Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg kell tartani a Tízparancso...

Meg kell tartani a Tízparancsolatot vagy sem?

Figyelt kérdés

Mert van olyan nézet miszerint Jézus felülírt az Ószövetségi zsidóknak adott parancsolatokat.

Úgy értem ha a szombat nem fontos már akkor a ne ölt is lehet úgy értelmezni,hogy ne ölj keresztényt.

Ne lopj a szomszédtól.

És így tovább.

Érvényben van vagy sem.

Tudom:nem azért jöttem,hogy eltöröljem a törvény hanem ....

De akkor egyesek miért hivatkoznak arra,hogy már nincs érvényben?

Vagy csak néhány pontja nincs érvényben?

2016. máj. 9. 17:41
1 2 3 4
 21/31 KZitus ***** válasza:
bocsi a hibákért, siettem...
2016. máj. 11. 18:14
 22/31 anonim ***** válasza:

1.

A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.

2.

Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.

3.

A kik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, a kik megismerték az igazságot.

4.

Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;

5.

Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által.

2016. máj. 12. 09:01
 23/31 anonim ***** válasza:

Értelmezés kérdése ,de érdemes.

Mondjuk zsidóként nem fogadom el az újszövetséget ,szóval nekem ebből a szemszögből nézve mind1.

Üdv!

2016. máj. 12. 16:11
 24/31 anonim ***** válasza:

Azt hiszem,nincs túl nagy gond a 9 parancsolattal,hisz az elég elfogadható mindenkinek.Csak az egy nagy botránykő.Ez,a 4. parancsolat.

Javaslom a vasárnapünneplő keresztény,keresztyén társadalomnak,hogy a 4.parancsolatot száműzzék a Bibliából,és nevezzék át "Kilencparancsolatnak"!

2016. szept. 21. 08:29
 25/31 A kérdező kommentje:

Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;

Na és a disznóhús?

2016. szept. 21. 10:03
 26/31 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

"...melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot."

Értelemszerűen Isten nem minden állatot teremtett hálaadással való élvezésre, pontosan elmondta melyek ezek az állatok (Mózes III. könyve 11. rész).

Üdv. Péter

2016. szept. 21. 11:12
 27/31 Luciusszimusz ***** válasza:

Sziasztok!

Írtam egy összefoglaló írást a Szombat parancsolatáról és a Törvényről az újszövetség tükrében. Egyre gyakrabban találkozom olyan testvérekkel, akik szerint a szombatot meg kell tartania az újszövetségi hívőnek is, ha engedelmes akar lenni Istennek. Mások szerint ez nem így van, mert ez a parancsolat csak a zsidóknak adatott. Több, mint tizenöt éve foglalkoztat ez a kérdés, és az évek alatt sok-sok magyarázatot hallottam, amelyek többsége ószövetségi magyarázat, és nem áll meg az újszövetség tükrében. Jónak láttam ezért, hogy én is írjak erről a témáról.

Az alábbi linkről egyben is letölthető PDF-ben:

[link]

Hogyan viszonyuljon az újszövetségi hívő Isten törvényéhez, a tízparancsolathoz, benne a szombat megtartásának parancsával

Ez az írás szabadon felhasználható!

A következő kérdésekre keresem a válaszokat ebben az írásban:

 Meg kell-e tartania egy újjászületett újszövetségi kereszténynek Isten parancsolatait, és ha igen, melyek ezek parancsolatok?

 Valóban a Szombattartás az egyik jele annak, hogy valaki Istenhez tartozik?

 Hogyan lehet betölteni a szombatot, mint előképet?

 Mi a törvény betöltése?

 Mi a törvény célja?

2017. ápr. 26. 12:10
 28/31 Luciusszimusz ***** válasza:

Szia!

A szombatot nem megtartani kell, hanem BETÖLTENI.

Azt, hogy hogyan lehet a törvényt és a szombatot betölteni, kifejtem az alábbi linken letölthető írában:

[link]

2017. ápr. 26. 12:16
 29/31 Theophilus ***** válasza:
Krisztuson kívűl még nem született olyan aki meg tudta volna tartani, vagy be tudta volna tölteni...!!!
2018. nov. 11. 13:29
 30/31 Luciusszimusz ***** válasza:

Az előző hozzászólásra válaszolok: Egyrészt igaz, hogy Jézus töltötte be a törvényt, másrészt:

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.

Vagyis lesznek olyanok, akik a törvényt betöltik. Ők a következők:

Róm 13:8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak [azzal], hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

2021. jún. 13. 00:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!