Szoktatok böjtölni és nyelveken imádkozni?
Aki azt hiszi, hogy a nyelveken szóláshoz bármiféle módosult tudatállapotra van szükség, az rosszul tudja. Bárki, aki tud nyelveken szólni, az bármikor és bármeddig képes nyelveken szólni, amikor és ameddig csak akar, és ebben a tevékenységben a tudat egyáltalán nem is vesz részt, ezért közben végezheti a napi tevékenységét, mert különösebb figyelmet sem igényel.
Módosult tudatállapotra azoknak van szükségük, akik nem az ajtón akarnak kapcsolatba kerülni Istennel, hanem bármilyen más módon. Az ajtó Jézus Krisztus. A Benne hívő emberek hite hitelességének második jele a Márk 16,17 szerint az, hogy nyelveken szólnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy aki nem szól, és soha nem is szólt nyelveken, annak nem valódi a hite, de azt igenis jelenti, hogy ezt a saját szaván kívül semmi nem igazolja a külvilág felé, ha a másik négy jelből sem jelenik meg legalább az egyik az életében. A nyelveken szólás éppen ezért jel a külvilág számára (1Kor 14,21-22).
Szoktam böjtölni, és három érthető emberei nyelven szoktam imádkozni.
Sakarabalórizni nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!