Miből jöhet rá egy homoszexuális ember, hogy rossz úton jár?
# 18
"Tehát szerinted minden ateista önző és minden keresztény nem önző? Szépen felosztottad magadban az embereket, le a kalappal előtted. Te nem ismered véletlenül a "ne ítélj hogy meg ne ítéltess" sort a Bibliából?"
A 3. válaszoló nem azt írta, amit te kritizálni akarsz benne. Csak szólok.
Bocsánatot kérek, Nem a "fajtalan" szót akartam írni.
A lényeg, hogy ezek nem megengedett dolgok egy keresztény számára.
#22:
Akkor mi a különbség ez:
"Persze ha ateista vagy, akkor mindez nem gond, hiszen a létezésed középpontjában az önzés áll. De ha keresztény vagy, akkor már magasabb szempontok is érvénybe lépnek."
valamint ez között:
"Tehát szerinted minden ateista önző és minden keresztény nem önző?
Mert én nem nagyon látok különbséget, de te biztosan rá tudsz mutatni ilyenre. Hátha okosodok én is egy kicsit.
# 21
"Akkor az orális szex, az anális szex, egyáltalán minden szex, amiből nem lesz gyerek, szintén rossz, és bűnös dolog az úr szemében."
Keresztényi szempontból tulajdonképpen igen. A merevebb álláspont szerint szexelni csak "hagyományosan" lehet. Nem mintha a többi módszer nem lenne szintúgy hagyományos :)
A megengedőbb álláspont szerint házastársak között a kölcsönös örömszerzés céljából mindent szabad, amennyiben ezzel párhuzamosan az utódvállalás is megoldott. Ezt a kérdéskört a 20. válaszomban érintettem.
"A gond csak az, hogy elértünk egy olyan életszínvonalat, itt, nyugaton, ahol már nem hal meg minden 2. ember ötéves kora előtt. Tehát, ha követnénk a te logikádat, akkor teleszülnénk a Földet pár éven belül."
Igen, ez így van, amikor a Biblia könyveit írták, akkor az emberiség létszáma hosszantartóan konstans volt (bár az eleje nincs a grafikonon):
Akkoriban senki nem gondolt egy akkora népességrobbanásra, ami az elmúlt évtizedek óta zajlik. Bár egyes próféciákba akár még ezt is bele lehet magyarázni.
De ezt leszámítva ezzel nincsen gond. A keresztény válasz erre az, hogy tökmindegy, hogy hányan leszünk, de LESZÜNK, Krisztus második eljöveteléig.
A cinikus válasz meg az, hogy majd a küszöbön álló globális ökológiai katasztrófa úgyis megoldja a túlnépesedés problémáját. Természet Ősanyánknak mindig van válasza mindenre.
Elvi lehetőségként az is fennáll, hogy az emberiségnek végre megjön az esze, és tudni fogja kezelni a problémát, de erre azért nem fogadnék. :)
"Mik egyébként a társadalom kollektív érdekei?"
Jó kérdés, és keresztény szemszögből erre tök egyszerű a válasz: az emberiség végső érdeke az üdvösség, így minden evilági folyamat ennek a célnak rendelődik alá.
Nem vallásos szemszögből meg nem tudom hogy mi a válasz. Nem rémlik, hogy valaha valaki is válaszolt volna rá. De ha szétnézek a világban, mintha az emberek túlnyomó többsége azt gondolná, hogy az ő személyes hedonizmusa az össztársadalmi érdek :)
# 24
"Mert én nem nagyon látok különbséget, de te biztosan rá tudsz mutatni ilyenre. Hátha okosodok én is egy kicsit."
Például én vagyok a különbség. Az idézett fórumtársunk rólad, a te személyedről beszélt, és az nem én vagyok.
Te viszont minden ateistáról és minden keresztényről beszélsz, és jelen esetben ebbe a halmazba már én is beletartozom.
#26 A "Ha te ateista vagy" kezdetű feltételezést lehet egy személyre is érteni, meg lehet kollektíven is, ebben nem tesz különbséget jelen kifejezésmód esetén a magyar nyelvtan. A szövegkörnyezethez pedig szerintem inkább passzol a kollektívára történő utalás a feltételezéssel, semmint egy kiemelt személyre.
De oké, azt aláírom, úgy is lehet értelmezni a dolgot, mintha egy konkrét személyre értené a megfogalmazás írója.
"a melegek nem szaporodnak, mégis vannak melegek"
De szaporodhatnak.
Régebben még jellemzőbb volt, hogy álcázásként házasodtak is, és gyerekük is született.
Milyen meglepő: az a gyerek bizony 90%-nál hetero lett.
A homoszexuálisok aránya 10% az embernél már nagyon régen - és következetesen annyi. Nem változik - legalábbis pár ezer éve.
Más állatoknál más % van, de ott sem változik ennyi idő alatt.
# 28
"A homoszexuálisok aránya 10% az embernél már nagyon régen - és következetesen annyi."
Én eddig csak 2 % és 4 % közötti értékeket olvastam a szakirodalomban.
Egyébiránt pedig a homoszexualitás (biszexualitás) kultúrafüggő IS, ami jelentősen módosíthat az értékeken.
Az amerikai tizenévesek szexuális felvilágosítása ma körülbelül arról szól, hogy próbálják ki a szexet azonos neművel és ellenkező neművel is, aztán majd ráérnek dönteni. De ha nem döntenek, az sem baj. Ezek után nem csoda, hogy Amerikában a fiatalabb generációban magasabb a homo- és biszexuálisok aránya, mint az idősebb generációkban, amikor még nem ez volt a divat.
Úgy tudom, a % csak azért változik, mert bizonyos társadalmakban titkolni kell(ett).
És nem 2%, hanem 10.
# 30
"És nem 2%, hanem 10."
Kár győzködnöd, jól ismerem az idevágó szakirodalmat.
2-4 %-ról van szó, országonként változóan, Ausztráliában például egy három évvel ezelőtti reprezentatív felmérés szerint még a 2%-ot sem érik el.
A többi ország adatait most nem gépelném be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!