Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóságos személy-e az Isten?

Valóságos személy-e az Isten?

Figyelt kérdés

2016. máj. 23. 19:30
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:

65-felhasználonak:Látod ezèrt fontos kimondani/irni Isten nevèt,mert akkor mindenki tudja kiről van szó.

Zsoltár.83:19(Károli)."Kinek megtudják,hogy a neved Jehova, egymagad vagy felsèges Isten az egèsz földön".

2Mozes.6:3."Abrahámnak,Jákobnak ès Izsáknak ugy jelentem meg mint felsèges isten, de az èn Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes".

2016. máj. 29. 15:28
 52/55 anonim ***** válasza:

Az általad linkelt oldalakból az derül ki, hogy különböző fórumokon, másféle kontextusban, szinte mindig valaha ilyen jelzővel ellátva utalhatunk más istenre is Isten tulajdonnévvel. Általánosságban azonban az Isten név csak a kereszténység Istenét jelölheti, így itt is, hiszen nem egy konkrét vallás topicjában vagyunk. Nem szükséges jelzővel ellátni a kérdést, normális ember érti miről van szó.

Tudod hogy van ez 65-ös, ha nem szóltál volna lehet bölcs maradtál volna...:)

2016. máj. 29. 17:10
 53/55 anonim ***** válasza:
Még mindig az a helyzet, hogy te semmit sem mutattál, ami azt igazolná, hogy bizony bizony, az "Isten" szó csak és kizárólag Jehovát takarhatná.
2016. máj. 29. 17:35
 54/55 anonim ***** válasza:
Ott van nekem a tucat válaszoló, aki rajtad kívül mind rögtön arra következtetett. Ez is mutatja mennyire feleslegesen trollkodsz.:D
2016. máj. 29. 17:45
 55/55 anonim ***** válasza:

41%-os:vagyok:Nem èrtek egy dolgot.

Aki a Szent Bibliát,az Isen Szavát es mèg nemtudom ,hogy fejezzem ki,hogy fèlre ne èrtsük a tèmát.

Tovább megyek:Károli G,Bèkès D,SzIT,Csia K,UVF.stb.

Ezek a forditások a kersztènysèg bibliája.Akik ezekből tanulnak kersztènyek,roszabb esetben álkeresztènyek.

Ezekben a bibliákban van a Teremtő Istenünk neve Jehova.

Amint fennebb emlitettem:2Mozes.6:3.....Zsoltár.83:19. stb.

Mivel nem tudom mièrt az Isten nevèt Jehovát nem kedvelik tiltakoznak elleni,igy a nèv mellőzèse vègett az egèsz oldalon zür/zavar van.Mert amint tudjuk Isten egy funkcio ès a neve Jehova.(ugy mint Jèzusnál)Krisztus =felken,megváltó ès a neve Jèzus.

Azèrt nem szeretik a nevèt kimondani mert a Malakiás.1:6 "A fiu tiszteli az ő atyát ,a szolga is az ő urát.Ès ha èn Atya vagyok:,hol a nekemjáró tisztessèg?Ha nagy Ur vagyok,hol a nekem járo fèlelem?-ezt mondja a seregek Jehovája nektek,ti papok,kik megvetitek nevemet.Ès ti ezt kèrdezitek:Hogyan vetjük meg a nevedet?

2016. máj. 29. 18:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!