Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Zsidóként nem bánt a holokausz...

Zsidóként nem bánt a holokauszt, nagy a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a hitét rendesen, becsületesen gyakorló zsidó családba születtem, körülmetéltek, 19 éves vagyok.Egy baj van: a vallásom- és talán a világ- legnagyobb tragédiáját(holokauszt) egyáltalán nem élem át, nem sajnálom nagyon...Ezt egy rabbinak próbáltam elmondani, és mondanom sem kell azóta nem nagyon tartjuk a kapcsolatot.. :/

SZERINTETEK NAGY A PROBLÉMÁM?

2016. máj. 9. 21:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A 2-essel és a 9-essel értek egyet.
2016. máj. 12. 16:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Mi nem vagyunk vallásosak egyáltalán. A családunk egy tagját 14 éves korában elvitték Dachauba mert kommunista volt. Na ő mesélt csúnya dolgokat, de mindig hozzátette, hogy neki hatalmas szerencséje volt, hogy csak a kommunista volt és nem zsidó. Ha nem érzel szomorúságot érthető hiszen nagyon régen volt. Egyesegyedül az a fontos, hogy tiszta szívvel el tudj fogadni egy tőled teljesen más gondolkodású embert is. Az az egész szörnyűség azért történt mert valakik azt hitték, hogy csak nekik lehet igazuk és egyedül az ő álláspontjuk a helyes. A tolerancia a legfontosabb és a legméltóbb megemlékezés az áldozatokra. Légy toleráns és jó ember, majd így törleszted amit az emlékezés megkövetel.
2016. dec. 18. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!