Szerintetek Jézus megváltja a bűneinket, vagy megszabadít a bűnöktől?
Jézus a megváltó és a szabadító is. Először is újjákell születni víztől és Szent Lélektől. Aztán Lélek szerint kell élni és nem test szerint.
13. Mert ti szabadságra hivattatok atyámfiai; csakhogy a szabadság ürügy ne legyen a testnek, sőt szeretettel szolgáljatok egymásnak.
14. Mert az egész törvény ez egy ígében teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
15. Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok, hogy egymást fel ne emészszétek.
16. Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.
17. Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.
18. Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.
19. A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
20. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
21. Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
22. De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
23. Az ilyenek ellen nincs törvény.
24. A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.
25. Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.
ahogy az előttem szólók írták, az egyikből adódik a másik.
Ugyan is, ahhoz hogy jog alapja legyen megszabadítania, ki kellett fizetni az árát.
Egy példa.
Ha elrabolnak valakit, csak akkor szabadul az illető, ha a váltság díjat kifizette valaki.
Szia!
Igen: az Úr Jézus Krisztus megváltja a bűneinket és megszabadít a bűnöktől.
Üdv. Péter
Köszönöm a válaszokat!
Valamit nem értek, ha azok, akik írták, hogy meg vannak váltva a bűntől, akkor ezek szerint már nem esnek bűnbe? Teljesen bűntelenek?
Csak azért kérdezem, mert én is hiszek Jézusban, de mégis követek el bűnöket, de igyekszem ezeket nem eltakarni, hanem bevallani.
Jézus hol írja azt, hogy megváltott bennünket a bűnöktől, és ha megváltott akkor, hogyan lehet, hogy akik benne hisznek mégis bűnöket követnek el? (tisztelet a kivételeknek)
Akkor csak részlegesen váltott volna meg? Van akit igen, és van akit nem?
Az már egy jó lépés, hogy valaki felismeri a korlátait, és a tökéletlenségét.
S mivel nem vagyunk tökéletesek, ezért követünk el hibákat,
a Teremtő ezer évet adott arra, hogy Jézus a tökéletességre vezesse el azokat akik túlélői lesznek a jelenlegi világrendszernek
ezért most még követünk el hibákat, sőt még a millenium alatt is, ellenben nem kellene erre időt adni.
Nagyon fontos, ahogy írtad is, hogy mélyen sajnáljuk ha hibázunk és igyekezzünk többet el nem követni azt.
Az Ujszovetsegben a legelso erdemi informacio Jezusrol (azon kivul, hogy kik voltak az osei) az, hogy O szabaditja meg az O nepet annak buneibol!
Jezus azt mondta, hogy mindaz, aki bunt cselekszik, szolgaja a bunnek! En kb 16 evig eltem ujjaszuletett keresztenykent ebben. De van belole kiut, lehet tisztan es szentul elni!
Most hosszu lenne itt leirni, de szivesen beszelgetek errol barkivel.
Szia!
Egyiket sem.
Nem csak azt mondta, hogy 'én vagyok a világ világossága', hanem, hogy'ti vagytok a világ világossága'. Te vagy a tökéletesen tiszta tudat, mint ahogy más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!