Szoktatok böjtölni és nyelveken imádkozni?
2. Csel 2,4
És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.
1Kor 14,2
Mert a ki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat.
1Kor 14,4
A ki nyelveken szól, magát építi; de a ki prófétál, a gyülekezetet építi.
1Kor 14,39
Azért atyámfiai törekedjetek prófétálásra, és a nyelveken szólást se tiltsátok.
Mk 16,17
Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
A böjt nálam inkább a valláshoz, vagy a test méregtelenítéséhez kapcsolódó dolog.
A "nyelveken imádkozni" inkább egy mély meditáció közbeni beszéd, amely a "lelkünk és a végtelen" közötti társalgás. Ez nálam inkább ezoterikus tanokhoz kapcsolódik, max. a tibeti-buddhizmushoz, ha már valláshoz akarjuk kötni.
Én szoktam,mivel az újszövetségi hívők is gyakorolták mindkettőt.A nyelveken szólás pedig a bibliai hit egyik természetfeletti jele:"Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak."Márk 16:17
(Az ún. karizmákkal kapcsolatos vitákba most nem megyek bele)
Én amúgy nappal virrasztok éjjel pedig böjtölök :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!