Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj, hogyha a Hit...

Miért baj, hogyha a Hit Gyülekezete politikai témákban is véleményt mond?

Figyelt kérdés

[link]

Német Sándor sokkal korrektabb, mint a pápa.

A pápa nagyon eltévedt, elszakadt a valóságtól,de, lehet megszállták vagy egyszerűen, nem érti az Úr mondandóját.

Az Úr pedig sohasem dobná oda a nyáját az ellenségnek.

Németh úr is erre hívta fel a figyelmünket.

Ezzel a néppel a Szentföldön is rengeteg baj van, nem kellene ide is problémákat importálni.

2016. máj. 15. 18:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Sokkal nagyobb baj, hogy a többi felekezet nem nyilvánít nyíltan véleményt. "Ki vagyok én, hogy megítéljem a melegeket?" - kérdezte a pápa. Te vagy a római egyház feje, állítólag Krisztus képviselője. Krisztus megítéli a bűnt, de a bűnöst megtisztítja és megszabadítja, ha megbánja bűnét, és megtér. A pápa is megítélné a bűnt, nem pedig politikai kampányszövegeket nyomna, ha köze volna Krisztushoz.
2016. máj. 15. 20:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Ez a pápa egy hamis próféta, egy imposztor.
2016. máj. 15. 20:49
 3/13 anonim ***** válasza:
16%

Az a gond, hogy a Hit Gyülekezete tömör gyűlöletből áll.

Attól még, hogy mocskolják a katolikusokat, nem jelenti azt, hogy nekik ettől igazuk lenne.

Annak idején átkozták az SZDSZ-el rosszban levő pártokat és politikusokat.

Mindig is cionisták voltak, a cionizmus pedig más néven zsidó rasszizmus.

A hitgyülisek sajnos nem tudják megérteni, hogy az egészséges bevándorlásellenesség nem egyenlő az agyatlan muszlimgyűlölettel és muzulmánok ellen való folyamatos uszítással.

Ezért olyan oldalakat szerkesztenek mint a "dzsihádfigyelő" ahol egyöntetű gyűlölettel uszítják az embereket a világon összes muszlim ellen.

Ez a teljesen józan ésszel szembemenő iszlamohisztéria és muszlimgyűlölet gyűlölet nem összetévesztendő az egészséges bevándorlás- és migránsellenességgel.

A hitgyüli és a többi cionisták a migránsválságot kihasználva azt hazudják, hogy: "Az európai kultúra védelme érdekében uszítják a keresztényeket az iszlám világ ellen". Pedig valójában csak hergelik az embereket, hogy toborozzák katonákat a népirtó materialista "Izraelüknek", mely nem összetévesztendő azzal az Izraellel melyre Jézus mondta, hogy 'szemmel nem lesz látható'.

[link]

Legyetek éberek keresztény testvéreim és na hagyjátok, hogy az ilyen hitgyülis-cionisták összeugrasszanak minket muszlimokat veletek keresztényekkel!

Csak közösen összefogva békében oldhatjuk meg a dolgokat!

2016. máj. 15. 23:17
 4/13 kzs ***** válasza:
62%

@ 3-as

Na ez úgy baromság, ahogy van.

NS az egyik legkorrektebb Igehirdető, és NEM hülyíti a híveket, mert nem holmi saját maga által kreált írásokat magyaráz, hanem a Bibliát.

Ami pedig a saját hasznát illeti: te mondd, neked honnan van ebbe rálátásod? Milyen jogon és alapon tételezel fel róla bármiféle visszásságot?

NS egy pünkösdi-karizmatikus neoprotestáns keresztény egyház vezető lelkésze, egy néptömegek által elismert közéleti szereplő. Olyan, aki igencsak hitelesen magyarázza a SzentÍrásban foglaltakat. Én is ilyennek ismerem, nem pedig egy sumák valakinek. Már bocs.

2016. máj. 15. 23:56
 5/13 kzs ***** válasza:
62%

@ 4-es

Nem, semmi gond nincs.

A HGY-t semmiféle gyűlölet nem jellemzi, annyi álláspontját tekintve elhatárolódik olyan egyházaktól, amik helytelenül, vagy felszínesen értelmezik a Biblia különböző ismérveit (pl. eredendő bűn, közbenjárás, megigazulás, stb.).

De ettől eltekintve teljességgel elismerik a létező összes egyház (vagy egyházi közösség) vallásszabadságát, nem korlátozzák semmilyen mértékben sem azokat.

Éppen ezért nincs szó a katolicizmus felé irányuló mocskolódásról: van amiben egyezik a két egyház álláspontja, és olyan is van, amiben nem.

Egyébként ha már itt tartunk: nem a HGY kezdte el leszektázni a katolikust, annak ellenére, hogy a katolicizmus számos tanítása nem felel meg a Bibliában foglaltaknak.

Ami a migránsokat és a muszlimokat illeti: nyilván hogy ha valaki(k)nek a létbizonytalansága forog kockán, az más: akkor jöhet. De az ilyen ember nem követelőzik, nem mutat deviáns jeleket, hanem messzemenőkig tiszteletben tartja az adott ország társadalmi-kultúrális-vallási szokásait.

A HGY álláspontja ez, és szerintem helyesen vélekedik efelől.

A cionizmus pedig abszolúte nem a zsidó rasszizmust jelenti, hanem a Bibliai Sion-központúságot.

Éberségre szólítasz fel és KÖSZI! Ígérem éber leszek, és továbbra is éberen fogom tanulmányozni a Bibliát, valamint hallgatni a HGY Biblia-tanulmányozásait is!

2016. máj. 16. 00:20
 6/13 anonim ***** válasza:
22%

# 6

Ismerem az ilyen embereket.

Mivel belülről láttam milyen magas fokon művelik a hívek manipulálását.

Sajnos azzal is tisztában vagyok, hogy egyeseknek annyira ki lett mosva az elméje, hogy az menthetetlenül károsodott.

Egy keresztény semmiféleképpen nem érthet egyet Németh Sándorral és a cionistákkal.

2016. máj. 16. 00:27
 7/13 anonim ***** válasza:
7%

3-asnál a pont.

Egyébként ahhoz ,hogy véleményt mondjunk a cionizmusról azt ismerni is kellene ,"kedves" 4-es.

2016. máj. 16. 11:01
 8/13 kzs ***** válasza:
62%

@ 7-es

Ismered, meg belülről láttad...

Hát hogyne... Figyelj, én is ismerem (és persze belülről is láttam) mondjuk a szabadkeresztény gyülekezetet.

(igaz, hogy soha életembe nem tettem be oda a lábamat, sz@rt se tudok róluk, de azért ismerem ám az "ilyen embereket" k...vára...)

Ami a manipulációt illeti (sőt ahogy fogalmaztad: "egyeseknek annyira ki lett mosva az elméje"): minthogy tudjuk, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten Igéjével is, és azok Isten fiai, akiket a Szent Szellem vezérel, és ahol Isten Szelleme, ott a szabadság -> ezek a Bibliai igazságok (melyek kétségtelenül Istentől ihlettek) igenis megváltoztatják az ember teljes személyiségét.

És sohasem olvastam sehol olyat, hogy a Biblia tanulmányozása és az abban foglaltak befogadása menthetetlenül károsítaná bárkinek is az elméjét. Inkább az ellenkezője: Jézus a Máté 7/21-ben pont ezek számára ígéri a Mennybe jutást.

És hogy is van az, hogy egy keresztény semmiféleképpen nem érthet egyet NS-ral és a cionistákkal?

Na akkor tisztázzuk: a keresztény az, aki Krisztus követője. Krisztus maga az Élő Ige, az Élő Ige Krisztus.

Krisztus az Igazság.

Isten Szelleme a Vígasztaló az, aki elvezet minket az Igazságra, miközben a Krisztust dicsőíti.

Mindezek tudatában és amilyen rendszerességgel, bölcsességgel történik Isten Igéjének a hirdetése Németh Sándor által, na az teljesen hiteles: és rengeteg KERESZTÉNY ért egyet az általa tett Igemagyarázatokkal.

De ha számodra ez nem kell, látogass más Istentiszteletet. De akárhova mész, mindenhol kell(ene) lennie Igehirdetésnek, és van vezető lelkész is (tiszteletes, püspök, pápa, pap), akinek az Igemagyarázatát, tanításait azok követik.

Ami pedig a Ciont illeti, ha kicsit tanulmányozod MAJD a Bibliát, javaslom számold össze, hogy hány prófétánál és hányszor fordul elő a Cion (vagy Sion) kifejezés.

2016. máj. 16. 11:24
 9/13 kzs ***** válasza:
30%

@ 8-as

Tévedés: a 3-as válasznál nem pont van, hanem zárójel, de az is úgy, hogy áthúzva ami benne van.

Az a válasz úgy baromság, ahogy van.

2016. máj. 16. 11:28
 10/13 anonim ***** válasza:
22%

# 8

Igen, elég jó ismerem.

A tanításai szembemennek a Tórával, és rengeteg Szentföldön élő keresztény életét keserítette meg.

Az ENSZ 1975 november 10.-én hivatalosan is a rasszizmus egyik formájává nyilvánította. (Ami azóta amerikai és izraeli zsarolás miatt rá lett kényszerítve, hogy vissza legyen vonva)

2016. máj. 16. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!