Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan magyarázod a Jelenések....

Hogyan magyarázod a Jelenések.18:1-10-ig?

Figyelt kérdés

Ki a Nagy Babilon?

Mi a paráznaság haragjának bora?

Mit jelent,hogy paráznaságot követett el a föld

királyaival?

Ki ès kinek mondja "menjetek ki belőle nèpem"?

Honan meneküljenek ki?

Ki az aki királynőkènt ül,ès nem özvegy?

Mit tesznek a föld királyai amikor látják Babilon bukkását?

#paráznaság #kiralynő
2016. máj. 7. 20:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én így:

Mt 23,8

Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.

:)

2016. máj. 7. 21:30
 2/15 anonim ***** válasza:

Sehogy ,zsidó vagyok.

Üdv!

2016. máj. 7. 22:07
 3/15 anonim ***** válasza:
A Római Birodalom bukását hirdeti meg.
2016. máj. 7. 23:44
 4/15 anonim ***** válasza:

ilyen alapon "nem olvastam,úgyhogy sehogy" csak kedvem votl gépelni egy picit :D unalmas melója lehet ennek a zsidó válaszolónak :D

először is érdemes tudni úgy álltalában a jelenések könyvével kapcs. hogy sokan eleve nem akarták bevenni a bibliába, végül bekerült, de az lett a kompromisszum hogy nem olvassák fel nyilvánosan, és tartózkodnak a magyarázásától

ennek következtében rengetegféle magyarázat jött és jön ki, döntő többsége kapitális baromság, valaki vette a fáradtságot és leírta ami eszébe jutott

vannak történészek akik az adott kor kultúrájának ismeretében igyekeznek világosabb képet kapni róla, ebben már lehet valami értelmes is.

Illetve van egy olyan válasz, tulajdonképpen az ókor óta, hogy nem értjük, a távoli jövőre vonatkozik, ezért nem akarunk semmit belemagyarázni,

olvastam erről egy elemzést, ami sok szempontból logikusnak tűniik ,de meglehetősen lyukas, szóval emgintcsak véleményes, de még mindig ez a legértelmesebb amit írnak erről (legalábbis amit én olvastam) ha akarod privátban elküldöm

2016. máj. 7. 23:48
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez jutott eszembe:

2. Timóteus 3:5 Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

2. Timóteus 3:7 Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg.

Ezeket rólatok írja a Biblia.

2016. máj. 8. 07:58
 6/15 A kérdező kommentje:

Segitek az èn ismeretem szerint.

A nagy Babilon=hamis vallás világbirodelma.

2016. máj. 8. 08:34
 7/15 anonim ***** válasza:
De babilón miért is "rossz"?
2016. máj. 8. 08:49
 8/15 anonim ***** válasza:

@Kérdező

Tudjuk, hogy a te ismereteid szerint mit jelent, hiszen nyilvánvaló, hogy Tanú vagy (vagy csak "tanulmányozol" még velük)

A tanítóid azonban nem értenek a hittudományhoz, ők csak a saját elképzeléseiket olvassák ki belőle.

A Jel 18.-at a 17. fejezet függvényében kell értelmezni. Áruld el nekem, hol mondja a látomás, hogy Babilon egy "vallás" lenne? A (Jel 17,18)-ban az angyal Babilont egy "városnak" nevezi, sőt a leírás alapján egy világvárosról van szó. Mivel pedig az ókorban Babilon Rómának volt a fedőneve, így teljesen nyilvánvaló, az, amit már korábban is elmondta, hogy a 17. fejezet látomása Rómáról szól, a 18. fejezet pedig annak bukását jövendöli meg.

2016. máj. 8. 08:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Amúgy Dante voltam. (utolsó válaszoló)
2016. máj. 8. 08:53
 10/15 A kérdező kommentje:

Dante egyelőre csak annyit.

A jelenèsek a jövendőlèsek könyve a jövőre vonatkozoan.

Akkor nem tudom,szerinted csak a multrol beszèl?

Itt a mult fel van használva, mind párhuzam a jövőbennii jövendőlèsre.

2016. máj. 8. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!