Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek is szimpatikus Orbán...

Nektek is szimpatikus Orbán Gáspárék megváltó gyülekezete, az új Felház?

Figyelt kérdés

[link]

Fél éve arra kérte őket Isten, hogy alapítsanak új egyházat és hétfőn szólt nekik, hogy csináljanak rendezvényt a Körcsarnokban!

Azért ez már nem semmi, nem? Csak lehet benne valami, ha Isten személyesen mond nekik dolgokat.

Ilyen esetek csak a Bibliában vannak, manapság nem nagyon történnek.

Lehet, hogy Isten kiválasztotta Orbán Viktor fiát és még néhány társát, hogy az üzenetét hordozzák?

2016. ápr. 19. 11:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Ez egy nagy humbug! Isten NEM beszél senkihez. Egy újabb szekta, ami viszi majd a pénzt. Orbán fiának is kell valami a "saját lábra" álláshoz.
2016. ápr. 19. 11:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Miért kell ilyen rosszindulatú, gyűlölködőnek lenni mindig?

Te nem akarsz együtt történni Orbán Gáspárékkal?

2016. ápr. 19. 11:27
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem egy új gyüli, hanem egy felekezetektől független keresztény ifjúsági közösség. Az ide járók mind tagjai valamelyik egyháznak. Hetente összejárnak és néha csinálnak egy ilyen nagylétszámú nyilvános rendezvényt is.

Nincs ezzel semmi baj. (Engem speciel nem hoz tűzbe az ilyesmi, de ez más kérdés.)

2016. ápr. 19. 11:30
 4/13 anonim ***** válasza:
59%
A hármas válaszolónak van igaza, mert nem egyházat alapít, legfőképpen nem megváltó egyházat, mert azt már Krisztusmegalapította és nincs más egyház, ami üdvösséget adna.
2016. ápr. 19. 11:49
 5/13 Roland G. ***** válasza:
62%

A Felház egyelőre még nem bejegyzett egyház, de már dolgoznak az ügyön. Ahogy közleményükben írták:„Mostanra a Felház olyan méreteket öltött, hogy szükséges előrelépnünk a jogi és pénzügyi keretekben.”

Ha lesz belőle egyház,akkor dől a lé és a fiatalok majd szavaznak a papára két év múlva.Ügyesek na! :)

2016. ápr. 19. 11:59
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

# 5

Valószínűleg egyesületként fogják bejegyeztetni magukat. Egyházként nem is tudnák, csak 20 év bejegyzett egyesületi működés után adható be az egyházi státusz kérelmezése.

2016. ápr. 19. 12:24
 7/13 Roland G. ***** válasza:
87%

6#

Majd hoznak egy törvénymódosítást ha a helyzet úgy kívánja.Itthon megoldható minden. :)

2016. ápr. 19. 12:33
 8/13 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Számomra érthetetlen, hogy miért nem a saját felekezeteik keretén belül csinálják meg?

Nekünk is lesz ifjúsági napunk április 30. szombaton Káposztásmegyeren, ide is el tudom hívni azokat akiket szeretnék, tudok számukra értéket közvetíteni, és még ekkora felhatás sem kell hozzá...

Üdv. Péter

2016. ápr. 19. 12:45
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Péter! Egyrészt te is szoktál ingyen reklámot csinálni magadnak, most is azt tetted. Másrészt, ha ő jóban van különböző felekezetek tagjaival és együtt szeretnék ezt létrehozni, abban semmi kivetnivaló nincs! Elég baj az inkább, hogy ti adventisták erre sosem lennétek képesek! Hol vagytok az ökumenikus alkalmakon? Mert mi például a környéki városinkban rengeteg karitatív munkát végzünk és idáig hiába hívtuk az adventista közösséget, ők nem ökumenizálódnak.

Most akkor hol is van nagyobb baj? Tényleg azoknál, akik képesek túllépni a saját felekezetük nevén és vallják, hogy testvérek, vagy akik elhatárolódnak és a szombatot, meg elenvájtot hirdetik???

2016. ápr. 19. 12:51
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

Sziasztok!

Nekem nincs bajom az ingyen reklámmal, ha az ingyen van.

Én nem mondtam, hogy "kivetnivaló" hanem azt, hogy számomra érthetetlen.

Azt, hogy mi mire vagyunk képesek igencsak vitatom, egyrészt, mert te nem ismersz engem - de ezt már megbeszéltük - másrészt, mert neked egy teljesen fals képed van rólunk, amit egy teljesen fals - számomra ismeretlen - társaságtól szereztél be.

Ott vagyunk az ökumenikus alkalmakon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy teológusaink igen nagy súllyal vettek részt a RÚF 2014 elkészítésében.

Fogalmam sincs te kiket és mire hívtál, de az tény, hogy benned zérótolerancia van irányunkban.

Az meg egyenesen gusztustalan, hogy egy meghalt ember nevét meggyalázod...már bocs de ilyen emberrel én sem kívánnék ökumenizálódni...

Üdv. Péter

2016. ápr. 19. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!