Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a szent szellem?

Mi a szent szellem?

Figyelt kérdés

2016. máj. 25. 21:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Idézd először te, hogy hol írja, hogy a Szentlélek CSAK egy személytelen erő, mivel ez a kérdés. Ha nem érted a Szentháromságot, az a te bajod és te is jól tudod, hogy ezt a nevet később kapta. De kérdezhetem azt is akár, hogy hol írja a Biblia az 1914-et? Hol írja a Biblia, hogy Jézus 1914-ben foglalta el a trónt, és jött vissza láthatatlanul? Biblia ellenes tanítás, mégis foggal-körömmel ragaszkodtok hozzá.

Mesélj kérlek, ezek hol vannak? Feszülten figyelek... vagy tán nincs benne és te kettős mércét alkalmazol?

2016. máj. 26. 08:56
 12/29 anonim ***** válasza:

Tehát akkor a tevékeny erőre asszociálva:

Megkeresztelvén őket Jehovának, Jézusnak és Isten erejének nevében?

Hozzáteszem, nem vagyok "háromsághívő", de nekem megvan a teljesen más elképzelésem erről. Viszont nem egy tevékeny erőnek nevezett fantazmagória.

2016. máj. 26. 09:16
 13/29 anonim ***** válasza:

11-es:Nem èrzed magad ugy egy kicsit tiszteletlennek.

Olyan hangnem "a te bajod"továbbá "mesèly".Ezek a kijelentèse a keresztènyek nyelvtanába nincsenek benne,de akièbe benne vannak azok nem keresztènyek.Azokbo sugárzik a gyülölet azèrt ennyire tiszteletlenek,müveletlenek arogánsak,offolok stb.

Az apostol azt mondja,"hogy szereted Istent akit nem látsz ha nem szereted embertársadot akit látsz"?

Jèzus azt mondja "szeresd feleberátodat mind önmagadat".

Ezeket kellene betartsd amit ir a biblia,ès nemazokat amit nem ir.

De azèrt ha èrdekel ès más hangnemben beszèlsz,kifogom fejteni a profèciákbol es a bibliai kronologiábol az 1914 is.

2016. máj. 26. 10:44
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Egy hazugság elleni felháborodás sosem tiszteletlen.

"Olyan hangnem "a te bajod"továbbá "mesèly".Ezek a kijelentèse a keresztènyek nyelvtanába nincsenek benne,de akièbe benne vannak azok nem keresztènyek.Azokbo sugárzik a gyülölet azèrt ennyire tiszteletlenek,müveletlenek arogánsak,offolok stb.

Az apostol azt mondja,"hogy szereted Istent akit nem látsz ha nem szereted embertársadot akit látsz"?

Jèzus azt mondja "szeresd feleberátodat mind önmagadat".

Ezeket kellene betartsd amit ir a biblia,ès nemazokat amit nem ir.

De azèrt ha èrdekel ès más hangnemben beszèlsz,kifogom fejteni a profèciákbol es a bibliai kronologiábol az 1914 is."

Nem érdekel a kifejtésed. Engem az érdekel, hogy te követeled, hogy mutassam meg a Bibliában azt, hogy hol van leírva a Szentháromság, ami megnevezve nincs, de rajtatok kívül mindenki látja, miközben olyan Istenkáromló hazugságokat terjesztetek (felsoroltam: 1914-től kezdve az összes többi), ami nem csak nincs a Bibliában, de igen csak kifacsart történelmi tényeket kellett ahhoz megváltoztatni, hogy ez a hazugság létre jöhessen!

Nem, nincs benne a Bibliában sehol az 1914, nyoma sincs, és TE követeled, hogy mutassam meg a Háromságot? De tudod mit? Megmutatom:

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek.

És ez nem így szól: jehova, Jézus és jehova személytelen ereje. Ehhez az igéhez még ez a mocskos társaság sem mert hozzá nyúlni.

Mellesleg én a szervezetet és annak tanítását támadom. Magadra vetted? Miért? Csak nem te is már egyenlővé tetted magadat a szervezettel? Ez nálatok nagyon beteges téveszme, jó nagy adag agymosás kell ahhoz, hogy idáig süllyedj!

És engem te ne oktass ki, előbb járj utána a tényeknek, előbb olvasd a Bibliát őrtorony nélkül (de ezt úgysem mered) és soha többet ne szólj hazugságot, legfőképpen Istenről ne!

2016. máj. 26. 13:33
 15/29 A kérdező kommentje:

14-es:Sajnálak mert az idegrendszered nincs rendben.

Egy egészséges ember nem beszél igy.

Mielőbbi gyógyulást.

És kivánom hogy tudj Jézusnak egészséges követője lenni!

2016. máj. 26. 13:50
 16/29 anonim ***** válasza:
46%

Kedes 14:A meggondolatlan irásaidra nincs az oldalnak szüksège.Legalább mondanád meg milyen vallást kèpviselsz,de szègyeled.Azèrt mondom ,mert ilyen hangnemmel a körülöttünk lèvö vallásokban nincs.

Demèg az oldalnak a szinvonalát is rontja .

Èppen ezèrt ha nem változtatsz kèrem a GyIK-et,hogy vizsgáljon felül,mert a világi felhasználok is inteligensen viselkednek..

Irom ezt mert ha a világiak inteligensek akkor a keresztènyek is legalább ugy kell viselkedjenek,nem hozva szègyent Isten nevère,de mèg ez sem elèg.

2016. máj. 26. 14:08
 17/29 Alex Fly ***** válasza:

Tehát a jehovisták szerint nem keresztényi dolog bizonyítékot kérni az állításaikra.

Mindezt több hozzászóláson keresztül...

Ennyi energia befektetésével akár választ is adhattak volna a feltett kérdésre -ha egyáltalán van válasz.

Speciel az 1914-es év engem is érdekelne, hogy jöt ki. Csak az "Örökké élhetsz..." című reklámkiadványban szereplő hibás kiindulási adatokon alapuló számítást ismerem, de gondolom van olyan is, ami megfelel a tényeknek. Arra én is kíváncsi lennék, a fórumtársunk ellen indított vallásháborúra viszont nem.

Köszönöm.

2016. máj. 27. 09:47
 18/29 A kérdező kommentje:

17-nek:Kedves felhasználó.A 1914-es Jézus eljövetelét felajáltam a 14 felhasználónak de elutasított.

Ezért olvasd a" Érveljünk az írásokból" könyv elég részletesen magyarázza.

2016. máj. 27. 13:00
 19/29 anonim ***** válasza:

Jn 14,26

Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

Jn 3,5

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába

Csel 2,4

És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.

Csel 19,2

Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.

2Pt 1,21

Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

Jn 14,17

Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.

Jn 15,26

Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot

Rm 8,9

De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. A kiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.

Ef 4,30

És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, a ki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.

Csel 2,38

Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Lk 11,13

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.

2016. máj. 27. 14:16
 20/29 anonim ***** válasza:

17-nek:Elsősorban nem Jehovisták hanem Jehova Tanui.

Továbbá töbször ki volt fejtve itt az oldalon 1914 lehet nem olvastad,lehet olvastad.

Irod reklámkiadvány, az nekünk nincs,ha a ti tanulmányaitokat igy hivjátok, mi nem,sem a tièteket sem a miènket.

-A gunyolodoknak pedig nem szoktunk felelni,mèg kevèsbè kèrt dolgokat kifejteni.Akár Jèzus Ő is csak az őszinte èrdeklődőknek felelt.A gunyolodoknak olyant is felelt"Ennek a nèpsègnek nem adatik jel,hanem ha a Jonás jele.

Ugy,hogy ha vállaszokat akartok Jt.-tol a kèrdès legyen őszinte ès emberi.

2016. máj. 28. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!