65-felhasználonak:Látod ezèrt fontos kimondani/irni Isten nevèt,mert akkor mindenki tudja kiről van szó.
Zsoltár.83:19(Károli)."Kinek megtudják,hogy a neved Jehova, egymagad vagy felsèges Isten az egèsz földön".
2Mozes.6:3."Abrahámnak,Jákobnak ès Izsáknak ugy jelentem meg mint felsèges isten, de az èn Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes".
Az általad linkelt oldalakból az derül ki, hogy különböző fórumokon, másféle kontextusban, szinte mindig valaha ilyen jelzővel ellátva utalhatunk más istenre is Isten tulajdonnévvel. Általánosságban azonban az Isten név csak a kereszténység Istenét jelölheti, így itt is, hiszen nem egy konkrét vallás topicjában vagyunk. Nem szükséges jelzővel ellátni a kérdést, normális ember érti miről van szó.
Tudod hogy van ez 65-ös, ha nem szóltál volna lehet bölcs maradtál volna...:)
41%-os:vagyok:Nem èrtek egy dolgot.
Aki a Szent Bibliát,az Isen Szavát es mèg nemtudom ,hogy fejezzem ki,hogy fèlre ne èrtsük a tèmát.
Tovább megyek:Károli G,Bèkès D,SzIT,Csia K,UVF.stb.
Ezek a forditások a kersztènysèg bibliája.Akik ezekből tanulnak kersztènyek,roszabb esetben álkeresztènyek.
Ezekben a bibliákban van a Teremtő Istenünk neve Jehova.
Amint fennebb emlitettem:2Mozes.6:3.....Zsoltár.83:19. stb.
Mivel nem tudom mièrt az Isten nevèt Jehovát nem kedvelik tiltakoznak elleni,igy a nèv mellőzèse vègett az egèsz oldalon zür/zavar van.Mert amint tudjuk Isten egy funkcio ès a neve Jehova.(ugy mint Jèzusnál)Krisztus =felken,megváltó ès a neve Jèzus.
Azèrt nem szeretik a nevèt kimondani mert a Malakiás.1:6 "A fiu tiszteli az ő atyát ,a szolga is az ő urát.Ès ha èn Atya vagyok:,hol a nekemjáró tisztessèg?Ha nagy Ur vagyok,hol a nekem járo fèlelem?-ezt mondja a seregek Jehovája nektek,ti papok,kik megvetitek nevemet.Ès ti ezt kèrdezitek:Hogyan vetjük meg a nevedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!