kérdés

A szenteket és Szűz Máriát úgy imádják, mint istent magát.

Ráadásul csodákat is képesek végrehajtani szerintük.

II. János Pál pápa azt mondta a merénylet után: "Anyai kéz vezette a golyó pályáját." De szerintem a 6 órás műtétet végző orvosoknak is lehetett köze, ahhoz hogy felépült.

2016. jún. 5. 12:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

# Lady Levender

"Ok,nem imádják a katolikusok. Akkor miért imádkoznak hozzá,:üdvözlégy Mária....?"

A tisztelet meg az imádat nem ugyanaz, ezt már írták előttem.

Az üdvözlégy szövege pedig a Bibliából való: "Üdvözlégy, malaszttal teljes, az Úr teveled (Lk 1,28) Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! (Lk 1,42)"

A Bibliából csak szabad idézni :))))

2016. jún. 5. 14:14
 12/30 anonim ***** válasza:
Ok,Mózes II.20.4.
2016. jún. 5. 14:21
 13/30 anonim ***** válasza:
53%

# Kérdezőnek (10.)

"Ha ez nem imádás akkor mi?"

Ez egy közbenjárást kérő ima. Az ima (proszeükhé) és az imádat (latria) nem ugyanaz, és nem azonos az imádat (latria) és tisztelet (dulia) sem.

Valóban kell ehhez egy kevés alaptájékozottság, de azért nem olyan nehéz értelmezni a különbségeket. Gyerekeknek sem okoz gondot :)

2016. jún. 5. 14:25
 14/30 anonim ***** válasza:

# Lady Lavender

Elhiszem, hogy mindenáron kötekedni akarsz, de sajnos nem érek rá. (Különben sem vagyok katolikus.)

Imádkozzál Jézushoz, hogy adjon neked egy ráérő vitapartnert :)

2016. jún. 5. 14:31
 15/30 A kérdező kommentje:
#13 szűz Mária csodákat tesz betegeket gyógyít eltéríti a golyókat. Istennőként viselkedik. Ki lehet magyarázni, hogy az imákban nem imádják, de ha megnezel egy átlagos hívőt aki térdel a Mária szobor előtt és zokog akkor nem ezt látod.
2016. jún. 5. 14:59
 16/30 anonim ***** válasza:
Több száz védőszent, olyan hierarchia van, hogy megjegyezhetetlen, ha x szenthez imádkoznak, pl Szent Bálint, a szerelmesek védőszentje, xy meg a bányászok védőszentje - minek kell védőszent???? Nem lenne elég Istenhez fohászkodni? NEM, nekik nem, kellenek a szobrok a templomba, a tükör ami előtt mellesleg meghajolnak, mert az a "Juj, ott az Oltáriszentség!" mert jönnek az érvek hogy nem az előtt hajlanak le, neeeem, csak úgy látszik, az a jelképe. Kérdem én, minek kell jelkép, minek kell learjzolni Szent mittudoménkit a templomban, minek kell elé kis térdelő padot tenni, ha ez nem buzdítás hogy mást imádj?.... Ha a keresztény vallás egyistenhívő lenne, akkor én sem tértem volna át más hitre. Olyanra, ahol tényleg nincsenek giccsek a falakon, nincsenek megjegyezhetetlen nevek, védőszentek, ahol Istennek nincs anyja ("Üdvözlégy Mária, Istennek szent anyja") és nem egy másik bűnös embernek kell meggyónnom a bűneimet, hanem kizárólag Istennek. És nem bántam meg. De ha a katolikusok ezt egyistenhívőségnek tartják, lelkük rajta.
2016. jún. 5. 15:01
 17/30 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, szerintem a Lady nem Jézushoz akar imádkozni, hanem Istenhez. Isten nem egyenlő Jézussal. Jézus ember volt.
2016. jún. 5. 15:03
 18/30 anonim ***** válasza:

Hát kedves akárki,ki a neved sem írod ki:

Nem kötekszem.

Teljesen távol áll az ilyesmi tőlem. Hiszek Istenben. Nem vagyok semmiféle vallás tgja.

Gondolkodni szoktam

2016. jún. 5. 15:05
 19/30 anonim ***** válasza:

11: tisztelem Édesapám,tisztelem Édesanyám,sőt tisztelem a főnököm is,mert olyanok,hogy megérdemlik. De egyikhez sem imádkozom. Nincs róluk táblaképem sem.

Szerintem pont ugyanaz,amit Istennel,Jézussal,Máriával,meg az egy€b szentjeitekkel tesztek.

2016. jún. 5. 15:28
 20/30 anonim ***** válasza:

Az hogy Gábriel, Máriának a találkozásakor mit mondott, az nem ima,

Az angyal üzenetet hozott Máriának, hogy Isten abban a kiváltságban részesíti, hogy mint Dávid leszármazottja, Ő fogja a fiát emberként világra hozni.

De ezzel nem adott neki sem rangot, sem közben járói szerepet, mert a közben járó Isten és emberek között, a megváltó, Jézus.

S maga Jézus sem emelte piedesztára az Édesanyját, soha égi Atyjával megosztva.

Mária nem Isten anyja, mert Istennek nincs Anyja. soha nem volt kezdete.

2016. jún. 5. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!