Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóságos személy-e az Isten?

Valóságos személy-e az Isten?

Figyelt kérdés

2016. máj. 23. 19:30
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
0%

"egyértelműen látszik belőle, hogy a kereszténység istenére gondolsz.:)"

Miből?

2016. máj. 26. 11:25
 32/55 anonim ***** válasza:
45%
Alapműveltség, az Isten tulajdonnevet a kereszténység istenére alkalmazzuk.
2016. máj. 26. 15:53
 33/55 anonim ***** válasza:
0%

Te lehet hogy igen. Írásos formában az ember által követett vallástól függ, muszlimok is beszélhetnek Allahról úgy, hogy Istent írnak.

Példa: [link]

Google első találata.

"Tanításának alapja és középpontja Allahnak, a világ teremtőjének és urának a hirdetése volt. Mohamed szerint Allah, az Egyedülvaló már a zsidó és a keresztény hitben és kinyilatkoztatásban is kijelentette magát, ezek a vallások azonban nem hallgattak az Isten szavára vagy félreértették, félremagyarázták a kinyilatkoztatását. Ezért kellett eljönnie Mohamednek, aki 'a Próféták Pecsétje', hogy a valódi isteni üzenetet a maga teljességében és tisztaságában kibontakoztassa. Maga az iszlám szó hűséget, az egyetlen Isten iránti feltétlen odaadást jelenti: akik elfogadják, magukévá teszik az isteni üzenetet, és tagjaivá lesznek az igaz hit közösségének, az ummá-nak أمة . Ezen az alapon Mohamed kezdettől elutasította a pogányságot, a hitetlenség híveit, pedig hevesen támadta és Allah pokoli büntetéseivel fenyegette."

Rövid idézet, hogy még keresgetni se kelljen. Komolyan, ennél jobban már csak az a beszűkült idióta hozzáállás szórakoztat jobban, amikor akármilyen vallás hívei meg vannak róla győződve, hogy a pogány szót azokra az emberekre használják, akik specifikusan nem az ő vallásukat követik. Tehát azt hiszik, hogy a pogány csak a nem keresztényt jelenti és nem hiszik el, hogy ezt a szót ugyan ilyen módon használja szinte az összes létező vallás a maguk "hitetlenjeire".

Ez egyszerűen nem vallási kérdés, hanem nyelvi, szóval jó lenne nem tovább erőlködni, hanem szépen felfogni, hogy az "Isten" szó szövegkörnyezettől függően körülbelül pár millió istenségre utalhat és az ilyen kérdések esetén jó lenne tisztázni azt, hogy milyen vallásról vagy istenről beszélünk.

2016. máj. 26. 19:59
 34/55 anonim ***** válasza:
9%

[link]

Itt meg el se kezdtem számolni hányszor használják az "Isten" szót, pedig nem a keresztények istenére céloznak.

Hogy ne csak az iszlámot hozzam fel, itt szintén többször szerepel ez a szó és nem ilyen jelentésben.

[link]

[link]

2016. máj. 26. 20:12
 35/55 anonim ***** válasza:
46%

Reménykedtem benne, hogy troll vagy, de ezek szerint csak egy felettébb ostoba egoista. A kettő nagyon nem jó párosítás.

A keresztény világ Isten tulajdonnévvel csak és kizárólag a kereszténység istenét jelöli. Az Allah név valóban Istenként fordítható, de mi sosem nevezzük így őt, Allahként utalunk rá általában. Az iszlám istene Allah, nem Isten.

A kaoadizmusban szó sincs Isten nevű istenről. A baháira valóban ráhúzható a dolog, de gyanítom a kérdező nem rá gondolt. (Hozzáteszem nem is áll olyan messze a kereszténység Istenétől) A kérdése teljesen helytálló, a kereszténység Istenét nem szükséges jelzővel ellátnunk, ha a baháira gondolt volna teszem azt, akkor jeleznie kellett volna.

Megpróbálom úgy el magyarázni, hogy még egy olyan tirpák is megértse, mint te. Mikor valaki megkérdezi gyik-en, hogy "Mi a véleményetek a miniszterelnökről?" neked ki jut eszedbe? Gyanítom nem Robert Fico, de még csak nem is David Cameron.:)

2016. máj. 26. 20:53
 36/55 anonim ***** válasza:
0%

"A keresztény világ Isten tulajdonnévvel csak és kizárólag a kereszténység istenét jelöli."

Ez mind szép és jó, csak mi az interneten vagyunk.

"Az Allah név valóban Istenként fordítható, de mi sosem nevezzük így őt, Allahként utalunk rá általában."

Igen, nyilván az iszlám.com-ot mindenféle jöttment hülye írja, te jobban értesz a vallásukhoz :D És én vagyok az egoista :D Tudod ki itt a troll drága barátom? Te.

" kérdése teljesen helytálló, a kereszténység Istenét nem szükséges jelzővel ellátnunk"

Mer' mé' ne lenne szükséges? Mert te azt mondtad?

"Mikor valaki megkérdezi gyik-en, hogy "Mi a véleményetek a miniszterelnökről?" neked ki jut eszedbe? Gyanítom nem Robert Fico, de még csak nem is David Cameron.:)"

Ha ezt kérdezi, akkor a Politika rovaton belül vagy a Magyar politika alkategóriába teszi fel a kérdést, ekkor egyértelmű. Vagy beledobja a külföldibe és ott teljesen jogosan kérdezném meg, mint itt, hogy te mégis mire gondoltál.

Mivel a vallás kategória alatt nincs külön alkategóriája a keresztény vallásnak (sőt, nincs alkategória, mert maga a vallás is alkategória), akkor teljesen helytálló a kérdésem, hogy milyen istenre gondolt. Annyi felesleges vitát lehetne itt elkerülni úgy, hogy az emberek konkretizálnák, hogy mi a fészkes lótúró a kérdésük. Ezerszámra van itt ilyen, hogy kiírnak egy kérdést, aztán 3 oldallal később böki ki, hogy "ja én katolikus/református/anyámkínja vagyok, ebből a szempontból érdekelne".

Komolyan, olyan g..cire nehéz lett volna félretenni a dölyfösséget, beképzeltséget, sértegetést, butaságot és odaírni legalább a rohadt kulcsszavakhoz annyit, hogy "kereszténység"? Tényleg? Nehéz? Nagyon? Megsajnáltalak most kicsit téged is.

2016. máj. 26. 21:30
 37/55 anonim ***** válasza:
45%

"Ez mind szép és jó, csak mi az interneten vagyunk. "

Teljesen mindegy, az internet nem egy külön világ, nyugati, keresztény kultúrkörben élünk, akkor is, ha épp az internetet használjuk.

"Igen, nyilván az iszlám.com-ot mindenféle jöttment hülye írja, te jobban értesz a vallásukhoz :D És én vagyok az egoista :D Tudod ki itt a troll drága barátom? Te"

Nem állítottam ilyet, ne forgasd ki A szavaimat, inkább tanulj meg szöveget értelmezni.

"Mer' mé' ne lenne szükséges? Mert te azt mondtad?"

Mert normális ember először ebből a kérdésből a kereszténység Istenére asszociál, nem bahaiéra.

Kidorgatod a hasonlatot a magad javára, mert nem tudsz vele mit kezdeni.:) Ha az idegen politika (vagy nem tudom mi a neve az alpontnak) kategóriában lenne feltéve a miniszteres kérdés tök jogos lenne az értetlenkedés. Egyáltalán a politika témájában egyértelmű, hogy az ember a magyar miniszterelnökre gondol, nyelvünknek hála ezt konkretizálás nélkül is tudjuk. Ugyanez a helyzet itt is, általánosságban a vallás topicban van a kérdés, de re voltál az egyetlen korlátolt kretén, akinek nem sikerült értelmezni ezt a hihetetlenül bonyolult, többszörösen összetett mondatot. El kéne gondolkozni az életeden öcsi, feleannyira se vagy okos, mint gondolod, és az eddigiek alapján emberileg is egy senki lehetsz. Őszintén kérlek, változtass, amíg nem késő!

2016. máj. 26. 22:12
 38/55 anonim ***** válasza:

*kiforgatod

Ha van még benne hiba bocsi, mobilról voltam.

2016. máj. 26. 22:14
 39/55 anonim ***** válasza:
0%

"Teljesen mindegy, az internet nem egy külön világ, nyugati, keresztény kultúrkörben élünk, akkor is, ha épp az internetet használjuk. "

Honnan tudod, hogy én hol élek? Meg én honnan tudnám, hogy te hol élsz?

"Nem állítottam ilyet, ne forgasd ki A szavaimat, inkább tanulj meg szöveget értelmezni. "

Neeeem állítottad? :D A mai 20:53-es hozzászólásod az mi? A korábbiakat meg vissza se keresem. Egyébként ha már a korábbi hozzászólásaid: nagyon szeretsz másokat letirpákozni többször, de a rozsdás bökőt a nyakamhoz, hogy halvány lila segédfogalmad nincs, hogy mi a fészkes fenét jelent, ugye?

"Mert normális ember először ebből a kérdésből a kereszténység Istenére asszociál, nem bahaiéra. "

Annyi szektás van itt mint a rohadt élet, egy rakás "sátánista" is, meg a tököm se tudjak mik még. Bár ők általában legalább le tudják írni a kérdésüket normálisan, ez igaz. Tehát ha legközelebb itt értelmetlen kérdés lesz, akkor majd jól rád fogok asszociálni, oké?

"Kidorgatod a hasonlatot a magad javára, mert nem tudsz vele mit kezdeni.:) Ha az idegen politika (vagy nem tudom mi a neve az alpontnak) kategóriában lenne feltéve a miniszteres kérdés tök jogos lenne az értetlenkedés. Egyáltalán a politika témájában egyértelmű, hogy az ember a magyar miniszterelnökre gondol, nyelvünknek hála ezt konkretizálás nélkül is tudjuk. Ugyanez a helyzet itt is, általánosságban a vallás topicban van a kérdés, de re voltál az egyetlen korlátolt kretén, akinek nem sikerült értelmezni ezt a hihetetlenül bonyolult, többszörösen összetett mondatot. El kéne gondolkozni az életeden öcsi, feleannyira se vagy okos, mint gondolod, és az eddigiek alapján emberileg is egy senki lehetsz. Őszintén kérlek, változtass, amíg nem késő!"

Azon kívül, hogy összefüggéstelenül írsz (gondolom a mobil miatt), most már igazán légyszi, nézz már magadba és próbáld meg elismerni, hogy rohadtul igazam volt :D Először azt mondod, hogy "ááááááá, más vallásokban nem nevezik Istennek az istenük". Oké, mutattam példát. "ÁÁÁÁ, nem". Mutatok több példát. És még mindig itt tartunk, hogy itt trollkodsz, meg századszorra küldesz el burkolva vagy néha nem burkolva a halál f..szára :D Jaj de szórakoztató :D

És tanulmányozd már át a politika témakört, mert látom fingod nincs az egészről, de megint azt csinálod kisfiam, ami miatt 45%-on vagy. Idehánysz valamit ami nem igaz még részben sem, anélkül hogy vennéd a fáradtságot és áldoznál rá 15 másodpercet az életedből, hogy utána nézz. Na gyere fiacskám, tirpákozzál, érveid úgyse voltak eddig se.

2016. máj. 26. 23:17
 40/55 anonim ***** válasza:
45%

Hú gyerek, egóból vissza kéne venni, aztán művelődni egy kicsit.:D

Ez az oldal magyarok számára bőven fenntartva, így a kérdező joggal feltételezte, hogy mindenki a kereszténység Istenére asszociál majd, hiszen a keresztény kulturkörbe tartozunk.

Sose állítottam, hogy hazudna az oldal, össze-vissza beszélsz? Te magad pedig a tirpákság élő példája vagy.

A kérdésből továbbra is egyértelmű, hogy a kérdező se nem szektás, se nem sátánista, akkor hozzátett volna valami pluszt. Ezt te is nagyon jól tudod, csak fájna elismerni, hogy igazam van, és kezdettől fogva hülyeségeket beszélsz.

Érveket hiába írok, mert remekül ignorálod őket, érdemben nem vagy képes válaszolni. Csak hajtogatod a magad igazát napok óta, pedig szerintem már te is tudod, hogy nincs igazad.

Látom a politikai hasonlatra se tudsz mit mondani, nem is vártam többet tőled.:D

2016. máj. 26. 23:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!