Egyesek szerint valóságos, mások szerint nem. Nem tudom mire vársz, se kézzel fogható bizonyítékkal senki nem fogja alátámasztani se a létezését, se a nemlétét.
Én személyesen biztos vagyok benne, hogy van Isten, lennie kell egy mindenható létezőnek, aki elindította a világ fejlődését, aki itt van velünk, aki szeret minket.
Még egy személyes tapasztalat a végére. Egy hozzám közel álló haldoklott, nagyon rossz állapotban volt napok óta, aztán egy este végül bekövetkezett az elkerülhetetlen. Kb 5 perccel azelőtt, hogy jött volna a telefon a kórházból, tehát szinte pontosan vagy pontosan a halálakor, az egész házunkban elment az áram. Vihar se volt a közelben, és a környékén senki másnál nem volt ilyen gond. Nagyon nem hiszek a jelekben, általában a csodákban, e szempontból elég szkeptikus vagyok, de a mai napig úgy gondolom, hogy ez az eset nem volt véletlen, és ez is megerősítette a hitemet.
Kedves Kérdező, számomra nagyon is valóságos Isten, és hogy mi gyözott meg eről, A teremtsémü csodái, mely egy hatalmas bölcs és szerető Istenről tesz tanuságot, A Biblia maga elismerten minden idők legnagyszerűbb könyve, annak köszönhetően, hogy nagy múltra tekint vissza, nagy példányszámban jelent meg, sok nyelvre fordították le, és az egész emberiség számára létfontosságú ismeretet tartalmazó irodalmi remekmű. A Biblia nem hasonlítható egyetlen más könyvhöz sem. Egyedülálló a maga nemében, és ezért a páratlan Szerzőjét illeti az elismerés. A Biblia azért is kivételes a könyvek között, mert a sok támadás és a gyűlölet ellenére máig is fennmaradt.Tanácsi időt álloak a benne megirt proféciak beteljesedte, megbizható földrajzilag, történelmileg, és igazolt az életünkre gyakorolt pozitiv hatasa
Tehát kedves Kérdező számomra több mind biztos Isten létezése...ha egyeb témába kivancsi vagy a Biblia véleményére szívesen segítek
Nem, Isten nem személy. Isten egy valakinél, egy személynél minden tekintetben több, nagyobb, bölcsebb, hatalmasabb, stb. – VALÓSÁGOSABB. A nehézség ott adódik, hogy mi egy ilyen tekintélyt, aki azon felül maga a szeretet, a hatalom, a bolcsesség nem tudujuk elképzelni anélkül, hogy egy valakire egy személyre gondolnánk.
Szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, mindennek kezdete, az élet, a szeretet, a hatalom, a bölcsesség kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt.
Isten válhat nekünk személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyánknak nevezte és tudta, hogy a saját isteni kilétével volt dolga.
Ha veszed a Szent Lelket megismerheted.
Lk 11,13
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!