Egy ilyen helyzetre van megoldás?
Nem létezik. El kell felejtened a lányt. Te pöttyös vagy, ő pedig csíkos. Most nem arról van szó, hogy ha a sötét és a fény találkoznak, akkor a fény győz.
A zebra és a leopárd sosem lesz boldog. Maximum a leopárd, miután felfalta áldozatát. Sajnálom.
A lányt felejtsd el és engedd, hogy boldogan éljen, ha szereted.
Az, hogy ő mit érez, mit gondol erről, az eszedbe sem jut. Csak az, hogy mit mond a Nagytestvér. Gratulálok!
Valószínűleg nem is venné szívesen, ha ezek után elkezdenél udvarolni neki.
# 4
Ne keverd a szezont a fazonnal. A hívő meg a szektás nem ugyanaz.
Ha a feleséged hitgyülis lenne, már rég szakított volna veled, ha nem térsz meg.
A kereszténység nem arról szól elsősorban, hogy erkölcsileg mennyire vagyunk rendben. Sokkal inkább arról szól, hogy elámulunk Istenen, gyönyörködünk az ő tökéletességében, és ez inspirál arra, hogy kövessük őt.
Szerintem ne arra a lányra összpontosíts, hanem Istent (Jézust) próbáld jobban megérteni, hozzá közelebb kerülni, őt imádni, ha ezt teszed, megadja a szíved kéréseit.
Egyébként meg nincs elég hívő a hit gyülekezetében, hogy hitetlennel akarsz viszonyt kezdeni? Sámson története elég jó bizonyíték arra, hogy ez nem szokott bejönni. De ott van Nehémiás könyve végén az is, hogy a júdaiakat az idegen népekből való feleségeik elbocsátására kötelezték.
Amikor az ember érzelmileg érintett, mert tetszik neki valaki, akkor nem hallgat az eszére. Én már sok olyan kapcsolatnak voltam tanúja, amikor valaki azt gondolta, hogy egy neki szimpatikus nem hívő lányt megtérít, de az lett belőle, hogy a lány húzta el őt Istentől. Ne az érzéseidre hallgass, hanem a Biblia alapján való meggyőződésedre! Ha tényleg ezt a lányt szánta neked Isten, akkor ezer más úton is elérheti őt rajtad kívül, nem neked kell megtérítened.
Ha nagyon tetszik a lány,és szeretnél neki udvarolni,akkor a szíved szerint döntesz.Mi a baja azzal a Bibliának,ha a szíved szerint döntesz? Igen,az,hogy "hitetlennel" állsz össze.De ha nem,akkor meg nem a szíved szerint döntesz....22-es csapdája.
Tudom,nem fog tetszeni a válaszom,de nem tudok jobbat írni,mint,hogy ne hagyd,hogy egy könyv és egy gyülekezet irányítson 100%-ban,mert így soha nem fogod magad megismerni,mindig is mások fognak uralkodni feletted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!