Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ilyen helyzetre van megoldás?

Egy ilyen helyzetre van megoldás?

Figyelt kérdés
Szeretném ha erre a kérdésre elsősorban az válaszolna, aki Hit gyülis, mert jobban megérti a helyzetet. Nagyon tetszik nekem egy lány és szeretnék neki udvarolni. A gond az, hogy gyülekezeten kívüli, úgymond világi és meg van írva, hogy hitetlenekkel ne legyetek fele más igában. Ugyanakkor tudom róla, hogy erkölcsileg rendben van a lány. Tehát az lenne a kérdésem, hogy létezik erre valamilyen megoldás, Ha esetleg szolgálnék felé, hogy megtérjen? Vagy teljesen reménytelen esetről lenne szó? Előre is köszönöm a választ: Egy gyülekezeti fiatal.

2016. márc. 4. 16:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem létezik. El kell felejtened a lányt. Te pöttyös vagy, ő pedig csíkos. Most nem arról van szó, hogy ha a sötét és a fény találkoznak, akkor a fény győz.

A zebra és a leopárd sosem lesz boldog. Maximum a leopárd, miután felfalta áldozatát. Sajnálom.

A lányt felejtsd el és engedd, hogy boldogan éljen, ha szereted.

2016. márc. 4. 17:06
 2/14 anonim ***** válasza:
55%

Az, hogy ő mit érez, mit gondol erről, az eszedbe sem jut. Csak az, hogy mit mond a Nagytestvér. Gratulálok!

Valószínűleg nem is venné szívesen, ha ezek után elkezdenél udvarolni neki.

2016. márc. 4. 17:13
 3/14 anonim ***** válasza:
52%
És milyen vallás szerint is jártok el? Mert a Bibliába ilyen nincs. Nem vagyok vallásos, de ha az Isten szabad akaratot adott az embereknek akkor te magad döntöd el, mit is tegyél! Semmiképpen ne erőltesd rá a vallást ez a legnagyobb hülyeség! A vallást nem lehet erőltetni. Amúgy aki vallásos és hisz annak nem kellenek ilyen gyülekezetek amik általában rossz felé prédikálnak. Nem kell templom, nem kell pápa, nem kellenek papok. A pápa sem az Isten helytartója! Egy árva szó sincs a Bibliában. Ez Teológiai szakokon nagyon szépen oktatják egyetemeken. A lány is ugyanúgy lehet vallásos és hihet Istenben attól függetlenül nem kell hit gyülekezetbe járnia sem templomban, hisz a vallás nem erről szól. Bár állíthatom, hogy Bibliát követitek, mivel Európai színtéren vagyunk aztán valószínűleg nem a Koránt. Abba olyan jellegű dolog nincs amit te mondtál. Szóval simán próbálkozhatsz nála attól függetlenül, hogy hisz-e vagy sem. És amúgy meg ez az ő dolga, hogy hisz vagy nem. Nem a tiéd és nem másé és nem a te dolgod téríteni, hanem a saját magáé. Ha jönnek hozzám ilyen prédikátorok úgy rájuk szoktam b*szni az ajtót, hogy az emeleti lakásokba már nem is mennek.
2016. márc. 4. 17:17
 4/14 anonim ***** válasza:
A feleségem hívő, én nem. Olyan harmóniában élünk aminél kívánni sem tudnék tökéletesebbet.
2016. márc. 4. 21:30
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

# 4

Ne keverd a szezont a fazonnal. A hívő meg a szektás nem ugyanaz.

Ha a feleséged hitgyülis lenne, már rég szakított volna veled, ha nem térsz meg.

2016. márc. 4. 21:52
 6/14 anonim ***** válasza:
Csakhogy itt a csóka hajlana arra hogy egy nem hívő lánnyal kezdene kapcsolatot! Tehát a szitu más.
2016. márc. 4. 22:01
 7/14 anonim ***** válasza:

A kereszténység nem arról szól elsősorban, hogy erkölcsileg mennyire vagyunk rendben. Sokkal inkább arról szól, hogy elámulunk Istenen, gyönyörködünk az ő tökéletességében, és ez inspirál arra, hogy kövessük őt.

Szerintem ne arra a lányra összpontosíts, hanem Istent (Jézust) próbáld jobban megérteni, hozzá közelebb kerülni, őt imádni, ha ezt teszed, megadja a szíved kéréseit.

Egyébként meg nincs elég hívő a hit gyülekezetében, hogy hitetlennel akarsz viszonyt kezdeni? Sámson története elég jó bizonyíték arra, hogy ez nem szokott bejönni. De ott van Nehémiás könyve végén az is, hogy a júdaiakat az idegen népekből való feleségeik elbocsátására kötelezték.

Amikor az ember érzelmileg érintett, mert tetszik neki valaki, akkor nem hallgat az eszére. Én már sok olyan kapcsolatnak voltam tanúja, amikor valaki azt gondolta, hogy egy neki szimpatikus nem hívő lányt megtérít, de az lett belőle, hogy a lány húzta el őt Istentől. Ne az érzéseidre hallgass, hanem a Biblia alapján való meggyőződésedre! Ha tényleg ezt a lányt szánta neked Isten, akkor ezer más úton is elérheti őt rajtad kívül, nem neked kell megtérítened.

2016. márc. 5. 13:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha nagyon tetszik a lány,és szeretnél neki udvarolni,akkor a szíved szerint döntesz.Mi a baja azzal a Bibliának,ha a szíved szerint döntesz? Igen,az,hogy "hitetlennel" állsz össze.De ha nem,akkor meg nem a szíved szerint döntesz....22-es csapdája.

Tudom,nem fog tetszeni a válaszom,de nem tudok jobbat írni,mint,hogy ne hagyd,hogy egy könyv és egy gyülekezet irányítson 100%-ban,mert így soha nem fogod magad megismerni,mindig is mások fognak uralkodni feletted.

2016. márc. 5. 14:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Azt a lányt nem Isten teremtette? :)
2016. márc. 5. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
8/9 A Bibliába nincs szó olyanról, hogy nem lehet a társad az aki nem hisz. Ez csak a gyülekezetének a hülyesége... Egy szekta...
2016. márc. 6. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!