A kereszténység monoteista vallás?
A szenteket és Szűz Máriát úgy imádják, mint istent magát.
Ráadásul csodákat is képesek végrehajtani szerintük.
II. János Pál pápa azt mondta a merénylet után: "Anyai kéz vezette a golyó pályáját." De szerintem a 6 órás műtétet végző orvosoknak is lehetett köze, ahhoz hogy felépült.
Kedves Kérdező!
Kérdésed helyesbítés után kiált! A kereszténység nem imádja Máriát! A római katolikus vallás igen.
A mesékben nem hiszek, de a csodában igen. Vannak csodák - az egyik ilyen csoda az, aki nem pusztán jó szakember, hanem emberként is megállja a helyét.
És igen, le a kalappal az orvosok előtt - bármi rosszat mondanak sokszor rájuk, igenis nagyon sok szótlan kiváló szakember van közöttük, aki nem veri a mellét, hanem némán végzi a dolgát! Ebben viszont nagyon egyetértek Veled! A tetteik beszélnek helyettük. Akinek van füle, ...
Csak annak tűnik.
Nem az.
Ugyanúgy imádják Jézust,és Máriát.
A katolikus vallásnak meg ráadásul van egy rakás aprószentje.
"Máriát tisztelik, de nem imádják. Nézz utána a katolikus dogmatikában."
Lehet így van a dogmatikában, de attól függetlenül rengetegen imádják. Ha csodákat is képes tenni, akkor meg már szinte istennő.
Szervusz.
Igen annak kellene lennie.
Egy Istent imádnak azok akik gyakorolják, vagy is keresztény életet élnek.
Hogy a
1: Nem imádjuk Máriát.
2: A szentháromság (Atya, Fiú, Szentlélek) három különböző dolog, de ezek együtt valahogy EGY személy. Ezt még én sem értem, de még a legtöbb lelkész sem (vagy egyik sem) hogy ez hogyan is nézhet ki.
Ok,nem imádják a katolikusok. Akkor miért imádkoznak hozzá,:üdvözlégy Mária....?
Csak kérdem.
"Üdvözlégy, Királynő, irgalmasság Anyja,
életünk, édességünk és reményünk, üdvözlégy!
Hozzád kiáltunk Évának számkivetett fiai.
Sírva és zokogva hozzád sóhajtunk e siralom völgyében.
Azért Szószólónk, fordulj felénk irgalmasan,
és e számkivetés után mutasd meg nekünk Jézust,
méhednek áldott gyümölcsét: ó irgalmas, ó kegyes, ó édes Szűz Mária!"
Ha ez nem imádás akkor mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!